Porselensiz Göl Kamışları hakkında az çok bildiklerimiz var ama 20 tl.lik kamışlardan ve onların kırılmasından bıktım. hem insanı yoruyor hemde biraz zorlanınca kırılıyorlar. Şimdi sormak istediğim konu şu. 2-3 kg.lık balığı alabilecek 5-6 m boylarında bir kamiş düşünüyorum. hafif olmalı ve fiyat konusunda 100 tl civarında olmalı. Daha hesaplısınıda bulabilirmiyiz. Yardımcı olursanız sevinirim. Birazda kamış hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.
sanırım şıp şıp diye tabir edilen porselensiz göl kamışlarıdan bahsediyorsunuz neden o kamışda ısrarcısınz öncelikle buna cevap verriseniz sevinirim çünkü çünkü bende aynı tip 7m albastarın kmaışında var hem ağırlığından hemde uzunluğundan dolayı onu kullanmak içimden gelmiyor öylece yatıyo onun yerine avınızı farklı tekniklerle yaparsanız kiloluk balıklarda sorun çekmezsiniz
Buralar denizden uzak ve sazan avıda yazın verimli oluyor. kışın ve ilk baharda (yasaklar başlamadan ve bittikten sonra) yapılacak tek şey var derelerde ve derelerin göletle birleştikleri yerlerde ufak balık avlamak. 7 m.lik uzun olur derelerde kullanmak zor olur. Benim düşünceme göre 5 - 6 m en uygunu geçen sene 4 mlik alba star kullandım.kullanımı rahat ama uzun kullanımlarda insanı çok yoruyor ve zorlamaya gelmiyor.
selam biz alanyada porselensiz 7,20 boyunda carbon kamış kullanmaktayız minanır sargoz ve kefal avında marka olarak sea master veya sdney 14 parçadan oluşur carbon olduğu için hafifdir ama kilonun üzerinde balık kaldırması biraz zor olur http://www.avmarketi.com/asp/product/9449/SHIMANO-EXAGE-SEYAHAT-TIPI-MINI-HALKASIZ-KAMIS-3-90-CM
yukarıda yazdığın kamışta ucuna misina baglamak için aparat var mı? verdiğin linkten baktım anlayamadım.
2 yıl önce Üsküdar malzemecilerinde bu tip kamışlar bulunuyordu; karbon oldukları için oldukça da hafiftiler; fiyatlar 50 ile 100 arasında biryerdeydi, şu an net hatırlamıyorum; ancak 2-3 kg.balık kaldırırlarmıydı bilemiyorum... Bir de Shimano'nun böyle ürünleri var sipariş ile getirtilebiliyor artık ama fiyatları tuzlucadır sanıyorum...
selam evet var verdiğim linkteki shimano kamış biraz pahalı fakat bulabilirseniz fotoğraftaki benim kullandığım sea master carbon kamış çok hafif ve kaliteli ben gayet memnunum
Akadaşlar 3 markayı gözüme kestirdim. sizce en iyi marka hangisidir. DAM http://www.hepsiburada.com/d.a.m-20...x?categoryid=1307209&productid=sporvr92013500 banax http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=1368 shimano http://www.avmarketi.com/asp/product/9449/SHIMANO-EXAGE-SEYAHAT-TIPI-MINI-HALKASIZ-KAMIS-3-90-CM
selam daha önce avmarketi sitesinden 7 metre kamış aldım fakat arızalı çıktı gönderdim fakat 4 ay oldu hala bir sonuç alamadım bence önce sipariş vermeden önce telefonla irtibata geçin Soru : selam alanyadan yazıyorum daha önce aldığım shimano 7,20 halkasız kamış arızalı çıkmıştı göndermemi istemiştiniz 29/10/2009 tarihinde gönderdim 30/10/2009 tarihinde soner karagöz isimli kişi teslim almış fakat bana ürün hala geri dönmedi bilgilendirirseniz sevinirim11.02.2010Cevap : Merhaba Hüseyin bey ürün bize ulaştığında distibütör firmaya gönderdik ellerinde şu an için aynı kamış kalmamış ve bir iki gün içerisinde yeni ürünler bekleniyor içinde olacaktır diye bilgi aldık ürün gelir gelmez tarafınıza sevk edilecek. saygılarımızla Soru : selam 22197 nolu siparişimdeki shimano 7,00 metre kamışı geri göndermemi istemiştiniz bugün ups kargoya verdim kamışın ikinci boğumu tam çıkmıyor kamış 4,metre kadar açılıyor yardımlarınız için teşekkür ederim iyi çalışmalar29.10.2009Cevap : Merhaba Hüseyin Bey ürün bize ulaşınca gerekli işlemler başlatılacaktır. Saygılarımızla Soru : 22197 nolu sipariş shimano kamış halkasız 7 metre resim istemişsiniz bu toplu görünümü iç içe 7 adet 1,09 cm parça var açıldımı 7 metre olması lazım ama ikinci parça ana gövdeden tam çıkmadığın 7 metreolmuyor yazılı olan ana gövde yanındaki parça ikinci parça bu son resim eğer ikinci parçayı içten değil dıştan takarsan oluyor yardımlarınız için teşekkür ederim27.10.2009Cevap : Merhaba Hüseyin bey. Kamışı UPS kargo ile 4 gen internet hizmetleri adına İstoç 38. ada no:1 bağcılar/ istanbul adresine gönderiniz. Ürünü distribitörüne gönderip gerekli düzeltme gerekirse değişimini yaptıralım. Saygılarımızla. Soru : 22197 nolu siparişimde shimano 7 metre halkasız kamış aldım 7 adet parçası var yalnız açınca ilk ikinci boğum tam çıkmıyor sebebini öğrenebilirmiyim eğer söküp dıştan takarsan oluyor katlamalı açarsan olmuyor26.10.2009Cevap : Merhaba Hüseyin bey. Tarif yöntemiyle maalesef anlattığınız olayın nedenini bilemiyoruz. Eğer imkanınız var ise bize durumu ürünün resmini çekerek anlatabilir misiniz. Saygılarımızla.
Porselensiz kamışların ne işe yaradığını çok merak ediyordum ama sormak hiç aklıma gelmedi.Bunlar nasıl kullanılıyor ?