Popper

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında popper tarafından paylaşıldı.

1. popper

popper Abdullah

Favori Kamış:
    Popping ve Jigging (Tokara 60+Dogfight)
    Selam Balikcilar,

size benim deniz sahte Yemleri tanitmak istiyorum.

Cesitli Popper, Stick Bait ve Rapalla
    Yozuri Popper

Cesitli kücük Rapalla

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Sahteler ile ilgili biraz daha bilgi alabilirmiyiz. Çeşitlerini görünce bu konu hakkında tecrübe sahibi olduğunuz aşikâr. Örneğin hangi sahteyi hangi balığın avında, nasıl bir olta düzeneği ile kullanabiliriz.
    Ayrıca bu sahteler ile yakalamış olduğunuz balıkların fotoğraflarınıda, bilgi ve tecrübeleriniz ile harmanlayarak bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz.
    Şimdiden teşekkürler.:)

3. sky

sky

:eek: abi senin av marketin falanmı var?gerçi kısıkta bile bu kadar çeşit yoktur heralde:)valla helal:D

bunlarda benim nacizhane sahteler

4. hunter33

hunter33 mustafa

Favori Kamış:
    olta kamış-nadıren zıpgın
    En İyi Avı:
    palamut-lüfer-eşkına 3,250.kg.istanbul,dan balık organızasyonları ıcın haberleselım
    masallaahh !!!
    bu kadar rapala akıllara zıyan...bırde malıyet calısması yapsak yo-zurı tobımaru rapalanın 10cm ortalama 26-28 ytl. artık gerısını sız hesaplayın :)
    dogrusu ben boyle bır butce ayıramam(sadece sahte ıcın tabı)
    gule gule kullanın ne dıyım :)

5. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Pencil Popper lar çok güzel görünüyor... Sizin avlanma tarzınızla benzer malzeme ve yöntemleri paylaşıyoruz... Hangi sularda avlanıyorsunuz?
    Birde Pencil popper ların altındaki (6. resim) 6 adet canavar katili çok hoşuma gitti... Su üzeri - damaksız balıklar hangi marka ve modelin üretimidir? Merak ettim :)

Çok hoş kolleksiyonunuz var... İyi ve kaliteli malzeme herzaman kendinizi şanslı hissettirir.....:)

Tebrikler.... Güzel oyuncaklar... :)
    Keyifli ve bereketli avlar dilerim...

6. popper

popper Abdullah

Favori Kamış:
    popperler 15cm - 30cm kadar renkli odundan (simdi plastikden) su üstünde yüzen sahte yem (tanesi 20-40 Euro). popper cok hizli, duran tekneden cekilir. bunlari hizlandirmak icin shimano stella 10000 veya daiwa dogfight (30Kg fren ayari) gibi makineler kulanilir (tanesi 600 Euro / japonyada). popper hizli tekneye dogru ceklisinde, cok sag sola su fiskirtir. bunu GT (Giant Trevally <80kg, latince Caranx ignobilis)) veya YellowfinThuna yem ollarak allir. 5/0 veya 6/0 büyük üclü igne kullanilir. 80 veya 130 lbs (PE6-PE8) misine kullanilir. misinenin önüne 2m-3m uzunlukta 150lbs-300lbs kadar shock leader takilir. 16000 stellalar bobinine 300m-350m PE8 misine alir. en pahali bunlarin kamislaridir (300 - 1500 Euro) civarinda bulunur.
    Ben takimlari gecen yaz Japonyadan aldim. biz okinawa tarafinda baliga ciktik, malezef tayfun zamani oldugu icin, fazla acilamadik, onun icin tek lampuka (10-15Kg agirlinda) tuttuk.

Popping veya Jigging gibi balikcilik japonya (okinawa), indonesya (komodo), kuzey australya, malediv ve andaman adalari gibi bölgeledere yapilir.

benim arkadas keiki 2006 japon rekorunu kirdi. kendisi 180cm ve 95 kg agirliginda bir japon. limandan yakaladigi GT 168 cm ve 72 kg .

Türkcem icin özür dilerim !!!

7. popper

popper Abdullah

Favori Kamış:
    merhaba levent bey,

ben biraz japonya hastasiyim onun icin ben okinawa tarafina gidiyorum. almayadan arkadaslar cok zaman malediv, tanzania (mafia, kilwa ve latham) adalarina gidiyorlar. Almanyadan en yakin bölgeler oralar.

Onlar Daiwa Saltiga Dorado Pencil ve Saurus Tobi Pencil. Japonyada ekseriya bunlar kulaniyorlar.

8. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Merhaba Abdullah Bey....
    Nazik ve bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim... Sağolun... Ayrıca Türkçeniz oldukça anlaşılır... Siz devam edin....

Gönderdiğiniz resimdeki arkadaş kendisi kadar büyük bir canavarı ÇOK BÜYÜK BİR KEYİFLE YAKALAMIŞ.. Gurur tablosu... Kendisini sizin aracılığınızla tebrik ederim... Her balıkçıya böyle av nasip olmuyor...

Daiwa saltiga Dorado pencil yapay yemleri inceledim... Diğer balıklara göre biraz pahalılar.. :) Önümüzdeki günlerde sitemizdeki bir arkadaşımızda Japan a gidecek.. Umarım sizin yazdıklarınız onun içinde bilgilendirici olur...:)

Yukarıdaki yapay balık modellerini Türkiye sularında kullanma şansınız oldu mu? Verim aldığınız modelleri bizlere yazarsanız sevinirim..

En güzel dileklerimle...

Selamlar...

9. popper

popper Abdullah

Favori Kamış:
    Levent bey,

2006 yazin Adrasanda birkac tanesini denedim. Kücük rapalla ile cok lampuka tuttuk. Büyük popper, pencil veya jigging icin bence türkiyede cok denize acilmak gerekiyor. Onun icin büyük tekneler ve fishfinder lazim, bunuda türkiyede cok zor bulunuyor. Belki ilkbahar veya sonbahara dogru, baliklar kiyilara geri gelir, ama yazin hic sansimiz yoktu.

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Akıllara zarar bi kolleksiyon.Hayal bile edemeyeceğim büyüklükte.

11. sky

sky

namık abi satsana kullanmadıklaarındn bana biraz benımkıler eskimiş:D

12. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Anladım..... Sağolun Abdullah bey....

Umarım önümüzdeki günlerde Türkiyede yaptığınız avlara ait; video, fotoğraf ve anıları bizlerle paylaşır, güzel günlerinizi birlikte hatırlarız... Bu arada Adrasanda kullandığınız Rapala ve türevlerini bizlere anılarınız içerisinde tanıtırsanız hepimiz için bilgilendirici ve keyifli paylaşımlar olacaktır diye düşünüyorum... :)

Sayenizde diğer usta arkadaşlarımızında ne kadar kıymetli-güzide oyuncakları olduğunu görme şansımız oldu...

En güzel dileklerimle....

Selamlar..

13. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm

Namık bey çok güldüm Allah iyiliğinizi versin. Bende de var bu oyuncaklardan ama bizim olduğumuz yerdeki tatlısu balıkları hiç rağbet etmiyorlar rapalalara. Halbuki ben en çok onlarla oynamak istiyorum :(

14. ozan

ozan Ozan

abi seni ütmüşler ya. sen harbi amtör bi abimizmişsin :D .balık malzemecilerinin her dediğine inandınmı. offff of :D :D

15. ozan

ozan Ozan

bunlarda benimkiler ama özelliği nedir el yapımı. kim yaptı ben. ve içinde tamamen kendi amaçlarım doğrultusunda geliştirilmiş olan biri var hastayım ona bilin bakalım hangisi

16. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya

Merhaba Namık Bey;

Malzemeleriniz arasında iki adet Kastmaster gördüm.... (sanırım 1.5 oz) Bu malzeme ülkem sularında verimli oldu mu? Yakaladınızsa sizin kullandığınız yöntem ve yakaladığınız canavarlarla ilgili bilgi verirseniz sevinirim...:)

Güzel bir kolleksiyonunuz var, tebrik ederim... ;)

Keyifli ve bereketli avlar dilerim...

Selamlar...

17. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Levent Arkadaşım onları casting amacıyla değil, meradan balon ve domuz balıklarını temizlemek amacıyla pilk için aldım.

Yeni aldım henüz deneme fırsatım olmadı.

Ama boş kancanın yani demirin tadına bakmakta çekşinmeyen bu canavarlar bu renkli oyuncaklarında tadına bakmak isteyeceklerdir diye düşünmekteyim:)[/QUOTE]

Namık Bey; bilgi için teşekkürler... Umarım beklentiler amacına ulaşır...:)

Selamlar..

18. talisman

talisman Samet

Merhabalar,
    Buyuk yemlerle buyuk balik tutma sansimi dusuk buluyorum, zira hala amator bir balikciyim. Bu yuzden kullandiginiz yemlere gore kucuk olanlari tercih ettim. Simdilik elimdekileri (http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20254) deneyecegim. Sizi bilmiyorum ama hic yakalayamasam bile yakalama ihtimalini dusunmek beni heyecanlandiriyor. Ayrica bu yemleri buyuklere oyuncak olarak goruyorum. :D
    Saygilar

19. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    değerli üstadlarım. 100 kadar yapay yeme sahibim. ama içlerinde popper türü bir kaç tane var. tatlısuda deneme fırsatım oldu ama malesef denizde henüz o fırsatı yakalayamadım. hedef balığım levrek. sizce bu popper ler iş yapar mı? kıyıdan avlanacağım bu arada. [

değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme: 15 Haziran 2008
  20. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    yurt dışından getirttim. aldığım sitede bu şekilde satılıyordu. zaten fotoları da o siteden copy/paste yaptım. Türkiye'de malum fiyatlar uçmuş.