Sefa aynı mesajını 1-2 yerde daha gördüm. Dilimizi yabancılaştırmama taraftarı isen bundan daha fazlasını yapman gerek...
Sefa kardeşim, aynı duyarlılığı her konuda gösteriyormusun? Burası balıkavı platformu, en iyisi sen tüm raporları oku, hepimizi düzelt oldu mu? Ne de olsa hepimizden büyüksün. Duyarlılığın için teşekkürler.
sefa herkesın mesajına aynı seyı yazmaktan vazgecmelısın bence bırak ınsanları ıstedıgı hayatı yasasınlar
Sizden bu bilinci beklediğim için üzgünüm.Hersey,herkese denmiyor. Evet hayatımın her anlamında bu kadar bilinçliyim ve herkes benim kadar bilinçli olsa bu tür paylaşımlar ortadan kalkacak. Neyse üzgünüm, ben biraz sea bass'lara,bluefish'lere bakayım. Size rastgele,aynen devam edin
Sefa kardeşim,bir Türkçe öğretmeni olarak bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum.Rapor açan arkadaşların da milli duygularla bundan sonra yazacakları raporlarda perch yerine tatlısu levreği demeleri vatanseverlik adına daha uygundur. Pearch gibi (Abuk subuk) bir kelime de değildir.Bilgisayara kimse computer demiyor,madem karşılığı var bunu kullanmak zorundayız.Levreği Amerika dan ithal ettik diye,adını da kullanmak zorunda değiliz.Zamanında BJK STORE un adının Kartal Yuvası olarak değişmesinde öncülük ettik,sen doğru yoldan çıkma,"tatlısu levreği" hem söyleniş hem de dil bilgisi bakımından Türkçenin kurallarına uygundur.Dilimize sahip çıkalım çünkü;
Konfüçyüs'e sordular: "Bir ülkeyi yönetmeye çağrılsaydınız yapacağınız ilk iş ne olurdu?" Büyük filozof, şöyle cevap verdi: "Hiç kuşkusuz, dili gözden geçirmekle işe başlardım. Şöyle ki: Dil kusurlu olursa, sözcükler düşünceyi iyi anlatamaz. Düşünce iyi anlatılmazsa, yapılması gereken şeyler doğru yapılamaz. Ödevler gereği gibi yapılmazsa, töre ve kültür bozulur. Töre ve kültür bozulursa, adalet yanlış yola sapar. Adalet yoldan çıkarsa, şaşkınlık içine düşen halk, ne yapacağını, işin nereye varacağını bilmez. İşte bunun içindir ki dil, çok önemlidir!"
Sefa kardes hakli olmaya haklisin katiliyorum...da.. iste da'si var. bu is oturgaçli götürgeç'e kadar gider.
'' sea bass ( levrek ) , bluefish ( lüfer ) '' bunlarında türkçesi var madem bunlarında türkçe karşlığını kullanmalısın madem bu kadar bilinçliysen