Pinguin Çadır Hak.

Konu, 'Genel Konular' kısmında EmiReiS tarafından paylaşıldı.

1. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Fladen, Shimano, AlbaStar
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Alabalık 58 Cm, Aynalı Sazan 14 Kg.
  2. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Güzele benziyor ama ürün kalmamış.

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Çadırda CAmpüs veya Husky' yi tercih ediyorum.Şu an yazın aldığım Husky çadır var.Modeli resimdekine benziyor.187 TL ye almıştım.İki girişi var.AYrıca bagajı da mevcut. atlaskamp.com da çadırlar çok çeşitli.Her keseye uyuyor ve kaliteli.Tavsiye ederim.

4. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Son düzenleme: 8 Mart 2011
  5. turna

turna

Çadır almaya niyetin varsa mutlaka tepe noktası 1,80 cm den aşağı olmasın.

6. 29519

29519

Çadır çanta gibi malzemelerde lafuma markasından şaşmamak lazım. Tabii ki çok daha üst segment ürünler vardır lakin onlarında fiyatları gayet tuzludur.
    Linkte ki çadır işinizi görür diye düşüyorum.

7. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    slm emircan, lafuma gerçekten çok kalite bir çadır..Boyu arkadaşında dediği gibi 1.80 den az olmasın değilse içinde rahat oturup kalkamıyosun..Outdour magzalarında çok çeşitleri var geçen bende araştırdım senin ilk verdiğin pinguin makra çadırlar gerçekten güzel..Bende basit diskovery çadır var ama idare eder cinsinden...Guzel bişi istiyorsan yurt dışından getirtme imkanın varsa onuda bir düşün derim...

8. azizcan

azizcan azizcan

Bu zamana kadar değişik hava şartları ve yerlerde birçok çadır kullandım.
    Kimisi kolay kurulur ama küçüktü, kimisi büyük ama ağır derken, Ankara Dechatlon mağazasında aşağıda linkini verdiğim quechua marka çadırı gördüm ve aldım, hem kolay kuruluyor ve toplanıyor hem hafif ve sağlam içi kocaman fiyatı biraz yüksek gelebilir ama kesinlikle tavsiye ederim. Boy boy aynı tarz çadırlar mevcut. Bildiğim kadarıyla mağaza şimdilik sadece Ankarada var ama temin etmek isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

http://tente.quechua.com/en/tent/r-10,a-3,base-seconds-4-2.html

Sayfa açıldığında fotoğrafın sağındaki, küçük çadır fotoğraflarının üzerine tıkladığınızda, çadırın kurulumu ve kullanımı ile ilgili bilgileri bulacaksınız.

9. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Süper bir çadır ama fiyatı nedir? Gerçekten beğendim ya.. Sizde bu çadırdan mevcutmu daha fazla bilgi verirseniz sevinirim..

10. azizcan

azizcan azizcan

Merhaba Mehmet Bey

Evet bu çadırdan bende mevcut ve memnuniyetle kullanıyorum.( Fotoğraflarını bulup paylaşmaya çalşırım.)

Daha öncede söylediğim gibi kullanımı çok kolay geniş ve son derece sağlam bir çadır. Su geçirmiyor ve terleme yapmıyor. Ben bu çadırı alalı yaklaşık 1 sene oluyor, o zaman 420 tl verip aldım ama verdiğim linkte fiyatı 149.99 euro, yanılmıyorsam 300 tl civarı görünüyor. Ama bu sitedeki fiyatı, önümüzdeki günlerde sezon itibari ile çadırlar mutlaka mağazada tekrar satışa çıkacakacaktır, bu durumda dilerseniz mağaza iletişim bilgilerini http://www.decathlon.com.tr/html/ankara_magaza.html aklınıza birşey gelmemesi adına bu linkten bulabilirsiniz. Firmanın size yardımcı olacağını düşünüyorum, ama benim yapabileceğim birşey olursada seve yardımcı olurum.

Çadırı tavsiye etmiş olmam umarım yanlış anlaşılmaz. Daha öncede söylediğim gibi bir çok çadır kullanmış, deneyim sahibi biri olarak özellikle kamp yapıp avlanmayı seven kişilerin mutlaka edinmesini isterim.

Rasgele.

11. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Linkteki çadır iki ayrı odalı.Fakat odaların genişliği iki kişiye göre dar.En az bir kişi için 85 cm olması gerekir.

Sonra çadırı yatmaktan yatmaya kullandığımdan 1,30 cm yüksekliğinde olanları tercih ediyorum.İçerisinde ayağa kalkmak gibi bir ihtiyacım olmadı.Matımı ve uyku tulumumu seriyorum.Bazen giyinmek istediğinizde oturur vaziyette de çok rahat işini halledebiliyorsun.

3-4 Kişilik çadır istiyorsan 5 kişilik çadırlara baksan daha iyi olur.En azından 4 kişilik çadır bakarsın ama bagaj yeride olsun.Alüminyum poller en kaliteli olanlarıdır.İnternette çadır özellikleri diye aratırsan çadırlar hakkında geniş bilgiye sahip olursun.

Arkadaşların da bahsettiği gibi Lafuma,discovery bunlarda kalite markalardır.
    Çadır girişinin yerden 5-10 cm yüksek olanlarını tercih et.İki katmanlı olsun.Çadırdaki en önemli şey nefes almasıdır.İki katmanın bir birine değmemesi gerekir yoksa su buharı yoğunlaşma yaparak damlar.

Dediğim gibi aklımıza gelmeyen bir sürü durum var.Biraz araştırma yaparsan en iyisini alacağına inanıyorum.Bizler sadece farklı tecrübelerimizi aktarıyoruz.İstediğine en uygun olanı seçeceğine inanıyorum.Ama iyi bir çadır alırsan en az 5 yıl kullanırısın.Yağmurda,çamurda,güneşte her durumda kullanabileceğini düşünürsen 170-250TL arasında iyi bir çadır alacağına eminim.

12. azizcan

azizcan azizcan

Merhaba Halil Bey

Sizinde söylediğiniz gibi yaşamış olduğumuz tecrübelerimizi paylaşıyoruz.

Daha önce çok çeşit çadır kullandım, oturarak yatarak çadırda kıyafetlerimi değiştirdim. Evet, çadır 2 bölmeli ve bölmeler 2 kişilik ben 1.76 boyunda ve 75 kg'mım aynı bölmede 1.82 ve 80 kg olan av arkadaşımla 2 kişik şişirilebilen yatak üzerinde rahatlıkla kalabiliyoruz. Sadece yatma amaçlı kullanmak istenirse orta bölmede de 3 kişi rahatlıkla uyuyabilir. Yağmurlu havalarda sandalyenizi orta bölüme koyup 4 kişi aynı anda sırtınızı yaslaya yaslaya oturabilirsiniz.

Tabiki avda kullandığımız tüm malzemeler, bir çok sebepten dolayı farklılık göstermekte, buda bunlardan sadece biri, benimde nacizane önerim.

Saygılarımla.......

13. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Merhaba Azizcan bey;
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..Çadır gerçekten parasını hakediyor fazlasıyla sonuçta bir kere alacağız..Hem sanırım aile içinde uygun...kurulması falan da basıt gıbı ama doğal ortamda ruzgar faktoru falan olunca ınsan zorlanıyor..Bı keresınde çadırım paraşüt görevi görüp benide sürükledi..zor kurtardım kendimi inanın ...incelicem..inşaalah kaliteli bir tane alcam..Emircan iki tane alalım kardeş bır sen getırırsen bır ben eskimesin ikimizinkide hemen :)))

14. azizcan

azizcan azizcan

Umarım ihtiyacınıza cevap verecek çadırı en uygun şekilde bulursunuz.

Selamlar......

15. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Teşekkür ederim Halil Bey gerçekten faydalı bilgiler ama bu bagaj yeri olsun demişsiniz pek anlayamadım bagaj yeri ni açarmısınız..?

16. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
  17. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.

Bu ne yav, villa değil babacan, bize gariban işi çadır lazım. :)))))))