poseidonun arslanları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında canfafal tarafından paylaşıldı.

1. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    merhabalar;

tahminimce bugün hayatımda unutamayacağım günlerden biriydi. havanın müsait olduğu ender pazarlardan biriydi. en azından öğlene dek planladığımız meralarda jig yapabilecektik. geçen sezon yaklaşık 4 ay bizi uğraştıran tüm detaylarıyla fazlaca uğraşıp tamamladığımız teknemiz 150 hp lik motoruyla bizi birbirine uzak meralara kısa zamanda taşıyabilecek ve biz de zamanı efektif kullanabilecektik. cumartesi geceden babamla planımızı yapıp sabah gün doğmadan yola koyulduk. ilk merada denemelerimiz sonuçsuz kaldı. ikinci merayı ararken gps in azizliğine uğradık sinyali kesen ve adeta sapıtan cihaz bizi yarı yolda bıraktı. bizde babamın eski sistem kerteriz yöntemiyle ve furuno FCV 624 cihazımızın taban gösterisiyle merayı ararken başkaca ümitli bir yere denk geldik ve deneyelim dedik. iyiki demişiz oltayı tabana ulaştırmamla 9 kilo 860 gr lık arslan oltayı alıp götürmeye başladı. daha önceki tecrübelerime dayanarak kalamayı hemen kapatıp balığın kafasını yukarı kaldırdım ve orfoz diye seslendim babama. yaklaşık 7-8 dk lık mücadele sonrası haklılığım balığın kepçelenmesiyle anlaşıldı. (kakıçlanması desek daha doğru olacak) balığı içeri aldıktan sonra babam oltasını indirdi ben heycanımı daha yenmediğimden balıkla muhabbet ediyorum o sıra :) babamın saragoza carrrrrrrrrr baba kalama kapat baba kapat dememe kalmadı olta kitlendi kaldı. ilk anda oltanın kalaması çok boş olduğundan muhtemelen oyuğuna giren balık yarım saat beklememize rağmen kafa attı çekti biz çektik durduk ve en sonunda florocarbondan sürte sürte oltayı kopardı tespitimizi misinayı inceleyince de anladık sonrası diğer meraya yolculuk öğlene doğru oradaki denemelerimizi sonlandırmak üzereyken bana bir vuruş daha geldi fakat sıyırdı bir daha indirdim aksiyon aksiyon bammmmm 7 kilo 200 gr gelen diğer arslan inanın beni daha çok zorladı yukarı gelene kadar daha büyük olduğuna bahse girebilirdim ancak sanıyorum sabah sabah ters tarafından kalktığından biraz sinirliymiş : ) balıklar jig ile alınmıştır. hangi marka ne renk diye sorarsanız boşuna size bu bilgiyi veripte yanlış yönlendirmeyeceğim kaldıki çantamda yaklaşık 50 adet jig var ve hepsi farklı renkler ve markalarda tespitimse balık o gün yemek istiyorsa olay bitmiştir. haa bu arada bu avım yaklaşık boş döndüğüm 9. avdan sonraki avım yani anlayacağınız burada marka reklamı ve boşa yönlendirme yapmayacağım. dediğim gibi sadece bu balık için değil gün ve saat açısından anlam veremediğim bir tetikleme etkisi var ve balık o gün o saat saldırıyor bugün tahminen o gündü : )
    bu arada dip not cumartesi akşamüstü levrek denememde güzel 2 takip aldım atıl abi bu yıl çok levrek yakalayacağız
    cem sana gelince sen zaten yakaladın biz yakalayacağız :) şaka bir yana cem kardeşim bana verdiğin power pro ip harika performansıyla bana kombinasyon budur dedirtti tekrar teşekkürler kardeşim
    kalın sağlıcakla
    can fafal

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Hay maşallah, tebrikler, nasıl bir canavardır bu :eek:

3. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 4.50 ve Okuma Cedros Jig, Okuma V-System Spın10-30 ve 20-40gr modelleri.
    Favori Makine:
    Okuma Cedros CJ-65 Okuma Trio 55
    En İyi Avı:
    Akya 17,5 kilo Adrasan'da... Levrek 3450 gr Çanakkale
    Tebrikler muhteşem balıklar...

4. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    güzel tespit, balık o gün bu jigleri yiyeceği varmış.

gönlünüzde olanlar rastgelsin

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler harika balıklar. Benim rüyama bile girmiyor bu balıklar.
    Levrekle ilgili öngörün inşallah tutar. İstanbul için de çok lüfer olucak deniyordu ama şu an bozuk gidiyor raporlara bakarsak. Gerçi daha erken de olabilir.

Lakin ilk balığı tutunca oltanı toplaman gerekirdi ama devam etmişsin.
    Jig için uygun zaman dilimi sanırım çok az oluyor ve olabildiğince çalışmak istiyorsun ama gene de durman lazımdı. Neyse işte, sahte yönlendirmesi ve duruşun çok güzel, kutluyorum seni Can.

Aynı performansla daha sağlıklı avlar dilerim. :)

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili Can,o balıkların hatrına değil dokuz,otuzdokuz tur yapılır vallahi:)
    Tebrikler,RASTGELSİN:)

7. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Bu gun beni aradiginda anlamistim bi bomba oldugunu ama ne zaman mail attin ,
    Abi bunu paylas dedim .
    Bir yaz boyunca avlak avlak dolasip sonunda mukafatini alindin .zor ve zahmetli bu av tipinde tutugun baliklardqn dolayı elestiride alabilirsin ovgude ama ben seni ovecegim
    Elestirenlerde kusura bakmasin.

Bu arada aslan sana derler bunlar ORFOZ

Sira geldi levregeeee,
    Yakaliycaz dostum yakaliycaz merak etme :):)

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    10 numara balık:thumb:tebrik ederim:) 2 haftada böyle bir tane yakalayayım,diğer balıkların yüzüne bile bakmam iterim bir kenera vallah:D bu arada power pro dan memnunmuşsunuz..benim ağzım yandı o örgüden :) nerde arızalı çürüğü var beni buluyor:)

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Can

Nihayet senden bir ses aldık hemde nasıl.

Tebrikler devamını dilerim.

Sevgiler

Not;Benim makus talihim şudur.Her kim ile takım balık iştişaresi yapsam bildiğim her şeyi aktarmaya çabalasam, ne yazıkki ilerleyen zamanlarda beni aramıyorlar bile

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Abi o ne muhteşem balık öyle. Onu çekme zevkini tahmin bile edemiyorum. Tebrikler...

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler, bir çok hırcın balıkta kalama açılır, demek ki tecrübede çok önemli, babanız içinde güzel bir tecrübe olmuş oldu. avlarınız daim olsun,

12. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Harika balıklar,çok güzelbirav olmuş, tebrikler.

13. CEMMAKO

CEMMAKO CEM ÇELİKER

CAN TEBRİK EDERİM YİNE ON ÜZERİNDEN 11 NUMARA BİR AVA İMZA ATTIN

Çok uğraştın ama sonunda bu güzellikleri aldın; seninde dediğin gibi tüm balıklar için geçerli olan hayvanların yeme günü ise vay onları tutabilene

Bu arada levrekler iyice semirmişler.

Maşallah çok güzel balıklar Allah daha iyilerini de nasib etsin inşallah
    Rastgelsin

14. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Harika bir av. Dün gerçekten muhteşem bir hava vardı. Balıklarda özellikle sabah 08:00 ile 14:00 arası çok iştahlıydılar. Lakin ben kayda değer, raporlayacak bir av yapamadım. Varlık içinde yokluk çektim. Darısı başımıza.

15. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Harika balıklar çok tebrik ederim sizi :)

16. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    değerli yorumları ve tebrikleri için herkese teşekkür ederim.
    vedat abicim bana öyle bir taş attınki inan kafam yarıldı :)
    haklısın uzun süredir seni aramadım ancak bir duayen olarak bana ne yaptın can dediğinde anlatacak bir şeylerim olmalıydı
    gün için de arkadaşlarla bile işlerin yoğunluğundan uzun soluklu konuşamıyorum seni müsait bir zamanımda mutlaka arayıp kendimi affettireceğim
    seni her zaman seviyor ilgiyle takip ediyor ve inan kendime örnek alıyorum
    saygılarımla

can (vedat abimin deyimiyle babayiğit can :) )

17. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Eyvallah şahım eyvallah...reeling
    Tebrikler kayaya kaçmaması için olsa bile kalamayı sıkmak büyük bir cesaret ve tecrübe gerektiriyor ki oda sizde fazlasıyla var.Balığın şahını yakalamışsınız.:)

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Volkan arada birşey demek istemişsin ancak sanki kaynamış gibi.:)

19. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Lokum lokum.tebrikler...

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :p :p :p

Abi senden de bişey kaçmıyor ha... :D:D:D

Tabi ki eleştiri var tebrikte. Ancak sırf eleştiriyi hak eden bir rapor değil bence. Avcıların yerine kendimi koyarak eleştirmeye gayret gösteriyorum.
    Aşırıya kaçan, üzen eleştiriler yapmak istemiyorum. Avı gölgelemek te istemiyorum. Avın eleştiri alan tarafıyla, övülmeye layık yerlerini yoğurmak istiyorum becerebildiğim kadar. :eek: Avın zorluğu ve uygun hava koşullarının azlığı, maddi güç gerektiren bir av, büyük bir tecrübeyle birlikte teknolojiyi iyi okumakta gerekiyor sanıyorum.

Özetle; Sevgili Can'ın ilk balıktan sonra durmaması, hırsının ve heyecanının göstergesi ve eleştiriyi hak eden tek yönü.

Sahte yönlendirmesi; realist ve insanları saptırmayacak bir yönlendirme olarak amatörü koruyan tarzda olduğu için övülecek yanı. (Bunu üstad diye yere göğe koymadığımız insanlardan göremiyorum maalesef, hatta tam tersi ithalatçıyı amatörden çok düşünen tarzda yaklaşımlarını görüyorum :( :mad: )

Avın zorluğu ve başarısı; yine övgüyü hak ediyor.

Hem eleştiri hem övgü yaptığım yorumum görüyorum ki kırıcı da olmamış. :D :thumb:

Benim açımdan mesaj doğru, yerinde ve dozajda verilmiş, olay kapanmıştır. :)

Benzer durum İbrahim'in sattığı Trançada da olmuş, içime tam sinmese de iyi niyetine istinaden tebrik etmişimdir. :eek: :p