Merhaba ustalarım... Ben geçen akşamlarda bir şey düşündüm.Elimdekı 7 cmlik tatlı su (kahve-yeşil siyah çizgilı renklı) rapalasını Beyaza yada sizin önerebileceğiniz bir renge boyayıp bu boyaya kurumadan hemen üzerine tuhafiyelerde satılan renkli sim denen şeylerden serperek bol yansımalı ve dikkat cekici rapala yapma fikrindeyim.Sizce hatalı olan yerler var ise hemen akıl birligi ile duzeltelim. Teşekkürler...
Murat, Bu uygulamayı yaptıktan sonra simlerin dökülmemesi için şeffaf bir cila ya da epoksi sürmen gerekir. Bir de gerek beyaz boya gerekse şeffaf cila aksiyonu bozmaması için mümkün mertebe inceltilmelidir ve düzgün şekilde kurutulmalıdır(uyguladıktan sonra çevirerek, ortamın ısısını ayarlayarak). Bütün bunları da iyi havalandırılmış bir ortamda yapmanı tavsiye ederim.
murat simli ojeler var, onlarla boyayabilirsin.yada şeffaf renkli oje al ,içine simleri boşalt ,karıştır öyle boya. odanı havalandırmayı unutma boya yaparken.
ojeyi yapabilirim ama ıştediğim sistemi yansıtmayabilir.Ben etrafında hiç boşluk olmayacak şekilde sim düşündüm.Bu arada bunlar balkonda yapılacak Havalar sıcakken İlginize teşekkurler bu yönde.Annnemede danıştım ,annem ise onlar suya girince dökülür dedi.Şu cila yapmayı da deneyeceğim üzerine.Hatta kafa kısmınıda kırmızı yapmayı düsünüyorum pullar ile...?Ne dersiniz?
Ah eşek kafam O yazdığın gözümden kaçmış olmalı.Ben normal silıkon al dediğini var sayıyordum Aslında bende can sıkıntısından uğraş aradığim için bu fikri denmeye karar verdim çağrı abi
murat kardeşim ben bunu daha önceden yaptım çok güzel bişey isteğin rengede çeviriyosun oje güzel dökülme falanda fazla yapmaz güzel yaparsan bu yöntemle çok balık aldım sahtenin kafa kısmını aşırıya kaçmıyacak şekide kırmzı yap eğer rengi değiştirmek istersende aseton kullan hiç bişe kalmaz
en iyisi oje abim hiç ugraşma en ust katmanına da korunması için tırnak cilası süreceksin oda şeffaf olur rengi kapatmaz bir nevi epoksi vazifesi ancak sana önerim bunları yaparken sabırlı ol bir boya kuruduktan sonra ikincisine geç zira renkler biribirine karışır ve kalın olur sudaki aksiyonu bozulur binbir çesitlerde 20 tl ye 20 tane oje çok rahatlıkla alırsın alacagın renkler fosforlu yeşil , mavi , lacivert, kırmızı , beyaz, simli beyaz ,sarı siyah vs tam renk olanlardan al ki ararenk olupta geçiş yapmasın örnegin kırmızıyı tam renk al kafa tarafına sür sonra hafif kırmızı ve beyazı al kafanın altına aynı tonun açıgı pembemsi tonda sür sonra beyaz yanındada hafif siya al gri tonundan yanlara geç en alta beyaz olsun ufak tefek kırmızı ve siyah noktaları koymayı ihmal etme üst tarafa ben genelde sarı ve siyah simliyi kullanırım bir rapalayı yapmak ortalama kuruması dahil 1 günümü alıyor birde asetatlı kalem al yapacagın dizaynı kabataslak çiz üzerinden geç şimdiden kolay gelsin örneklerini en yakın zamanda yüklerim
Bu güne kadar hep, ojeyle, parfümle, simli saçlarla kandırdılar bizi. Bu etkisi sebebiyle de, acaba ? diyorsunuz şimdi. hihi
Murat yeğenim, bu yakalamak değilde, yakalanmış olmanın ızdırabının, acısının bir vesile dışa vurması. Aaaah benim cahil aklım, ah. hihi
beyaz oje alınıp simle kaplanıp epoksi yapılmalı dediğiniz gibi ama her tarafı sim olmasın bence sizce ?
Tevfik abi haklısın galiba Dediğiniz olabilir Ege bey.Ama her tarafı kaplı olunca daha da dikkat çeker diye düşünmüştüm. Ama bu önerinizi dikkate alacağım.