pompalımı normalmi?

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında alfakappa72 tarafından paylaşıldı.

1. alfakappa72

alfakappa72 Emre

Arkadaşlar merhaba
    yaklaşık 1 senedir zıpkın videosu seyrediyorum,
    37 yaşındayım nacizane kıyı balıkçısıyım, geçen sene kısa en ucuz yılmaz marka zıpkın aldım 2 adet kefalden başka birşey vuramadım, :)) 1 hafta içinde zıpkın almak isityorum, ama kurma sıkıntım var, pompalı tavsiye edermisiniz, ayrıca anormal buyuklukteki balıklar değil normal buyuklukteki balıklara koşmak isityorum boyu ne olmalıdır zıpkının iyi marka tavsiyeniz varmı,
    şimdiden teşekkurler

2. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Selamlar Emre bey, mutlaka zıpkın avı konusunda usta arkadaşlarımız size yardımcı olacaktır.

Acemi bir zıpkın avıcısı olarak nacizane düşüncemi belirteyim. Benim oyum lastikli zıpkından yana, zira kullanmamış olsamda kullanan arkadaşlarımdan ve ustalardan edindiğim bilgiler dahilinde havalı zıpkınların çıkarttıkları ses dolayısı ile merada bulunan diğer balıkları tedirgin ettiği ve merayı dağıttığı yönünde, ayrıca kimi zaman tehlike arz ettikleride söyleniyor.

Bunun yanında lastikli zıpkınları kurmak bazen işgence halini alabiliyor bu durumda yine bahsettiğiniz videolar arasında zıpkın kurma tekniklerinin anlatıldığı videolar mevcut incelemenizi ve tekniğinizi gözden geçirmenizi öneririm.

Bu da çare olmaz ise daha ince bir lastik kullanarak rahat bir şekilde kurabilirsiniz sanırım.

Birde bu işi yapacaksanız imkanınızın elverdiği ölçüde ulaşabildiğiniz en kaliteli malzemeyi tercih etmeninizi öneririm. Sebebi ise alacağınız ucuz malzemelerin işinizi görmemesi sonucu daha fazla masraf ve zaman kaybına sebep olmalarıdır. Ben dün yeni bir zıpkın aldım ancak henüz deneme fırsatım olmadı. Kısmetse bu hafta deniyeceğim.

Şu an için aklıma gelenler bunlar, umarım yeni alacağınız zıpkınla güzel avlar yaparsınız.

3. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    yeni başladıysanız pompalıyı yani havalıyı tavsıye etmem, avantajıda var dezantajıda,
    yenı baslayan sık kuracagı ıcın denızde zıpkını ben havalı öneririm.
    ben uzun havalı bır model olan mamba kullanıyorum. ama 16 yıllık zıpkıncıyım,
    pompalı sizi yormaz, ancak daha pahalıdır sık arızalanır, küçük balığa pek gitmez.

4. ImpheatuS

ImpheatuS Oğulcan YILMAZ

Favori Makine:
    Kasnak
    En İyi Avı:
    1 kilo 450 gram Mercan
    emre abı yasın abımın dedıklerıne katılıyorum orada belırtmıs ucuz malzeme zaman kaybına ugratır fılan onlardan onemlısı ucuz malzemelerın arz ettıgı tehlıke oranı daha yuksek benım sıze onerebılecegım zıpkın apnea protecth 80 Saygılarımla..

5. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Emre abicim yaşım daha çok genç farkındayım:) ama nacizane 11 yaşımdan beri zıpkınla balık avlarım ve lastikli zıpkın kullanırım.Çokta memnunum Hakan abimin dediği gibi lastiğin gerildiği anda palamuttan kurtulur yada lastik koparsa elinizde eldiven yoksa ciddi zarar veriyor ama eldiven varsa(başıma çok geldi):) pek birşey olmuyor bence lastikli zıpkın ''tavsiye ettiğiniz bir model varmı?'' Demişsiniz omer cayman hf serisi aynı zamanda kullandığım tüfek bu inanın bana maddi durumunuz yeterliyse almanız gereken bir tüfek ben 100 lük kullanıyorum ama boyut sizin tercihiniz havalı tüfek tercih ederseniz cressi-sub'ın tüfekleri çok iyidirler yardımcı olabildiysem ne mutlu bana esen kalın saygılarımla..!!

6. imam1986

imam1986 Mücahid

slmoncelık le herkese bol avlar ben havalı zıpkın almak ıstıyorum ama bır turlu karar veremedım kısa ıstıyorum ama kısalarda sadece tas altında av yapabılırsın dıyolar 2 metre 2 bucuk metreyı vurması lazım 40 50 bırde marka solım ras 40 hosuma gıttı kayaların ustunde yemlenen balıkları vurmak ıcın levrek kefal kayaların arası fılan ne onerırsınız saygılarımla ....

7. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Abi selamlar..doğru secimde illaki vurulur tabi fakat benim randıman aldığım tip lastikli zıpkın seçim sizin keyfinize kalmış havalı tüfeklerde benimde bu sene sahip olduğum mares jet 70 güzeldi..moderatörlerimizden Hakan abi(snowman)in kullandığı cressi sub sl star 55 de güzeldir bunların fiyatları diğerlerine nispeten biraz daha yüksek faka yine diğerlerine göre daha iyi randıman alabileceğiniz modellerdir..İnşallah ufakda olsa bir yardımım olmuştur:)saygılarımla...

8. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    bende bu işe yeni başlayanlardanım.

Benim size tavsiyem lastikli zıpkın almanız, havalı zıpkınların fiyatları malum çok pahalı ve bu kadar para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

Benim kullandığım ve tavsiye ettiğim zıpkın Omer Excalibur 2000 (82lik) Harik bir tüfek, fiyatı 200-250 lirası piyasada değişiyor.

Zıpkın lastik çekme konusuna gelince : Benim gibi güçsüz zayıf biri bile kurabiliyor :D önemli olan doğru şekilde kurabilmek. özellikle karın bölgesinde kurmaya çalışıyorsanız çok fazla enerji harcarsınız ve daha çok yorulursunuz.. Göğüs kaslarının az bişe altında kurmalısınız. tam açıklayıcı olmadı ama nasıl açıklıyabileceğimide bilmiyorum:)

9. imam1986

imam1986 Mücahid

slm

tesekkurler kardesım cressı sub sl star aldım

10. imam1986

imam1986 Mücahid

cressı sub

ya kardes ben cressı sub 55 lık aldım ama karada cok zor kuruyorum denızde hıc kuramıorum bı teknıgı varmı acayıp zor kurması benım ıcın şiş bi türlü içeri girmiyor ya...

11. Burhaniyeli

Burhaniyeli

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    sea sub asso 90 kullanıyorum çok memnunum gerçi son 6 aydır dalma imkanım olmasada bakımını ve temizliği düzgün yapılırsa havalı zıpkının yerini hiç biri tutmaz dyorum ben özellikle vitesli olması yakın mesafeyede düşürmenizi sağlıyor yani yaylıdaki gibi yayın yerini değiştirmek zorunda kalmıyorsunuz balık yakın mesafedeyse tık vitesi 1 e al ve tetiğe bas iyi avlar

12. semir özkan

semir özkan semir

ben bu siteyeyeni kaydoldum 20 senedir dalıyorum hatay lı yım sormak istediyiniz bişey varsa deneyimlerimi paylaşmaya hazırım hem havalı zıpkın hem de lastikli zıpkın kullanıyorum genellikle akdenizde avlanıyorum

13. serhat57

serhat57 serhat

lastikli yani normal zıpkın derim

14. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Dünyaca ünlü Mares Cyrano 70 havalı sahibi olarak, lastikli tavsiye ederim. Havalı ile kayaaltı dışında av yapmanız çok zor. Uçana kaçana havalı gitmez, açıkta karşınıza levrek kefal gibi balıklar çıkarsa üzülürsünüz. Ama kaya altında ve kovuklarda rakipsizdir, sizi yormaz, manevra kabiliyeti ile de üstündür.