http://img607.imageshack.us/i/spaceship5.jpg/ http://img28.imageshack.us/i/spaceship4b.jpg/ http://img135.imageshack.us/i/spaceship7.jpg/ arkadaşlar merhaba ekte bulunan(umarım yukleyebılmısımdır) tekneyı almıs bulunuyorum burayı araştırmadan aldım ,umarım kötü yapmadım.(tekne gayet bakımlı ,fotolarda biraz pis) fıyatı uygun geldı , yılda max. 20-30 gun kullanıcagım ıcın ,cok para yatırıp sıfır almak ıstemedım.tekne polcar cobra modelı 4.95. buna uygun motor bakacağım.hiç anlamıyorum ama su sporu ve balıkçılıkla uğraşacağım. çok para vermeden halletmek istiyorum. öğrenmek istediklerim 1-min 50 hp mi lazım ? bunların 2.elleri genelde 4-7 bin tl arası gördüklerim. sıfırlarıda 10-11 bin tl arası (2 zamanlılar) marka model tercihi ne olmalıdır yada elinizde varsa tavsiye edebileceğiniz motor nedir ? 2-2 zamanlılar çokmu yakar cidden ,mesela ornek nedir ? 3-35 hp 2002 model bir tane var ama ringo vs. çekmez diye tereddütlüyüm.
Çok para harcamak istemiyorum diyorsun, 4-7 bin liralık motorlara bakıyorsun.Çok para harcamak istemiyorum diyorsun, senede 20-30 gün kullacanacam diyorsun, istediğin anda ve yerde kullanacağın sağlam bir zodiak bot+motor seni sadece tatil zamanı değil,hafta sonları piknikte bile arabana yükler kullanırsın.Sonuçta Bursada her yer deniz. Çok para harcamamaktan bahsedip de direkt sürat teknesi almana anlam veremedim.Hiç mi etrafında soracağın kimse yoktu. Sen direkt sürat teknesi almışsın.O kadar parayı verene kadar dediğim gibi bot+motorun en kalitesini 3-4 bin liraya alırdın.Olmadı mı o zaman kamaralı, içten takmalı motoru ile bir tekneyi 10 bin lira civarı mal ederdin. Sürat teknesi ile gidemediğin bir çok yere giderdin.Arkadaşım 8.250 liraya 17 Hp motoru ile birlikte 6,25 kamaralı tekne aldı.Çanakkaleden Bursaya getirdi.Sen şimdi bu sürat teknesi ile gelebilir misin o kadar yolu hayır. Sonra 10 Hp den büyük motorları kullanabilmen için ADB(Amatör Denizcilik Belgesi) yani bir nevi ehliyetin olması gerekiyor. Hemde Bursadasın neden bizlere danışmadın ki. Şu saatten sonra hayırlı olsun demekten başka söz düşmez.
Halil bey merhaba ; çok para harcamak istemiyorum dan kastım ,kısa metrajlı bir kullanım için ,sıfır makineye okadar para bağlamamak dı. ben haftasonları erdeğe gideceğim ,tekne orada kalacak. 5-6 hafta sonu kulanacağım. zodiac hiç düşünmedim ,yaz harici onu alıp ,sağa sola götürecek ne hevesim ,nede zamanım var. Ağırlıklı kullanım amacımız su sporu ve 4-5 kişilik kısa metrajlı geziler. Zodiacta bu keyfi ve rahatlığı alıcağımı zannetmiyorum. Su sporuda bununki kadar rahat yapılmayacaktır. Gördüğünüz tekneyi ,sembolik bir rakama aldım ,piyasadaki zodiaclardan bile ucuz. Tek sıkıntım motor ,ne almalıyım ,bu teknede haç hp keyif verir.2.el sıkıntı yaratırmı vs..bunları düşünüyorum. Belgeyi de bilmiyorum ,iyi oldu söyleminiz ,5 martta mudanyada varmış ,hemen kayıt oluyorum. Tekne alışım biraz acele ve karambol oldu.Bu sitenin varlığından da bugün haberim oldu ) Teşekkürler..
Su sporu ve balıkçılık çok farklı kulvarlar.Su sporundan kastın su kayağı vs.ise almış olduğun tekneye en az 30Hp ve üstü motor alman lazım.10 Hp yi geçtiğin için MTV ödemen anlamına geliyor. Balıkçılık için ise 3,60 zodiak botla 4 kişi avlanabilirsin.En fazla da 9,9 Hp motor yeterli olacaktır.2.el motor ise kesinlikle bildiğin güvenilir birisinden almalısın.Motor işi çok önemli.Tabi 2 zamanlıda 30 Hp gibi bir motorla su gibi benzin harcarsın. Her ne kadar sıfıra para bağlamasan , her şey ikinci elde olsa gerek benzin sarfiyatı,gerek motor parası sana bot+motordan kat be kat pahalıya çıkacaktır.
sevgili halil kardeşim merhaba bende 2.90cm.yamaha marka zodıac botuma ikinci el yamaha motor arıyorum.bilgilerinize.teşekkürler.
Nedim amca 2.90 Yamaha bota en uygun kombinasyon 8 Hp Yamahadır.Birazda göbişimiz var her halde, yanına da bir arkadaşını aldım mı 8 Hp den aşağısı çok tat vermez. 2006 yılı ve üstü modelleri tavsiye ederim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=34020 Yukarıdaki linkte çok memnun kaldığım Yamaha 8 Hp motorumu görebilirsin.
Onur tekneyi almışsın hayırlı olsun demek isterdim ama allah kolaylık versin sana bu tekne ile sadece su kayağı hamburger gibi su sporları yaparsın motora gelince böyle bir tekneye en az 50 lik bir motor takman lazım icinde birde 4-5 kişi olursa gider ama çok benzin yakar ve motoru zorlar ben yıllardır marmara adasında 4.60 tekne iki zamanlı 60 lık yamaha motor kullanıyorum teknem mursanın yarım yolda fena değil ama tam yolda hızla beraber yakıtda ona göre çok yakıyor bu veriler en fazla 3 kişi için fazla kişi olursa hem motor zorlanır hemde fazladan benzin yakar benzinde 4 lira olduğuna göre hesabını sen yap rastgele
Teşekkurler Temiz, 35hp johnson motor war,tekneyi aldigim yerde 2002 model.3250tl. Bunu alayimmi? İşimi görürmü? Ringoda 100kg bir insani cekermi bu motor? Yoksa 50-60hp denk gelmesinimi bekleyim? Ne dersiniz abiler? Buarada site super Oku oku bitmiyor)
Onur kardeşim tekneyi almışsın hayırlı olsun ancak arkaşlarımında söyledigi gibi bu tekneyle balık işi biraz zor olacak.bende 4.80 safter tekne.25 Hp TOHATSU 2 zamanlı motor var 25 litre benzin ile yarımyol 9 10 saat tamyolda ise 4 saat gidiyor.ben motoru 4.875 tl ye aldım 4 zamanlısı 9.000 tl civarına aradaki farkla ben 10 sene benzin alırım sanada 25 30 Hp bir motor yerde artar gibi yinde sen eniyisini bilirsin gülegüle kullan saygılar
Ne marka alırsanız alın, öncelikle 4 zamanlı alın. 2 zamanlı motorlar hem çok yakar, hem çevreyi çok kirletir hem de AB yasalarına göre uygun değildir. En önemlisi ise kullanım zorluğu. 2 zamanlı motorlara her benzin koyduğunuzda, benzin deposuna belli miktarda yağ eklemek zorundasınız. Bu hem zor hem de tehlikelidir. Yanlış oranda koyduğunuzda ya da unuttuğunuzda piston yakma şansınız çok yüksek. 4 zamanlılarda ise sezona başlarken yağını değiştirirsiniz ve sezon sonuna kadar hiçbir işlem gerektirmez. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla.