Perch için şamandıralı takım ve gümüş balığı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında bluster tarafından paylaşıldı.

1. bluster

bluster fatih

Herkeze iyi günler :)
    Perch için dip oltası yerine şamandıralı kullanmak istiyorum acaba nasıl bi verim alırım yada iyi bir verim alabilmem için şamandıra düzeneğim nası olmalı ? (Beden boyu .misina kalınlığı, v.s) Ayrıca kurtboğazında gümüş balığı varmı merak ediyorum ? varsa da ağım yok oltayla yakalayabilirmiyim ? Eğer evet ise, nasıl bir oltayla yakalayabilirim ?

Şimdiden teşekkürler, hayırlı günler..

2. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    bence sen o perch leri hiç yakalama. çünkü eğer yemeyi düşünüyorsan pullarını ayıklamak tam bir işkence ve neredeyse imkansız. tulum çıkartayım dersen onda da balıktan geriye bi şey kalmıyor ama genede sen bilirsin. ben yaz tatilimde ankaradaydım ve 2 numara mepps ile bolca yakaladım ama yakaladığıma pişman oldum. nedeni yukarıdki sebepler.

3. bluster

bluster fatih

Önemli olan zevk be hocam :) geri salarım gerekirse yeterki tutayım. Teşekkürler.

4. erto

erto erol

En İyi Avı:
    turna 6 kg 1mt.
    ben eğrekkayada 1gr mantar 1 gr kursun 0.20 misina 8-9 no kanca kullandım göl kamışıyla .yem tavuk taşlık kullandım sağlam hemde parçalanmıyo.

5. bluster

bluster fatih

kaç metrelik göl kamışıyla avlandınız, şamandıradan itibaret iğneye kadar olan misina uzuntuğu ne idi ? Ve iyi randıman aldınızmı aldınızmı ?

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=34987 fatih bu düzenekle çok rahat tatlısu levreği yakalaya bilirsin.stoperi suyun derinliğine göre ayarlarsın.bu oltayı yapmayı anlayamadıysan malzemeleri aldığın av bayii yardım eder sana.göl kamışına gerek yok bu takımda 3 metrelilik bir olta takımın varsa yeterli olur.

7. bluster

bluster fatih

Hocam çok sağol :)

8. starbey

starbey ŞAKİR TALU

10 luk çapari kullan

arkadaşım sadece 10 luk çapariyi at çek aynı turna avında yaptığımız gibi o kadar sıra sıra geliyor ben ankara kurtboğazında bolca tuttum tutmak bişey değil hakikaten temizlemesi bayagı zahmetli hoşça ve sevgi ile kal rastgele:)

9. bluster

bluster fatih

Teşekkür ederim :) iyi günler

10. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    İşte Şamandıra avcılığının en zor balığı bence dipten beslenen bir balığı şamandıra ile avlamak kadar zor bir yanı yok hele helece dibini bilmediğin bir gölette okadar perch yakaladım hep dip oltasına vurdu 1 kere şamandıralı oltaya vurdu okadar atmama rağmen yem olarak gümüş balığı kullandım eğer o gölette gümüş balığı varsa Çapari ile kenardan çok kolay yakalarsın biz öyle tutarız en pratik başka bir yöntemide gece ay ışşığı yoksa göletin kenarlarına genellikle otluk bölgelere sinek avlamak ve dier balıklardan kaçmak için yaklaşırlar hemen kafasına kepçe ile geçirirsen yakalarsın kafa lambası olursa başında daha rahat yakalarsın balığı görünce sakın yavaş davranma hemen kepçeyi daldır tepesine Çok hızlıdırlar onu canlı tutmaya çalışma nasile olur eline aldımmı bikaç dakikaya ölür