selam arkadaslar hafta sonu kostro gittim aksam ustu sol traftaki kayalıklardan yeni aldıgım strike pro marka popper su ustu kullandım ilk dafa su ustu kullanıyorum yaptıgım atıslar 30 ila50 metre arası sahtenin agız kenarlarında su fıskırtıyor balık sahteye 3 kere atladı balıgı suyun dısına cıktını gordun yanlız sahtenin her atlayısında sahtenin 10 cm arkasından sudan cıkarak sahteyi ıska gecmistir burda problem bendemi ? yoksa balıktamı? ya ben hızlı cekiyorum yada balık iyi avlanamıyor balıgın levrek oldunu tahmin ediyorum bana bu konudayardımcı olcak arkadaslar varmı? bilgilerinize ihtiyacım var
Levent bey sahteyi devamlı çekiyormusunuz ?Bazı sahteler özellikle su üstü olanlar kamışla aksiyon verilerek kullanılır.Mesela walk to dog Kısaca wtd aksiyonu gibi.Eğer düz çekiyorsanız ki popperlar düz çekilir iki tur çevirip çok az bekleyip tekrar sararak üç tur çevirip az bekleyip tekrar sararak kullanın bence.
pooperlarda benim en çok uyguladığım yöntem kamışla kısa darbeler halinde aksiyon hem köpürme güzel oluyor hemde kısa darbe sonunda sahteyi misina boşunu alırken duraklama yaptırabiliyorum. zaten balık tamda o duraklama anlarını kolluyor. ama tabii en büyük faktör NASİP bunu akıldan çıkarmamak lazım. rastgelsin.
kısa sert darbeler halinde 2 tur cevirip 2.3 sn sonra aynı islemi yaparak cekiyorum azından su fıskırtıyor kullandıgım popper wtd aksionu verilmiyor abi tam olarak bu aksionu kallandım http://www.youtube.com/watch?v=UfXLKXTqHuE&feature=player_detailpage ama gene bir terslik var anlamıs deyilim
abi senin yaptıgın aksionun aynısını yapıyorum hani 1 kere atlamıs olsa tamam derim 3 kere atlama olnca ters giden birsey var eminim
terslik falan yok devam et en azından takip alıyorsun buda senin doğru avlakta olduğunu gösteriyor. bu işi o avlakta karanlıkta yap yada suyun bulanık olduğu zamanlarda büyük ihtimalle balık seni görüyordur. bir de takrar söylüyorum bu işin % 100 e yakını nasip...
surda haklı olabilirsin su cok durgundu bende kayanın ustundeydim aksam karanlık cokerken inmek zorunda kaldım kafa ısıgım yanımda deyildi ve cok teylikeli kayalıklardan gecmistim birdahakine ısıgımla beraber gece denemesi yapcam tesekkurler herkeze