PET ŞİŞEDE KIRAÇA AMATÖRLÜĞÜ

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında denizbilimci tarafından paylaşıldı.

1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Hiç hoşlanmadığım bir görüntü. Yahu madem bir iş yapıyorsun balık avlıyorsun yaptığın işe saygı duy, balıkların turşusunu mu kuracaksın. 3 lirana kıyıp milyoncudan bir kova alamadın mı? Kendine ve yaptığın işe saygı duymuyorsan o kavanozun içindeki balığa saygı duy.

Son düzenleme: 29 Haziran 2012
  2. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    daha kötülerinide gördüm pet şişe içinemi koyanlar,ince saklama poşetlerimi,dersin al acale çapariden balık toplama telaşıyla cebine dolduranıda gördüm :)

3. aytan01

aytan01 abdurrahman

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    balık
    hiç bişe alamıyosan bari büyük bi kova götür evden bu kadarmı canisiniz arkadaş ya

4. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    bu fikrinizde size katılmıyorum. tamam yarım litrelik pet şiseye konması bencede uygun değil ama bir turşu bidonuna veya ağız kısmı kesilmiş bir 5 veya 10 lt lik su şişesine pek ala konabilir.

bu kişilerin kendi görüşleridir (ben 10lt su şisesinin ağız kısmında elimin gireceği kadar bir kısım kestim fıstık gibi de oldu) ve bu görüşleri siz bu şekilde aşağılayamazsınız. balık tutmak bir hobidir ve insanlar hobileri kendileri için yaparlar, başkaları için değil...

cadde bostanda donuyla yüzenle, bu bidonu yanında bulunduranı aynı kefeye koyamazsınız.
    bu şekilde sergilediğiniz tavrınıza münhasır bende "bu tip konuşan insanlar sonradan görme zenginler gibidir" sözünü çok rahat diyebilirim. ama bu güne kadar demedim o kadar küçülmedim.

ve eminim o fotoları çekerken o balıkların sahibine "Maşallah çok güzel tutmuşsun fotoğraflayabilir miyim?" demişsinizdir.

5. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bu şekilde bir tepki bekliyordum

Birincisi kova almak için zengin olmak gerekmiyor, yaklaşımımı fakirlerle alay eden zengin gibi görmen bir hezeyandan öteye gitmiyor. Ayrıca zengin değilim ama kovam var.

İkincisi insanların yaptığı işi usulüne göre yapmasını istemek, hobi de olsa işine saygı göstermesini beklemek onları aşağılamak değildir.

Üçüncüsü caddebostanda külotla denize girenler mayo alacak paraları olmadığından değil görgüsüzlüklerinden böyle yapıyorlar.

Dördüncüsü fotoğrafları çekerken benim "Maşallah çok güzel tutmuşsun fotoğraflayabilir miyim?" dediğimi düşünmen senin seviyen hakkında yeteri kadar bilgi veriyor bana.

6. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    hele zargana zamanında 50cmlik zarganayı keserek 2 kiloluk kovaya koyanlarda var.

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Söylediklerinizin tamamına katılıyorum :)

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Sirf o mu? Kösele ayakkabi, kumas pantolon veya takim elbise ile avlananlara da ayni gözle bakiyorum

9. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    kesinlikle katılıyorum abi,geçen galataya gittim yanımda yaşlı bir adam vardı,adam balığa düğüne gider gibi gelmiş,sivri burun ayakkabı kumaş pantolon ceket gömlek kravat vardı üstünde.

10. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Ya Hasan sanki bilinçaltımda yatan fakat birtürlü dışarı vurmaya söylemeye akıl edemediğim fakat gördükçe gözüme ve aklıma hep takılan bu görüntüye resmen duygularıma tercüman olacak şekilde bir konu açmışsın vallahi tebrik ederim hani bir rüya görürsün kalktığında unutursun ya bu durumda benim için böyle birşeydi gözüme aklıma takılır ama unutuverirdim..ha bu arada birkeresinde Türkiyede olduğum yıllarda bizim özel şoför bir arkadaş takım elbise ve gıravatla gelmişti çadırlı yatılı bir gece balıkçılığına boynunda gıravatla nasılda botla geriyordu gölün içine sazan oltalarını gülmekten s.ç..mıştık neredeyse altımıza:D

11. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    birde avınıza saygı duyun dersiniz, :mad:
    daha ne yapsın adam, banghead
    balık zaten o adamın düğünü, niye anlamak istemiyorsunuz. reeling
    hanginiz avınıza saygıdan kravat taktınız? idk
    birde alay ediyorsunuz ayıptır ayıp. :eek:
    bırakın insanlar ne giyeceğine kendi karar versin. :thumb:

12. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    işte bunda haklısın. böyle olmamalı bencede.

13. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    herkezin dünya görüşü farklı tabi.

14. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Çok güzel bir konu. ben geçen gün beylerbeyi'nde yarıya kadar kraça dolu bildiğimiz su damacanası gördüm.

Bunlar malesef bizim ülke insanlarımızın kültür seviyesi ile ilgili. Burdan şurayada varabiliriz; kendisine ve çevresine karşı bu kadar vurdum duymaz ve özensiz olan insan denize ve balıklara karşı neden özenli olsun. o kraça dolu damacana'da olduğu gibi.

15. shako0982

shako0982 halbudur

bende 5litrelik su şişesine koyuyorum galataya gittiğimde.bahçelievlerden galataya gidiyorum,su şişesini ezip çantama koyuyorum,taşıması kolaylık oluyo..dönüşte de suyunu boşaltıp,çantama sığdırabileceğim bi şekilde yerleştiriyorum..toplu taşıma araçlarını kullandığımız için kova getirip götürmek zor oluyo...bence bu yüzden saygısız damgası vurmak pek hoş bişey değil

16. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Evet seviyem hakkında fikir vermeli... bu sebeple daha cevap yazmıyorum. (seviye meselesi)

17. atalay77

atalay77 atalay

Favori Kamış:
    ucuz ama kaliteli sörf
    En İyi Avı:
    rus kefali(zıpkın)
    Adam ister köseyle gider ister kumaşla ne alaka,edebe muugayir giyinmiyorsa kimseyi ilgilendirmez,böyle bir mantık var mı ya...Şapka,gözlük,kapri,sandalet mi bu işin raconu?
    Hala şekilcilikten kurtulamadık.Balık tutan adama bu şekilcilik varsa ülkemizde, gerisi tahminimden de vahim.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bence sizin yazdiginiz alakasiz olmus...zira...

pet siseye balik tikistiriyor diye avlaktan kovulana rastladiniz mi?

benim mesajimda yazdigim tip giyinen birine bir laf edildigine sahit oldunuz mu?

hakli oldugunuz tek mevzu herkezin istedigini yapmakta özgür oldugudur.

aynen mesajimda belirttigim sekillere hos gözle bakmama özgürlügüm oldugu gibi...

bir ekle yapayim parmak arasi terlik de bana ters :)

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Muslum babanin dedigi gibi; mesele derin mesele. :)

Mesele avcinin yaptigi isi nasil gordugu, nasil algiladigi, o isi yaparken kendini nasil hissettigi meselesi...

Yani eve yiyecek goturme cabasi mi, satip paraya cevirme ugrasi mi, yoksa spor veya hobi olarak yapilan bir keyif isi mi oldugu meselesi...

Illa ki sofraya balik koymak ise amac, avci bunu bir is olarak goruyor olabilir, haliyle sportif takilmaz, :) tuttugu baligin sayisina, gramajina bakar sadece, koydugu kovayi veya kendi giyimini hic dusunmez.

Satip para kazanmak icin balik tutmaya ugrasiyorsa yine spor yapma hissi olmaz, ona gore giyinmez, malzeme seciminde de sadece tutabildigince balik tutmak amaciyla vahsi davranir.

Elbette genel ahlak anlayisina sigmayan, toplum duzenini bozabilecek giyim sekli veya ciplaklik hos gorulmez, donla denize girmenin de ayip karsilanmasi gayet normaldir. Fakat amator avcinin yaptigi ise saygisindan oturu ustune basina ozen gostermesi takdir edilmelidir. Hatta boyle davranmayanlarin amatorlugunu sorgulamasi da normaldir. Bu sorgulamasina karsilik "sonradan gorme zengin, baskalarini hakir goren ukala, falan filan" gibi yakistirmalari dogru bulmuyorum.

Herseyden once sportif balikcilik keyif icin yapilir, karin doyurmak icin degil. Bu gibi konularda fukara edebiyati yapilmasini da yadirgiyorum. Ac adam hobiyle filan ugrasmaz. Hobiyle ugrasan adam da kendine ve yaptigi ise saygisi varsa ona gore davranir, ona gore malzeme kullanir, hatta ona gore giyinir. Saygisi yoksa da kendi bildigi gibi takilir, fakat digerlerinden saygi bekleme luksu olmaz. Kimse de donla denize girene, el kadar pet siseye balik istifleyene saygi gosterilmesini bekleyemez. Bu demek degil ki her amator avci tepeden tirnaga markali balikcilik alet edevati kusansin, havali tulumlar, gozlukler, bilmem neler giyinsin, salinsin ortalikta.

Bir amator balikcilik forumunda ufacik kovaya yavru balik istiflenmesi hakli olarak elestirilirken konunun avcinin ustune basina gelmesi, yaptigi ise saygisi geregi ustune basina ozen gosterenlerin takdir edilecegi yerde elestirilmesi gercekten tuhaf. Bu durum, amatorlugun en iyi benimsenmis olmasi beklenen boyle bir ortamda dahi sportif veya hobi amacli balikciliktan cok uzak olan, amatorlugu icine sindirmemis avcilarin oldugunu gosteriyor malesef.

Ben bu isi bir spor olarak goruyorsam ona gore davranirim. Nasil kosuya cikarken esofman, spor ayakkabi, sort, vs. giyiyorsam, mevsimine gore baliga giderken de ona gore tercih yaparim. Yok eger bu isi tamamen yemeklik balik tutmak icin yapiyorsam hic yormam kendimi, gider balikcidan alip evimde pisirir yerim. Satmak icin tutuyorsam da zaten amator balikci degilim demektir.

Denize donla girmek ya da kosele ayakkabi ile baliga gitmek de aslinda kiracalari el kadar siseye tikistirmak gibi veya koprude omuz omuza sikisiklikta olta atilan yerde alan sahiplenmek ve kiralamak gibi gorgu ve niyet ile alakali bir konudur. Spor yapan adamin bunlarla isi olmaz. Spor yapan adam, hobi sahibi adam, bundan keyif almak isteyen adam huzur arar, dogaya gider, hatta bazen insandan kacar. Avina saygisi olur, sevgisi olur. Baligi gerekirse alikoyar, salmaktan da keyif alir. Zira saldigi zaman ac kalmaz. Salmayip satsa da zengin olmaz. Yaptigi isi onemser, saygi duydugu icin de ona gore davranir, malzemesini de giyimini de susunu da busunu da ona gore secer.

Aklinda spor olmayan, hobisi olmayan adam zaten boyle seylere gerek duymaz. O anda tuttugu baligi satmaya calisirken pazarda, carsida alisveris yapan herhangi bir kisiden farki yoktur. Cunku sadece kazancini dusunur.

20. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    bende tam bunu yazacaktım ki yazılmış :D