Arkadaşlar turna ve amerikan levreği için hem at-çek hem de diplik ve şamandıra atmayı düşünüyoruz ama yem olarak sizce atçek de ve dip ve şamandırada neler takmalıyız yardımcı olursanız sevinirim
Furkan avlaklar arası canlı balık nakli yasak.Yani canli balık tutacaksan o gölden tutacaksın. Bunun yerine solucan, tavuk ciğeri eğer tutuarsan kendi etine dahi perch gelir, turna için canlı balık şart binde birde olsa solucan ilede turna yakalarsın.
Turna'yı meps'le kaşıkla tutamıyoruz dimi abi hiç ihtimal yok ? sahte yemlerde balık şeklınde onu suya attıgın gıbı paso agır agır cekersen canlı yem konumuna geçer dıye düşünüyorum ben ama ??
Mepsin 4-5 numarasına gelir kaşıklada turna tutabilirsin. beyaz sasiler var silikon balık altında 3 lü iğnesi olan onunla tutabilirsin.değişik maket balıklar var onada gelir kaşık modellerinede gelir.
Denemek nasip olmadı ama birçok ustalar kırmızı kafalı beyaz sahteyi öneriyor, 2-3 tane aldım ve ayın 1'inde görücüye çıkacak inşallah Bahsettiğim sahte, benim açmış olduğum konudaki 6 numaralı sahte http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51167
ankarada iki tür içinde epey tecrübe etmiş biri olarak perch için muhtelif renklerde 3 numara mepps, turma içinde fire tiger desenli yada yine canlı renkleri barındıran kaşık tavsiye ederim. Merada balık varsa kesinlikle alır. Turna için derin dalarlı belirli sahteler büyük balık getiriyor ancak botla açılmak için daha uygun, kıyıdan çok takılıp can sıkar... Canlı yem nakli yasak ve iki türde saldırgan bir yapıya sahip
Bende sizleri çok özledim abicim. Numaralarınız telefonda kalmış arayamıyorum. Kısmetse 54 gün kaldı. 55 gün sonra'da bir turna yaparız artık... ) Numaranı özelden gönderirsen sime kaydediyim armağan ve tuğgin abiyede selamlar...
turna balığı görsün yeter dikkatini çektiği taktirde su bulanık değilse pek , kaşık rapala seçmez yapışır