cümleten merhabalar bu gün bayide bu örgü dikkatimden kaçmadı..azıcık power pro yu anımsattı..yuvarlak bir örgü..ama pürüzlü..power pro gibi dışında mum yok.hayliyle arasında bir pürüz farkı var.remixon silke göre biraz daha sert..remixon silk 18mm olmasına rağmen powerline 20mm örgü ondan ince idi.. ne biliyim hoşuma gitti aldım bu örgünün önüne süpermaxim den ek yapacağım.. spro red arc çift kafalı..birinde örgü olsun istiyorum..diğerinde 28mm maxim sarılı.. bu örgüyü atçekde kullananlar varmı aramızda varsa olumlu olumsuz yönlerini duymak isterim bu arada bayiye girilerde çay içerken sahtelere bakılmazmı fladen zargana gelmiş 3 renk..bu hoşuma gitti aldım.fosforlu..lakin ben dipte ve bulanık suda gün ışığında kullanacağım...red gıll silikonun benzerini yapmışlar..15cm uzunluğunda..20gr tanesi 2tl:thumb: saseme kancayıda popper sahtenin altına takacağım..sert tempoda altdaki kanca misinaya dolaştığı oluyor..ve artık bu bütür kancaları diğer su üstü sahtelerimde kullanacağım..3lü kancalar ile baş edemiyorum..3 4 gün boş bırakırsam pas tutmaya başlıyorlar..böyle bir kaç kez boş bulunup temizlemez isem iğneler paslanmıya başlıyor.. sahtenin arkasına gelen iğneye tüy takacağım..kuyruk misali..daha önce yapmıştım.. Uploaded with ImageShack.us
O örgü güzel bise Kadir abi. Kasim-aralik sonu muhabbet ettigim arkadaslarin çogu spinle yayin avinda 0.25ini kullaniyordu.
aslında örgü alma niyetinde deyildimde..şöyle bir karşılaştırdım bayideki örgüleri..bunun hattı düzgün çıkınca diğerlerinden..almış bulundumremixon capitain onlara göre buna biraz ısındım..diğer 2 markayıda kullanmıştım..
Merhaba; Ustadim ben bu orguden kullandim uzaga erimde gayet basarili ama kalitesi dusuk. Kaliteden kastim omru cok kisa cabuk curudu bendeki idk 0.14 100 metre kadari ucunda 18 liralik sahte ustunde sarikanat ve 150Grm kursunla bogazin derin sularina birakti kendini banghead (sarim esnasinda koptu ortadan) Ama o 0.14 ile haziran ve temmuz ayinda kilo ustu turnalar yakaladim reeling
Bir kullanda fikrini yaz sana zahmet. Benim konustuklarim silikon+jig head trolling'de kullaniyordu. Bakalim methedenler pek memnunumcumu yoksa cidden neyse onu mu söylemisler.
0,43mm ile 80-100m derinlikte tekneden kullandım 2 yıl oldu hala taş gibi duruyor. Sadece renkte solma var. 1 yıl önce 0,50mm şok bağlamıştım sonuna o bile hala aynı misina iyidir powerline. Güle güle kullan Kadir abi. Kadir abi, ufak bir önerim var, şok düğümünü mahin knot atıp fazla kalan örgü ucunu ana örgü bedenine chain knot at. Kopartamazsın!
Üstad ben 2 senedir 0,18mm kullanıyorum.200m almıştım.Lider kullanmıyorum.Seninde dediğin gibi başka x firmasının kalınlıklarına kıyasla daha ince bu 0,18 altı kat idi.Ben memnun kaldım.
sağolun arkadaşlar,abiler teşekkür ederim test sonucu görüşüm için 1 haftası var aslında biz üşeniyoruz..lakin tuzlu su gören örgüyü av dönüşü tatlı suyun içine yatırmak gerek..ben bunu hiç yapmadım gibi birşey..bir kaç kez kolaycana örgüyü kopardığım oldu...tuzlu su gevretiyor örgüyü..aynı şekilde mono misina da öyle..ilk gün kopartamadığınız mono bir 2 ay sonra kopabiliyor..at çek yönteminde misina daha çabuk yoruluyor..beklemeli avlara göre.. mahin knot u denerim de.. albright düğümü kaç defa test ettiysem kopartamadım düğümden birde ben her av öncesi önündeki monoyu yeniliyorum..dolaysıyla albright düğümüde yeniliyorum..
Misinayi veya örgüyü vurduruyosun tabi atçekte. Normal sanki yipranmasi. 0.16mm Sufix fuse'yi 1 sezonda hem de tatlisuda hasat ettim.
Albright ve modified Albright düğümlerin ikiside mono üzerinden kaydı yük binince. (yük palamut bu arada ) Mahin knot kesin çözüm ama sonunu benim dediğim gibi yaparsan, atıp çekerken düğümde deformasyon olmuyor.
KESinlikle av dönüşü misinayı tatlı suda bekletmek ve mumkun mertebe tuzdan arındırmak cok önemli savageara 65 lira bayıldıktan sonra aksatmasız 3 aydır tatlı suya atarım makinenin kafasını.
aynen, bahsettiğin çekiş tarzında da misinanın belini kırıyoruz adeta..sürekli vurdur vurdur..incecik şey.. tamam kardeşim onuda denerim şimdi..şuan için örgüyü suya yatırdım iyice bi ıslansın..makinaya sararım..ardından mahin knot savagear deyince sorayım..bayağı bayağı iyimi o örgü bayi gelecek dedi..
Savagear güzel fakat renk 3-4 ayda atıyor. parlak sarı krem rengine dönüyor. Ama gram esneme yok, sarıkanat lüfer yemlide kullanıyordum, balık yeme dokunsa kamış titriyor. Süper örgü ama dediğim gibi renk gider
savagear deyince sorayım..bayağı bayağı iyimi o örgü bayi gelecek dedi..[/QUOTE] savagear ürünleri kalitesi ile kendini kanıtlamıştır bence saatde seiko ne ise o dur yani Yaklasık 3 aydır kullanıyorum herhangi sıkıntı yaşamadım ama sanırım uzağa erişimi pek iyi değil idk 0.13 ünü boğazda kullanıyorum 100Grm====150Grm kurşunlarla uzak atışlı avlarda kullandım hep (şoklu) havalar ısınmaya yakın diğer makaramada 0.10 unu saracagım o zaman tam tecrübe etmiş olurum. ilk satın aldığımda üzerinde mum benzeri bir madde vardı. uzağa erimde sizin extra bir öneriniz varsa dikkate alırım ?
benim renk geçen hafta gitti aga geçen pazar boğazda üzeri zift kaplandı banghead banghead banghead ayar oldum benzinle temizlemeye çalışacağım.
gelsin bakayım bir şekli şemali nasılmış o örgünün.. boğazda o kalabalığın içinde surf atışı yapılmaz gördüğüm hep omuz hizasından atıyorlar.. surf tipi yemli ile aram açılalı epey oldu..burda alan boş..gerile gerile atıyorduk yemli çalışırken
aslında bu testin sonucunu ben de bekliyorum. pover pro, powerline ve bojin arasında kalmıştım. bojini arkadaşta gördüm, daha ilk avında 0,18 olanı çıtır çıtır koptu, arkadaş misinayı sağıp söktü makinadan. power pro ile ilgili de daha önce bir konu vardı zaten, bir de bunun sonucunu görelim.
Powerline örgü misinanın 0.8 ini kartal sahilden İstarvit ve zargana için at çekte 4 yıldır kullanıyorum.Çaparide genelde 40-50 gram kullanırım. ancak rüzgarlı havalarda 75 gramda kullandım. Hiç kopma yaşamadım. Lüferde 0.12 sini 125 gram kurşunla kullanıyorum sorun yaşamadım. Ancak beklemeli avlarda kullanırken misinanın boşluğunu almak zor oluyor. En ufak dalga ve rüzgarda kurşun kıyıya akıyor. Ne olursa olsun hem at çekte hem beklemelide balığı hissetmenin tadı başka.