Herkese selamlar; Balıkçı tekne dinamiklerini ve plakasız teknelerin maks boyunu bilmediğim için bu soruyu önemle soruyorum. 4 kişi + tekne sahibi şeklinde teknedeki 2 kişinin sarı belgesi olmadan, sabah suyuna açılmak riskli midir? 2 kişinin sarı belgesi olmaması, teknenin plakasız olmasını gerektiyor. Yani ceza yenmemesi için plakasız bir balıkçı teknesi ile açılınacak.( Sarı belgesi olmayanlardan biri benim) Düşünüyorum da 6 metrelik bir balıkçı teknesine ( kamarasız, brandasız) 5 kişi sığabilir mi? 50 60 metre derinlikte avlanılacak? ( 6 metreyi ben genel bi ortalaması olduğu için söyledim yani çıkılacak tekne boyunu bilmiyourm belki daha küçüktür plakasız diye ) Sorularımı okuyan herkese teşekkür ederim.
Osman Bey, Motorlu her türlü tekne için ruhsat lazım. Ruhsatsız tekne kullanılmayacaktır. 2010 yılı başından itibaren artık ruhsat çıkarmak için tekne ve motor için mutlaka fatura lazımdır. Tekneye nasıl ruhsat çıkarılacağı ile ilgili yollar ve luzumlu belgeler defalarca açıklanmıştı. Forumlarda bunları detaylı olarak bulabilirsin. Onları bir kere oku eğer anlaşılmayan hususlar varsa sana yardımcı oluruz. Ama önce plakasız yani ruhsatsız tekne kiralama. Selamlar Süheyl Başak
Cevabınız için teşekkür ederim, kiralama işini yapacak kişi ben değilim, benim merak ettiğim, kaptan usta olduktan sonra ( biz kendimize yüzme olarak inansak da ) cangüvenliğimizin riske girip girmeyeceği hususu. Örneğin biz 4 kişi ve kaptan olduğunda 5 kişi olacağımız bir balıkçı kayığı minimum kaç metre uzunluğunda ve genişliğinde olmalı? Bir de bu balığa çıkma durumlarında, gruplar halinde mi çıkılıyor yoksa tek bizim tekne mi çıkıyor? Bu durumlara göre ben kira paramı verip kendi avımı iptal edeceğim. Teşekkürler.
Osman Bey, Benim tavsiyem mutlaka konuyu çok iyi bilen kimseler ile bu tip organizasyonlara katıl. Bu tip şahıslar zaten tekneye alacakları şahıslarda aşırıya kaçmaz ve daima emniyeti esas alır. Mesela benim teknem 4,50 metre ve ben 2 veya enfazla 3 kişi balığa çıkarım. 3 kişi olursa en az bir kişinin kamış ile balık tutması lazımdır. Aksi takdirde oltalar birbirine karışır. Selamlar, Süheyl Başak
Merhaba, Ben ben Çeşme Ildırda tekne kiralıyorum.sizi bilgilendireyim.. Tekne plakasız olduğu sürece sadece kimliğinizi alıp ava gidebilirsiniz.. Eğer teknenin motoru 9,9 hp den büyük ise Kaptanın Amatör Denizci Belgesi olması gerekir o da onun sorunudur.. 6 metrelik tekne kaptan dahil 5 kişi için biraz küçük o tekne de bence kaptanla birlikte 4 kişi ideal.Rastgele..
5-6mt civarı teknelerde 4 kişi ideal olarak balık avlarsınız.Tabi teknede acemi birisi varsa 2 kişi bile olsa misinalar karışır Benim 3 mt lik botumla 3 kişi çok rahat balık avlayabiliyoruz.Gerisini siz hesap edin. Balığa çıkma durumunda gruplar halinde mi yoksa tek sizin tekne mi çıkar sorusunu anlamadım. Sizin gideceğiniz avlak yerinde sadece siz veya başkaca tekneler olabilir.Böyle bir sınırlama yok.Kimsenin bilmediği sote bir yerse sadece siz olursunuz ama bilinen ve verimli bir avlaksa dip dibe onlarca tekne ayni yerde avlanırsınız.