Arkadaşlar Gecengün 40 tl balıkcılıga giriştim daha yenı yenı bu işin icine girdim makınada arada takılmalar oluyor söktüm komple bilyelerine bakmak icin. yağladım sorun düzeldi. bu fiyat kamışlan birlikte 40 tl geldi. makına olarak kamışta pion50 serisi makına kullanılmış şu makına http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=ALB PION 50 B sizde degişmekte fayda olurmu genellikle istavirt kefal arada palamut boğazda gidip tutmak ıcın ümitleniyorum bu makına ile randıman alırmıyım sizce?
Kullandığın süre zarfında, konuyla ilgili olarak deneyim ve tecrübe sahibi olmanı, daha ileride ne tür malzemeler alman konusunda büyük katkılar sağlayacaktır. Herşeyin bir başlangıcı vardır, ama bu konunun bitiş noktasını biz bile daha göremedik. Bol ve zevkli avların olsun.
yeni başlayan için iyi bir makina ancak zaman gösterdikçe ve deneyimlerinle tabiki makinaların çeşitlenecek sana önerim ... bir balık markete gidip sadece aşagıda belirttigim ürünleri incelemen almanı söylemiyorum çünkü daha erken bence 1. Banax makina 2. Okuma Makina 3. Dam Makina 4. Shimano Makina ''çeşit arttırılabilir ben sadece kullandıgım modelleri belirttim '' bu makinaları incele ve hepsinin ortak özelliklerine bak emin ol dedigimi anlıyacaksın palamut tutmaya gelince palamutu 5 tl ye satılan olta bile tutar onun için problem etme akya falan dersen benim malzemelerim bile tutamaz işin şakası tabiki hayırlı ugurlu olsun aramıza hoş geldin
bugun bir sıkıntı sezdim makınayı parcaladım bilyeleri sıfır olmasına ragmen yağsızdı wd40 ile genel temizlik yaptım ve bilye ruman gresyağ ile silikonsuz ruble dişli yağı ile yağladıktan sonra toparladım daha akıcı oldu. makına guzel ama tek pis bir huyu vardır. arada oltayı denize fırlattıgımda tekrar geri cekerken sarma aparatına mısına takılıyor. kilit mecbur kapalı tutmak lasım.onu bugun ögrendım geçen aksam en üst fincanı kırmıştım atarken kayalıklarda parcaladım bir oltacı abı ısıtarak cıkartıp yenı fıncan takıp japonladı. bakalım 3 tane kefal tuttum bu ay icinde kasımda 15 ay buralarda olmucam denıze uzak askerlıge gidiyorum. geldıgımde ıyı bır makına alıcam
bu makınayı degişip 50 60 tl bi makına alsamda işe yaramazmı. arada sararken misina dönüş yaptıgı yere misina dolaşarak karışıyor.