Herkese merhabalar, Yeni bir av raporunu sizlere sunmaktan duyduğum keyifle raporun detaylarına başlıyorum. Pazar günü sabahtan rüzgarın şiddetli ve dalga yüksekliğinin fazla olması sebebiyle, önceden planladığımız lüfer sırtısı denemesini bir başka haftasonuna erteleyip, öğleden sonra 3 civarı vira bismillah deyip teknemizle Tekirdağ -Yenice kıyısından ayrıldık. Yanımıza yeterli miktarda midye alıp şansımızı ispari ve izmarit'ten ( istringilos) yana denemek istedik. Kıyıdan biraz açılıp 6-7 kulaç derinlikte, midye tarlasının bitip kumsallığın başladığı bölgeye demirledik ve oltamızı sallar sallamaz verimli avımız başladı. Takım: köstekli 2'li takım, 25 gr kurşun, 0,20mm misina. Yem : Midye Avlanan Balık Miktarı: İstavrit ,İzmarit ve ispari karışık 3-4 kg Şiddetlenen rüzgar ve yükselen dalgalar zaman zaman yerimizden etse de 3 saat boyunca epey balık yakaladık. Saat 18:30'a doğru avı sonlandırmaya karar verdik. Elimizde kalan midyeleri açıp avlandığımız bölgeye atarak kalan balıkların beslenmesine yardımcı olmaya çalıştık ve hasılatla birlikte evimize döndük Gelen balıklar arasında yaklaşık 10 cm altındaki küçük boylu ispari ve izmaritlerle birlikte yolunu şaşıran bir kırlangıç yavrusu da suya geri salınmıştır. Cumartesi günü çaparilerimize tık demeyen istavritlerin birkaçı ( iri boyları) taze yemlerimize hayır diyemedi bunu da belirtmek isterim İşte sahilimizden ve hasılattan birkaç resim: ve işte hasılatın bir kısmı Resimler geç çekildiği için balıkların parlaklıkları iyi çıkmamış ne yazıkki. Bizim çipuramız yok ama, amca oğlu isparimiz var Hele bir de oltaya gelişi var ya... Herkese bereketli avlar diliyorum. Anıl
aslına baktığımızda iri ispari ile aynı boy karagözün avcılık zevki arasında bir fark yok zaten. "sparidae" familyasını temsilen marmara'da anca bu türe ismini veren sevimli isparimiz kaldı malesef. ama hiç yoktan iyidir. ben de selimpaşa-silivri'de avlanmakta olan birisi olarak ispari-izmarit-istavrit avına tamah etmekte olan bir marmara mağduruyum. rastgele diyor iyi avlar diliyorum.
Tebrikler iyi av. Ege de durum biraz daha farklı. Çipura karagöz ve mırmır halen mevcut. Ancak çipuranın yakalanmasına bayılıyorum. Bana büyük keyif veriyor.
tebrikler güzel av ellerine makinene saglık...sürüyü toplamışsın walla...artık aynı tür balıkları yakalama (adet) sınırımı gelse ne iyi olacak.....