PENN SARGUS 6000 SPİN MAKİNE Hakkindaki bilgilerinizi rica ediyorum.

Konu, 'Makineler' kısmında clarkim tarafından paylaşıldı.

1. clarkim

clarkim ergin

Favori Kamış:
    Extreme Compezitione 4.11 / Okuma Salina 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 65
    PENN SARGUS 6000 SPİN MAKİNE marka ve model makine almayi dusunuyorum. Bu makine ile ilgili tecrubesi olan yada kullanmis arkadaslarin yorumlarini ogrenebilirsem cok yardimci olmus olacaksiniz. Tesekkur ederim.

Kullanacagim yerler ; 4.20 cm lik extreme surf kamis ile istanbul bogazi cengelkoy civari ve yazin teknede kullanacagim.

Türkiyedeki internet sitelerindeki fiyatı ve açıklamaları aşağıdaki linklerde mevcuttur.

http://www.balikmarketim.com/?urun-50145-PENN-SARGUS-6000-SPiN-MAKiNE.html

http://www.denizdukkani.com/penn-sargus-6000-makine/u41635

http://avmevsimi.com.tr/penn-sargus-600-olta-makinesi-urun311.html

Bir önceki yanlış açtığım ( PENN BATTLE 6000 SPINNING MAKİNE )
    açtığım konu için özür diliyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Merhaba Ergin bey,

Eger Penn marka makinalara bakiyorsaniz ve ozellikle de surf makina ariyorsaniz, ucuz olmamakla birlikte oldukca yuksek degerlere sahip olan, evladiyelik kullanabileceginiz Surfblaster 8000 veya Affinity modellerinden birini tavsiye ederim. Bunlar Penn markasinin klasik Surfmaster serisinin cok ilerisine gecmis ozellikteki yeni makinalar (tam tuz korumasi, sig, genis ve konik kafa, hafifletilmis govde, vs.). Tabi fiyatlari da ona gore.

Sargus, Battle, Fierce ve hatta Captiva gibi bilinen spin modelleri, surf kamis ile ve hele de uzak atis amaclaniyorsa cok verimli olmayacaktir zannedersem. Bunlar yari-surf makina bile degiller aslinda. Yani surf amacli alirim, at-cek de yaparim, teknede de kullanirim diyorsaniz bunlardan herhangi biri iyi bir tercih olmaz bana kalirsa. Sadece spin amacli kullanacagim derseniz de bunlar piyasadaki bircok markanin esdeger modelleinden daha agir makinalar. Ustelik de ucuz degiller. Performans/fiyat orani ilitbariyla mesela bir Shimano spin makina ile kiyaslanmaz yani.

Sargus 6000 mesela derin kafali makina, 5,6:1 gibi yuksek sarim kapasitesi var, drag gucu dusuk. Bununla uzak atis, beklemeli av nasil olacak? Ayni zamanda 657 gr agirligi var. At-cek nasil olacak? Bunlar ciddi soru isareti bana kalirsa.

Saglamligi, uzun omurlu olusu gibi kriterler Penn markasini one cikartiyorsa da bu modellerin kullanim alani sinirli kaliyor. Yani farkli avlari birarada yapabilecek makina degiller.

Ben sizin yerinizde olsam, butcem yeterliyse iyi bir Penn surf makina almaya calisirim. Degilse spin makina olarak Penn markasini tercih etmem.

Umarin dogru tercihi yaparsiniz.

Bereketli avlariniz olsun.

3. clarkim

clarkim ergin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 65
    Çok teşekkür ederim .

Açmış olduğum konuya vermiş olduğunuz değer için teşekkür ederim.
    Anlatımlarınız gerçekten mantıklı geldi banada .

Bütçem yüksek olmadığı için bu makinayı bulduğum bir satıcı çok met etmişti fakat fiyatta çok güzel bir indirim yaptığı için içime kurt düşmüştü iyiki yorumlara açmışım bu konuyu.

4. tigger

tigger tayfun..

Favori Kamış:
    lineaeffe avventura 4.20 okuma v-system 2.40
    Favori Makine:
    Daiwa emcast sport 5000 shimano catana 2500fb
    En İyi Avı:
    suya iade ettiklerim
  5. furunotr

furunotr Haluk

Makina kağıt üzerinde iyi duruyor; ayrıca bilindik bir marka ancak görüp kullanmadan yorum yapmak pek de yerinde olmaz doğrusu...

Yukarıda arkadaş gayet güzel açıklamalar yapmış; yalnız atladığı bir konu var; sözkonusu olan Istanbul Boğazı'nda kullanım ve tabi makinanın mümkün mertebe hafif olması makbul ancak yine de ağırlığı 700 grama kadar olan makinaların da kullanılabilir olduğu gerçeği de var... Elbet bu kişiden kişiye ve en önemlisi bütçeye göre değişir tabii ki...Elbet bu durumda makina 600 küsur gram ağırlığı ile ağırlık bakımından Boğaz'da kullanılabilir makinalar sınıfına giriyor...

Makina sağlam; işçiliği de güzele benzer; ancak dikkat edilecek en önemli noktalardan biri çekiş yeterliliği... Eğer bu da yeterli ise bu makina seçenekler arasında bulundurulabilir...

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    çok anlamamakla birlikte şahsi fikrim, spin makina baktığınıza göre at-çek olarak kullanacaksınız,

ben o şekilde değerlendirdim, aldığım modellerin hafif olması açısından daha ufak kafalısını tercih ettim,

eğer PEN SARGUS almak istiyorsanız bence 4000 modelini almanızda fayda var SARGUS 4000 modeli 375 gram ve yarı yarıya fark var, devir farkıda var, bu makinaya göre avantajmıdır bilmiyorum ama 6,2 devirde avınızı daha çok hissedebilirsiniz,

7. clarkim

clarkim ergin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 65
    ilgileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar