Yayın balığını nasıl pişiriyoruz arkadaslar. kara tava ve ızgaram var.. nasıl pişirsem daha lezzetli olur? zeytinyağlı çiçek yağlı unlu unsuz vs. kasna gibrin bıyıklı türleri içinde geçelsi sorum. tecrübeli arkadaslarin tavsiyelerini bekliyorum. bu arada evde değil dere kenarında pişiricem ona gore lütfen
Merhaba Selçuk kardeşim benim merada uyguladığım yöntem tek yayın balığı için söyleyeyim evde balığı uygun parçalara ayırdıktan sonra tuzlarım balığın miktarına göre soğan ve irice sivri biber doğrarım hepsini harmanlayıp iç içe geçirilmiş birkaç poşet içine doldururum poşetin ağzını sıkıca bağlarım amaç hava almaması ve avlağa gidene kadar geçecek zaman onun ilacı iyice marine olmasını sağlıyor.Ateş yakıldıktan sonra köz haline geldiğinde poşetteki marine olmuş malzemeden alüminyum folyo içine parçaların büyüklüğüne göre birer adet yada ikişer adet ayrıca marine ettiğimiz soğan ve biberden uygun ölçüde katıyorum,avlakta sonradan eklediğim son şey ise her porsiyon balığın üstüne birer adet defne yaprağı alüminyum folyoyu hiçbir tarafından hava almayacak ve akmayacak şekilde kapatıp maşa yada uygun bir aletle araladığım közün içine koyuyorum ayrıca da üstünü de közle örtüyorum közün hararetine göre artık 15 dakika mı 20 dakika mı onu kendiniz ayarlarsınız daha sonrası da size kalmış afiyet olsun ızgara ve kara tavada da iyi olur ama benim kırda pişirme yöntemim bu