Daha önce forumda konusunu açtığım arızalı penn sargus 5000 olta makinemin türkiye distrübütörü nün kısık balıkçılık, bakım ve onarım servisi nin ise yine aynı şirketinin istoç taki mağazalarının içerisinde olduğu bilgisini forumda konuma ilgisini esirgemeyenlerin yardımları ile kesinleştirdikten sonra kendime o fırsatı yaratamamış olmamın da sebebinden 10 gün kadar sonra kendilerine ulaştım. 09.03.2012 Cuma sabah 11.00 - Kısık Balıkçılık Tel. No: 0 212 659 10 10 Makinemin rahatsızlığını ve olayın nasıl geliştiğini servis yetkilisi Kamil ŞEN ustama izah ettikten sonra makineyi kendilerine göndermemi , gereken bakım ve onarımın 1-2 gün içerisinde tamamlanıp tarafıma geri gönderileceğini son derece nazik ve ilgili konuşması sonunda teyid ettikten sonra 09.03.2012 cuma öğleden sonra samsun dan kargo ile istanbul'a yolladım. Pazartesi sabahı servis yetkilisi Kamil usta beni arayarak makinemi teslim aldıklarını ve rahatsızlığın çok büyük olmadığını düşündüğünü , büyük olasılık milden olabileceğini ve gerekli bakım ve parça değişiminin 1-2 gün içerisinde tamamlanıp tüm sıkıntılarını gidererek bana geri yollayacaklarını söylediler. 15.03.2012 perşembe sabah 10.00 da kargo yetkilisi makinemi tarafıma teslim etti. Kutudan makinem ile birlikte çıkan bilgi notunda makine milinin arızalı olduğunu, milin değiştirilip gerekli bakımların yapıldığını şu anda makinemden sarım yaparken gelebilecek minik sesin ise beni rahatsız etmemesi bilgisini de okudum. ( Şu anda boş sarım da hissedilen bu hal inanıyorum ki takımın balık ile mrsparkle gelirken ki halinde bu olmayacak:thumb: .) Makinem sağlığına kavuşmuş tekrar şükrolsun.... Benim makineyi yollarken çok merak ettiğim ve sizlerinde okurken aklınıza gelip merak ettiğinizi düşündüğüm kısım olan ücret işine gelince ücret kocaman bir ''00.00 tl''.... :thumb: Evet evet yurtdışından satın alınmış garantisi olmayan olsada 5 yaşında oluşu gerekçesi ile yüksek olasılık garanti süresi bitmiş makinem tamamen ücretsiz onarılarak tarafıma iade edildi.... Gerekçeli cevapları ise verdikleri servis hizmetinin görevleri olduğu düsturu.... Evet arkadaşlar anlattığım gibi son derece kibar , sorumlu, ilgili bir şirket ve servis....Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür eder iş hayatındaki başarılarının artarak devamını dilerim... Sonuçta Penn makine tercih etmiş yada edecek arkadaşlarımızın bir rahatsızlık durumundaki muhatapları ( inşallah olmaz )hazır ve nazır her daim orada beklemekte..... Herkese rastgele......
daha suya indirilmemiş bir penn battle 6000 im var geçen cumartesi aldım seçimimin iyi olduğunu bir kez daha teyit etmiş oldum sayenizde. saygılar.
Bu konuyu aynı başlıkla tekrar açmamın sebebi de bu idi zaten.. Hayırlı uğurlu olsun güzel avlara imza atarsınız birlikte umarım....:thumb:
İşini profosyonelce yapan şirketler, her zaman kazanmaya ve ayakta durmaya hak kazanırlar. Bu tür yaklaşımlarla farklı olduklarını hissettirir ve güven duyulurlar. İşin özü, aslında olması gereken olmuş. Bir ürünü nereden almış olursanız olun, Dünya'nın her yerinde garanti ve servis bakım güvencesi altındadır. Dünya'nın her yerinde, kanunlarla tüketicilerin hakları korunmuştur. Ama bizde, bazı uyanık ve fırsat kollayan ithalatcı firmalar, kendi getirtmediği ürünlere garanti ve servis hizmeti vermediklerini söylerler, ama yasaların ucunu azıcık gösterdiğin zaman kuzu gibi olurlar. Biraz daha sıkı olunursa, tazminata bile mahkum olurlar. Ekstradan ücret talep edilmemesi, ilgili şirketin tok gözlülüğünü ve işinin sahibi olduğunun göstergesidir. :thumb: :thumb: Kendilerini kutlarım.
Sözkonusu şirket benim garantisi o zamanlar süren; hatta hiç deniz kenarı bile görmemiş bir makina probleminin telafisini hiçbir şekilde halledemeyip tarafıma iade etmiştir... Makina halen su kenarı görmemiş olup kendi çabamla biraz bozarak; biraz da yaparak tamir edilmiş durumda kutusunda beklemektedir... Bana sorarsanız böylesi bir şirketin davranışlarında kararlılık göstermesi gerekmektedir... Makina ve tamir fişi tarafımdan halen muhafaza edilmektedir... (Üstelik üçotuz paralık bir makina)...
Tevfik ağabey söylediklerine aynen katılmaktayım. Konudaki satırlardan bir tanesinde de yazdığım gibi ''Gerekçeli cevapları ise verdikleri servis hizmetinin görevleri olduğu düsturu'' yani onlarda olayın bilincindeler....
Haluk bey ilk öncelikle böyle bir durumla karşılaşmış olmanıza üzüldüğümü belirtmek isterim.Ve benim bu konuyu açmamdaki öncelikli sebep bu şirketi göklere çıkarmak değildir tabiiki de.Sadece benim durumum gibi bir hadise ile karşılaşabilecek amatör balıkçı arkadaşlarımın konudan ve yaşananlardan bi haber olmaması fikir sahibi olmasıdır...Sonuçta sadece siz değil kime sorarlarsa sorsunlar; her şirketin her daim tavırlarında ve kararlarında tutarlılık göstermesi konusundaki fikrinize katılacağını söyleyecektir....
Geçen sene 10 sene evvel almış olduğum ülkemizin iki ünlü deri firmasından birine ait deri el çantamı kilit ve kayış onarımı için firmasına götürdüm..Reyondaki gence tamir edilip tarafıma verilmesini rica ettim ama genç arkadaş bu malzemenin eski olduğunu ve tamir edemeyeceklerini söyledi..........çok güzel ....dedim şimdi beni iyi dinle ....ben zamanında bu el çantasını mercan dan veya işportadan çok çok ucuza alabilirdim.Ama almadım dünyanın parasını vererek sizin firmanızı tercih ettim .Ozaman sizin marka ciddiyetiniz nerede kalıyor neden malınıza sahip çıkmıyorsunuz ben eneayimiydim dışarda 100 tl ye alacağım çanta için size gelip 500 tl verdim.Üstelik çantanın üstünde hala markanızın metal baş harfi var ve üstelik gurur duymalısınız böyle sadık müşterileriniz için yıpranmadan hala kullanıp getirdiği için dedim....sonuç...özür dileriz hemen yapalım efendim oldu ...kızmadan bağırmadan ....işte sonuç