penn 550 SSG KULLANAN VARMI

Konu, 'Makineler' kısmında arkadas tarafından paylaşıldı.

1. arkadas

arkadas ibrahim

MERHABA ARKADASLAR KULLANILMIS BIR ADET PENN 550 SSG KAKINA ALDIM 60 EUROYA E BAYDE GRAPHIT GÖVDE OLUSU KAFAMI KARISTIRDI BU MAKINA HAKKINDA DENEYIMINIZ VARMI KALSINMI TEKRAR SATAYIMMI NEDERSINIZ TESSEKKÜRLER idk Bu arada hepsini büyük yazmisim pardon

2. furunotr

furunotr Haluk

Grafit olması sorun olmayıp birtakım avantajları da mevcut; mesela hafiftir; tabii göreceli olarak; bende 5500'ü var orjinal USA 450 gr. civarı sanırım; 550 ve 5500 çok fazla benziyor birbirine... Ayrıca korozyona karşı da dayanıklı... Penn makinaların grafiti öyle yumurta kabuğu gibi falan değil; oldukça etli ve makina da stabil, eğilip-bükülme falan olmaz; ya da zorlamada herhangibir problem...

Ama mesela benim kullanımım için uygun değil; göreceli olarak eski teknoloji bir makina ve at-çek avlarına uygun değil (Boğaz at-çek avcılığı); sarımı ve salımı pek düzgün değil; hem ip kullanamıyorum; hem de mesafeli atış yapamıyorum; geri dönüşte biraz boşluk var; yeni teknoloji makinalarda boşluk olmadığı ve ben de bunlara alışkın olduğum için kullanımı zor geliyor...

Ancak güçlü kuvvetli ve sağlam bir makina olduğunu da vurgulayalım...

Tekneden ve yemli avlar için gayet uygun olur sanıyorum...

(Bu arada grafit bir nevi karbon çeşidi...)

3. arkadas

arkadas ibrahim

öncelikle COK TESEKKÜRLER HALUK kiymetli cevabin icin grafiti arastirdim yumusak islemesi kolay bir metal oldugunu ögrendim -makinada mübarek kaymak gibi dönüyor neyse satip atlantise bir bakayim tekrar tesekkürler