PERCH[ iri tatlı su levreğinde yem seçimi]

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında fatih tarafından paylaşıldı.

?

TROFE PERCH YEM TERCİHİ

1. KAŞIK

10,6%
  2. SPİNNER KAŞIK

21,3%
  3. UFAK BALIK

36,2%
  4. SOLUCAN

10,6%
  5. RAPALA

19,1%
  6. SİLİKON

23,4%
  7. TAVUK CİĞERİ

6,4%
  8. ....

oy sayısı 0
    0,0%
  9. .....

oy sayısı 0
    0,0%
  10. .....

oy sayısı 0
    0,0%
Birden fazla oy kullanılabilir.
  1. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    trofe perch avı için forumda favori yem nedir acaba aklımdaki seçenekleri yazdım başka yem bilginiz varsa ekleyebilirim.sonuçta perch çok saldırgan bir tür yemeyeceği şey yok.:)
    sürekli gittiğim barajda levrekler irileşti en son 38 cmliğin videosunu gördüm.40-45cm rahatlıkla bulunabileceğini düşünüyorum.bu yaz dan itibaren bende perch için spin takım oluşturdum ve sadece iri levrek peşindeyim.lakin şans yada kötü yem , zaman veya mesafe tercihimdenmidir genelde max 20- cm e denk geliyorum.

hem büyük perch avı için yem tercihinizi hemde tavsiyelerinizi yazmanızı bekliyorum.

şuan kullandığım spinner kaşık 3 numara .mepps black fury .silikonları yanlış kullandığımıda öğrendim dibe inmesini bekler sonra hiç durmadan çekerdim.birdahaki denemede 2 mt çekip sonra tekrar dibe bırakıp sonra tekrar çekicem.

birden fazla şıkkıda işaretleyebilirsiniz .mesela kaşıksa hangi kaşık numara cinsi vsde yazarsanız daha faydalı olur.

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Hedef balıklarımdan biridir kendileri,Rastgelsin.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    yapma özkan :) hedef büyüt. turnadan perche inilir mi.

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Benim fovorim,ufak balık,solucan ve silikon,oyumuda bu yönde kulandım...

5. ozkan79

ozkan79 özkan

Abi bu sene turnada yakaladim perchde;turnalari yakalamaz olaydim pisirdigime bile degmedi bu kadar lezzetsiz balik ben gormedim tam bir leş;çapak yesem daha iyi idi o derece yani ama levrekler lezzetli eti guzel enazindan yenmeye deger,

Muhakkakki turnanin aksiyonu vs buyuk haz veriyor ama tavada o hazzi alamadim malesef.

6. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    En iri Levreklerimi 7-9-11 cm aralığındaki derin gagalı sinking veya suspendik aksiyonlu maket yemlerle yakaladım dolayısı ile tek geçerim.Canlı yem konusuna gelince bu yöntemde bana göre balık sizi yakaladığı için yapay yemlerle aynı katogori içerisinde değerlendirilmesini doğru bulmuyorum..

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Beklemeli avlarda canlı balık..
    Kıyıdan Spin avlarda öncelik 2no meps.. gerçi ben en büyük perchlerimi hep silikon ile yakaladım :)

Aslında önemli olan tek şey sabah erken yada akşam gün batarken, kıyıda kaçışan yavru balıkların arasına sahteyi göndermek gerisi teferruat ;) renkleri dikkat çekici ve parlak rapala, kaşık, meps, silikon, avını kovalayan perch için aynı işe yarıyor.

8. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    +1
    Canlı balık mevzuna bir türlü alışamadım. Solucan ya da kurt tamam ama canlı balık... :(

Mepps'de black fury iyidir ama bir de fire-tiger deneyin bence.

Not: Perch için (ya da diğer balıklar için) un kurdu deneyen var mı?

9. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    en iyi perchlerimi tavuk ciğeri ile yakaladım, iğnenin ucunu çok az açık bırakıp, sağlam takılan tavuk ciğerinden daha güçlü bir yem bilmiyorum... aynı şey kasna içinde geçerli, ama bu sezon sahteye ağırlık verip daha ciddi denemeler yapmayı planlıyorum...

10. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Malum avlakta 3 numara mepps ve strike pro'nun metal sahtesi ile hatırı sayılır levrekler aldım.Slikonla daha irilerini alanları gördüm.Özledim ya neyse yeni sezonda beraber bir organizasyon yaparız.

11. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    benim favorim 2 numara meps tarzı kaşıklar.
    canlı balık ile ava karşıyım.

12. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    hepimizin başına gelmiştir .her avda ne kadar büyük iğne takarsak takalım canlı kalmayacak yavru balıklar yakalarız .ben bunları kullanıyorum zaman zaman .

şuda varki perch zaten kendi yavrusu bile yiyebilen bir tür.

13. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    ne zaman yüklendiğini bilmediğim bir videoda 38 cmlik yakalamışlar .50 cm veya 1kg+ perchin olması mıuhtemel bu pazar yağış olmasa ben yoklayacağım .hava durumu hep kar diyor bakalım umarım yağmaz ,kış lastiğim yok çünkü.epeydir gidemedim zaten .yaza mutlak güzel bir organizasyon yapalım. iyiden iyiyye sardı beni perch :)

14. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Hakkaten artık şu sezon açılsa. Yaz gelse, havalar ısınsa :( Balıklar biz balıkçıları çağırsalar su kenarlarına...

15. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Tatlısuda turna ve levrek avında en zevkli metot bence at-çek yöntemidir.Bu yöntem gerçek balıkcılıktır heycan verir balığı tutmak için yorursunuz hele o vuruş anı herşeye değer.Yemle yapılan avlarda da büyük balık yakalanır ama bu turna ve levrek avının doğasına aykırı yemli avı sazan da tercih etmeliyiz yem solucanda olsa balıkta olsa.İnsanlar mantarlı olta ile turna tutup turna yakaladım diyor bunu demek için at-çeke geçmek lazım o yöntemle ha sazan ha turna tutmuşsun fark yok.Eğer imkanınız varsa mutlaka bir avda at-çek deneyin birdaha asla yemle perch ve turna avına gitmezsiniz.
    Maliyeti başta biraz fazla olsada her bütçeye uygun takımlar var pk detaya gerek yok 2 tane meps 2 tane silikon 210 kamış 30 luk makina haydi hayırlı olsun.

16. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Biz tatlı su avcılarının en büyük derdi malesef.. Kışın denizde avlanan forumdaşların raporlarıyla yetiniyoruz :) reeling

17. x-a-3

x-a-3 Timur

En İyi Avı:
    6 Kg Turna
    ben yazın turnaya kışın başında sarıkanat ve lüfer avına gidiyorum ama çok soğuklarda çıkmamak daha doğru diye düşünüyorum. gidenler bilir turnaların nerelerde olduklarını ben genelde k.burgaza gidiyorum ve kaşık, silikon, mepsle at çek yapıyorum bu şekilde güzel turnalar aldım ama gittiğim yerlerde perche rastlamadım... canlı yemle hiç denemedim gerekte duymadım.. alibeyköy barajı haricinde önerebileceğiniz bi gölet varmıdır? özelden yazarsanız sevinirim

18. saichaniam

saichaniam kazım irtik

yok artık

özkan kardeşim yanlış anlamada tatlı suyun en lezzetli balıklarının başında turna gelir..:hungry: belki pişirme tekniğinden yada zamanından kaynaklı olabilir lezzetsizlik..tabi herkesin damak zevkide farklı olabilir..ama genel kanı turna etinin lezzetlı olduğudur..

19. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    ben çamur kokusundan hiç sazan yemezdim tutsamda .iyi bir tarif buldum nerdeyse deniz balıkları kadar tat aldım.şuan sazan benim içn en lezzetl balıklardan.sirkeyle ılık suda 1 kaç saat dinlendrdkten sonra süt ve azeytinyağına yatırıp dolapta 1 gün bekletiyorum.tatlı su levreğide çok lezzetli süt ve zeytinyağında bekletmek ayrı bir lezzet katıyor tüm tatlı su balıkları için tavsiye ederim bu yöntemi.

20. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Canlı yem ile avlanmayı sevmiyorum, tercihim her zaman muhtelif renk ve boyutta meppsler oldu.
    Hiç bir zamanda yüzümü kara çıkartmamıştır. :)
    Herkese rastgelsin...