Perch ve Turna avı için Makine Seçiminde Yardım Bekliyorum

Konu, 'Makineler' kısmında forzaemre tarafından paylaşıldı.

1. forzaemre

forzaemre Emre

En İyi Avı:
    Aynalı Sazan , 5,5 Kilo
  2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Makine seçmek kolay, ben geçen seçtim mesela, 850 TL dediler, aldım güzelce, koydum poşete geldim. Ama deselerdi, ki demeleri mümkün, 3500 TL, o zaman ıslık çalarak elimi cebime sokup uzaklaşırdım tezgahtan kesinlikle.

Özetle, ne kadar bütçen olduğu önemli, birde nasıl kamış, sahte vs. ile kullanacağın.

3. forzaemre

forzaemre Emre

En İyi Avı:
    Aynalı Sazan , 5,5 Kilo
    O kadar yüksek meblağlara çıkabilsem benim içinde kolay olurdu turna ve perch için düşünecek olursak.Maalesef ki benim makine için verebileceğim fiyat maksimum 150 tl. Kullanacağım kamışı daha almadım şu iki model arasında seçim yapacağım.

http://avmarketi.com/asp/product/143025/Okuma-Luremania-86-258Cm-12-45G-Spin-Kamis

http://www.spotbalik.com.tr/Catana-DX-Spinning-MH-240mt-14-40gr-Olta-Kamisi,PR-31483.html

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hımm.. Ben olsam, o fiyata Daiwa Sweepfire alırdım, 40'lık. Sen alırsan, bir vakit sonra bozulursa filan benle bozuşmamalısın ama. Zira bu bütçeyle alabileceğin hiç bir makineden öyle aman aman performans beklememen lazım. Velakin, bu alet en azından iri turna vs. çekmekle kolay kolay haşat olmaz, pek dert çıkarmaz.

Ama dediğim gibi, öyle pek bir güzel, pek bir sağlam filan değil. Ha, başkaları da tavsiye verecektir, ama sanmıyorum o tavsiyelerdeki de farklı olsun. Şahsi fikrim, bu bütçeyle shimano'dan uzak durmandır. Eğer bütçe darlığı kronik, yani kalıcı ise, okumaya biraz yakın ol, zira en azından bozulursa vs. garantisi diğerlerine göre çok daha iyidir (üstüne birde ömürboyu hem). Ama biraz rahat, sağlamlığı makul, sorun çıkarmayacak bir şey diyorsan, bunları sana vermeye en uygun aday, Sweepfire.

5. forzaemre

forzaemre Emre

En İyi Avı:
    Aynalı Sazan , 5,5 Kilo
    Öneriniz için teşekkür ederim Serdar bey.

6. yk71

yk71 Yüksel

Eğer linkteki Okumayı düşünüyorsanız;
    Okuma Safina Pro'nun yurtdışı fiyatı; 24 dolar( 65 TL), Okuma Avenger'in ise 39 dolar( 105 TL) civarı. Burada ise safina pro 100 TL, Avenger 110 TL. Buna göre 10 lira fark vererek daha iyi olan Avenger'i almak daha mantıklı. Safina Pro'nun fiyatını çok arttırmışlar. Avenger'i kullanmadım. Bir kaç dakika inceledim ve beğenemedim. Okuma Octana, Spro Passion Fd 20 makinelerim var. Bunları tavsiye edebilirim.
    Seçtiğin Kamışların atarları da ( 12- 45 gram ve 14- 40 gram)Turna için bile ağır gibi. Perch, Kefal gibi balıklar için oldukça ağır olur.
    Ben 10-40 gram arası kamışları turna için, 5- 20 gr atarlı luremania kamışı perch için kullanıyorum. Perch'e 5- 20 gr atar bile fazla geliyor ve misinaya kıstırma kurşun takmak zorunda kalıyorum.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Misinaya değilde, sahtenin kuyruk kısmına, iğneye pek bulaşmadan biraz macun kurşun ekleyebilirsen o daha etkili olur, mesafe için.

8. yk71

yk71 Yüksel

Sitelerde fiyatlar pahalı, kamış ve makineyi görüp alma imkanınız varsa, pazarlık yapmanızı öneririm. Hem elinizde denemiş olur ve size uygun olanını seçebilirsiniz. Saygılar...

9. yk71

yk71 Yüksel

Teşekkürler Serdar Bey. Macunu biliyorum da macun kurşunu yeni duyuyorum. Tabi misinaya eklenen kıstırma attıktan sonra dolaşmasın diye her zaman misinayı çekip toparlamak, düzeltmek gerekiyor. Peki sasi shad ve sasi kurtlar için bir şeyler yapılabilir mi?

10. forzaemre

forzaemre Emre

En İyi Avı:
    Aynalı Sazan , 5,5 Kilo
    Öneriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.Kamış olarak luremania'yı alacağım gibi 5-20 atarlısınıda düşüneceğim.

11. forzaemre

forzaemre Emre

En İyi Avı:
    Aynalı Sazan , 5,5 Kilo
    Yüksel bey sizin avenger yorumunuzdan sonra yurt dışı fiyatlarını araştırıyordum.Karşıma Okuma Caymus - 40 lık makine çıktı.Amerika fiyatıyla Türkiye fiyatı aynı.Avrupada bizim paramıza oranla euro üzerinden Türkiye fiyatınında üstüne satılıyor .Makine'nin ayırt edici özelliği hafifliği gözüküyor.260 gram ağırlığında ve 5.8 kg drag gücüne sahip.Bu makineyi kullanan veya bilgisi olanlar yorumlayabilirse sevineceğim.

Türkiye Linki : http://www.avmarketi.com/asp/product/239068/Okuma-Ceymar-FD-CY-40-olta-makinesi

Amerika Linki :http://www.tacklehaven.com/okuma-caymus-spinning-reels/

12. Emre polat

Emre polat Emre

Shimano Sonora 4000 FB de iyidir tavsiye ederim.

13. arkadas

arkadas ibrahim

konuyu acalim biraz lütfen hangi makinaymis exage olmasin :D :D hihi

14. yk71

yk71 Yüksel

Avenger 40 dolar,6+1 bilye. Caymus 45 dolar, 7+1 bilye. Ağırlıkları aynı. 283 gram(40lık makine). Dragları aynı. Yukarıda yazdığınız gibi 5.85 kg civarında. İkisi de 1 turda 73 cm civarı misina sarıyor. İki makinede de yedek kafa yok. Avenger'in yedek kafası yurt dışı bazı sitelerde 9.95 dolar. Avenger 2011, Caymus 2014 model.
    Caymus yeni bir makine. 30 Nisan'a kadar okuma makinelerde sitemizde de reklamı bulunan bir sitenin kampanyası vardı. Caymus 40'ın fiyatı 106 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Ertesi gün baktım 108 TL oldu. Alsam mı falan diye düşünürken sonraki gün fiyat 120- 130 lira olmuştu. Bu arada kampanyada Okuma makinelerde indirim! 30 Nisan'a kadar %20 indirim! diyordu. Ama 30 Nisan olmadan indirimi bitirdiler!...Tabi kurların bu kadar artmış olması haliyle her malı etkiliyor.
    Cengiz Balıkçılık'ı okumanın distrübitörü. telden arayıp fiyatlarını sorabilirsin...

15. yk71

yk71 Yüksel

Yalnız bu kamışın 5- 20 atarlısı Turna için biraz hafif kaçabilir( Silikonlar için uygun olsa da, özellikle 20 gram civarı kaşıklar için...)

16. forzaemre

forzaemre Emre

En İyi Avı:
    Aynalı Sazan , 5,5 Kilo
    12-45'te karar kıldım.Cumartesi günü siparişi vereceğim.Makine ve sahtelere karar vermeye çalışıyorum.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Drag mı? O ne?

Makine alırken, en azından spin, surf vs. makine alırken, bakacağın son şey drag olsun, hatta hiç bakmasan da olur.

Bu kadar kasıp durmana gerek yok aslen. Git, sweepfire al, uğraşıp durma.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    6+1 bilye, 7+1 bilye... Bilya lazımsa, sanayiye uğra, tanesi 50 kuruştan istemediğin kadar bulursun, hoş tabak kadar büyük olanlar pahalı oluyor gerçi.

Bilya sayısı bir ölçüt değildir ki, böyle zahmete girip bakasın, edesin.

19. oz-ser

oz-ser özkan

Shimano Catana 4000fc derim, hem avlanacağınız balıkları için kullanışlı bir makina üstelik arıza sorunu olarak en az sorun veren modellerden birtanesi, üstelik yedek kafasıda var. fiyatı da ortalama 115-105 tl arası değişiyor...

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Alınabilir aslında. Ama 50 tL, hatta 45 TL'den fazla etmez. O fiyata gayet kabul edilebilir bir şey olacaktır.