Permasteel İğneler

Konu, 'İğneler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Aranizda bu ignelerden kulanan varmi bilmiyorum,bu igneler 600 saat tuzlu suya dayanikli imis,diger deniz icin olan,nikelajli olan ignelerden daha fazla tuzlusuya dayanikli bu ignelerin büyük boylarindan,14 numaraya kadar olan kücük boylarida mevcut...

Permasteel İğneler

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bunlar VMC'nin belli bir serisi..

Uzun süredir kullanırım, paslama yönünden iyidir genelde.. Diğer yönlerden de makbuldürler gerçi.

Ama çeşnisi az (Türkiye için). Çabuk köreliyorlar. Çok çabuk körelmemesi için, nispeten daha kör yapılıyorlar, mesela bir OWNER'in keskinliği yok..

Verdiğiniz paraya göre makul kalite veren iğneler gerçi.. Rapala gibi kaliteli sahtelerin iğneleri genelde bu tür iğneler oluyor..

3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Serdar saglamligi nasil acilma filan yapiyormu,ben 50 tane büyük boylarindan aldim ama kulanmiyorum,gerekde yok zaten kulanmaya.
    Birde ben 8 numarasindan alip capari yapmak istiyorum uyarmi bu cesit kanca sence capariye...

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu permasteel olayı, iğnenin üzerine bir kaplama olayı.. İğnenin kendisi farklı kalitede çelikten yapılmış olabiliyor.. Benim kullandıklaırm genelde daha kaliteli HC80 iğnelerdi, onlar açılmaz kolay kolay, ama kırılır gider.. Ha, kırılana kadarda güzel iş görür.. Öyle olur olmaz şeye kırılıvermez.. Onu kıracak balıkta "eh, bu da kırsın artık.." denen balık olacaktır..

Fakat.. Biz bunları sahtelerde, fly vs. için kullanıyoruz.. O zaman, takılıyor, takılınca da atrık nerden koparsa diye yükleniyoruz, bakıyoruz, iğne kırılmış :(

Eğer istavrit çaparisi ise, resimdeki model iğne ise, pek tavsiye etmem.. Zira, çapari için fazla ağır ve çapraz iğne kösteğe çok dolaşır..

Ama, bu iğne ile, yemli çapari gayet iyi netice verecektir ki, çinekop, levrek vs. için kullanışlı olur..

5. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Konuyla alakasız olucak ama shout ve sasame marka iğneleri üsküdar çevresinde hangi malzemecide bulurum bi bilgisi olan varmı ?