pervane zarganası

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında draco tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    arkadaşlar, hiç pervane zarganası diye bir balık duydunuz mu? eminim duymamışsınızdır, hemen anlatayım.

10 küsür sene önce bir yaz günü arkadaşlarla balığa çıktık. ilk hedefimiz o güne kadar hiç tutmadığımız zarganaydı. daha lise çağlarındayız, heyecanlıyız, fişek gibiyiz. hemen gerekli kaynaklardan zargana için olta yapım tekniklerini açtık baktık, gidip balıkçıdan ipeğimizi aldık, açıldık tekneyle, zarganaya ipek gezdiriyoruz, ama hakikaten "biraz" açılmışız, kıyıdan yaklaşık 500-600 metre açıkta zargana arıyoruz:D sebep; açıkta daha büyüğü vardır. bir saat kadar gezindik, tabi zargana falan yok. son bir tur daha atıp gidip yemliye oturalım dedik, malum 10-15 sene önce yemlide çok iş vardı silivri civarında, baltabaş karagöz, ispari, eşkina, sivriburun karagöz oltalara yapışıverirdi taşını bilirsen.

neyse; son turu atarken acemi bir arkadaş misinayı toplarken nasıl yaptıysa motor pervanesine kestirtip koparttı. hemen eğilip baktım dolaşık misina göremedim, pervane de düzgün döndüğü için ilişmedim. yemliye oturunca bakarız dedim içimden. gittik yemliye oturduk. oltaları indirdik, bizim oradaki ispari taşındayız, el kadar ispari tutuyoruz... benim olta şöyle bir gerildi, çekmeye başladım, iri bir ispari geliyor fişekleye fişekleye, tekneye olta yaklaşınca birden ağırlaştı, eyvah dedim lüfer ya da camgöz daldı ispariye, dışarıya yarım ispari çıkacak... ama ağırlık devam ediyor, kesilme yok, zangır zungur geliyor olta, fırdöndüyü elime almamla bir misina daha gördüm, dolanmış benim oltaya, bakıyorum diğer arkadaşların oltaları muntazam, zaten elimde olta binmesinde hissedilecek tıyırtı ve titreşimleri hissetmiyorum, önce ispariyi aldım içeri, sonra dolaşan misinayı çekmeye başladım, bir de ne göreyim, kocaman bir zargana yüzüyor, ağzında ipek!

koyduk kahkahayı, dedim ki "benim teknem bile avcıdır":D meğerse pervaneye dolanan misina kopmamış, pervane yatağına sarılıp arkadan bizimle gelmeye devam etmiş ve büyük ihtimalle demir atmak için falan yavaşladığımızda atlamış ipeğe, kurtulamamış da, kendi kendine yüzmüş durmuş, sonunda ben oltayı çekerken gelip benim oltaya bindirmiş kendi misinasını.

özetle: balık işi kısmet işi, nereden ne çıkacağı belli olmuyor.:)
    ders: teknenin kıçından misina toplarken dikkatli olun :)

Son düzenleme: 4 Ağustos 2008
  2. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Paylaşım için teşekkürler,güzel bir anı olmuş, derslerde gayet önemli ;)

3. kuthan

kuthan Kuthan

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    çipura 425 gr.
    böyle bir olayın bnmde başıma gelmesini isterdim :D çok eğlnmişsinizdir bence böyle bir gün unutulamaz... :)

4. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Merhaba Kaan kardeş.Gerçekten ilginç bir avlanma olmuş.