poşette misinayı makinaya sarma

Konu, 'Misinalar' kısmında asduskun tarafından paylaşıldı.

1. asduskun

asduskun Deniz

merhaba arkadaslar

Ben dün bi misina aldım poşettekilerden bilirsiniz çıkardım 4 düğümle 4 parçaya bölünmüştü ben bütün düğümleri kestim ucunu makinaya bağladım başladım çevirmeye ama daha ilk turlarda misina karmakarışık oldu sonra çözeyim dedim akşamdan beri uğraşıyom olmadı ben de pes ettim attım kenara, nerde yanlış yaptım acaba? başta baktım zaten misina çok ilginç gerisi sırayla gelmiodu aralardan çıkıyodu nası bi iş anlamadım cok sacma degilmi arkasından gelmeli gerisi bunun gerisi içerlerden sanki aralardan çeşitli bağlar yapılmıs, bu konuda bi fikir verecek olan var mı? yarın aldıgım balıkcıya gidecem ama belki de kapalıdır bilmiorum

2. serhat57

serhat57 serhat

1.5 litrelik pet şişeye geçirip düğümlerini kestikten sonra sarmaya başlayabilirsin

3. fuat33

fuat33 fuat

İçi dolu pet şişeyi yuvarlak şekildeki misinanın ortasından geçir. Sonra sar.

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    şindi anladım abi, benim başıma da gelmişti

5. fuat33

fuat33 fuat

Şişeyi yere koyacaksınız. Dolu olacakki devrilmeyecek ufak bi sarsıntıda. Sonra misina yere dik olarak yukarı çıkacak yoksa yana çeker şişeyi yine düşürürsünüz. Makineye sararkende kamışı kapatın sadece en uç kısım açık olsun. Mümkünse işaret parmağı ile baş parmağı kullanarak misinayı hafif şekilde tutun (kamışı tutan elle. Diğer 3 parmaklada kamışı bir şekilde tutarsınız nasılsa. önemli değil) böylece parmakların arasından kaydırarak sarın. Ağırlık yapmış olursunuz gevşek sarımı önler buda.

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Makarada olan misinadan al.

7. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Biraz zor fakat faydalı bir sistem önereceğim. İlk önce uygun bir arazi bul yani 100 metre yürüyebileceğin. Sonrasında eğer tek başına isen ucu bir yere bağla bir ağaç bir dal yada bahçe çiti tarzında , ilk düğümü kes ve başla çözmeye aç ve geri geri yürü sonrasında ikinci, üçüncü ve dördüncü düğümüde aç 100 metre misinayı bitirdiğinde şöyle bir asıl ve bunu beş altı kez tekrarla. Misinanın gamını biraz olsun almış olacaksın.zaten yüz metre açık misina on metre kadar esneyecektir. Bırak ucu yere ve git misinayı bağlı yerden sök istediğin yere sar.
    Bu en zor olan tarafı yada çok yüksek bir binadan aşağıyada salarak aynı işi yapabilirsin.20-25 katlı bir binadan. :)))

Son düzenleme: 22 Temmuz 2012
  8. yalnız balıkçı 45

yalnız balıkçı 45 kamil

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı -14 kg fazla
    :laughing: :laughing:

9. asduskun

asduskun Deniz

bütün cevaplar için teşekkür ettim

10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    4 x 25 metre olarak sarılmıştır o misina ayrıca düğümlerin hepsini kesme sırayla kes ilk 25 i sar daha sonra 2. 25 in düğümünü aç ve devam et