poyraz ve levrek-evrenseki side

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında checkmate tarafından paylaşıldı.

1. checkmate

checkmate mert

Birkaç günden beri devam eden rüzgar yüzünden sevdiğim noktamdam ve turnalarımdan uzak kaldım. Bugün saat 16.30 civarı Spinci Murat arkadaşım aradı ve meraya geçiş yapacağını söyleyince bende gideyim dedim. Murat çoktan liman girişine dükkanı açmış, çalışıyordu. Tam o sırada son bir kaç haftadan beri beni takip eden vatandaşın biri de yanımızda bitiverdi. Rüzgarın etkisiyle sahtelerimiz kanatlandı ve fantazi atışlar yapmaya başladık. 15-20 atıştan sonra liman girişini de taramaya karar verdim ve karşı buruna doğru taraklama atışlarla açıyı daralttım, olduğum yere 70-75 derecede son 12 metrede temas sağladım ve mecburen askıladım konum olarak üstte olmama rağmen.
    Her zaman olduğu gibi Duel Hardcore minnow 70 F (kısaca kırmızı kafa) bir kez daha yapacağını yaptı ve gariban levreği avladı. Bu fotoğraflarda ve video da emeği geçen sayın kameraman Spinnci Murat'a teşekkürlerimi sunarım. (beni bir kaç haftadan beri takip eden adını bilmediğim vatandaş ben levreği denize bırakınca selamsız gitti, herhalde vermedim diye gönül koydu:confused: )
    Bu arada bir adet caretta caretta da tespit ettik, transit geçiş yaptı.:)
    selamlar
    [​IMG][/IMG]

[​IMG][/IMG]

http://www.youtube.com/watch?v=ydAjzzBpBUI&feature=player_embedded

2. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    mert tebrik ederim avların daim olsun...

3. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    tebrikler murat üstte görünen içi su dolu şamandıramı? onuda bi resimlersen yakından sevinirim teşekkürler.

4. checkmate

checkmate mert

Evet en küçük boy içi su dolu şamandıra.( Yarım dolu, Sportex kamış için)

5. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    İnşallah büyür de yine size gelir Mert bey.

6. Metalist

Metalist Özkan

Abi konuşmaları balığı sallandırırken değil de saldıktan sonra yapsak on numara olcakmış...

7. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    ne alaka anlamadım?

8. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    HELAL OLSUN... size tebrik az kalır... şansınız daim olsun...

selamlar..

9. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    mert bey ve murat sportif balıkçılık adına gerçekten güzel örneklersiniz biraz sert davransanızda balığa bunu yapmak bi güzellik avlarınız daim olması dileğiyle...

saygılar.

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler ağalar:) balıkda nerdeyse kurtulacakmış hani:)

o takip eden kişi esmer orta boy birimi,bisikleti varmıydı:D

11. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    yok yok o deyil kadir :D rus motorlu kısa boylu biri var genelde benim ahmet yaşlarında oğluyla gelir ordan oraya gezer durur mırmırcı :D tanıman lazım

12. Tarzan

Tarzan Erman

Mert Abi tebrik ederim bu güzel levreği suyla geri buluşturmuşsun. Her babayiğidin harcı değildir onu geri salmak. Ama emin ol bu salınan her balık trofe balığa bir kez daha yaklaştırıyor insanı..güzel avlarınız daim olsun..

13. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Mert agabey,ellerine saglik."Trofeye ramak kala" demek istiyorum...

14. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    mert abi tebrik ederim :D murat abi de yine canlı balık röpartajını yapmış onada selamlarımı yolluyorum kalın sağlıcakla :D:D

15. Metalist

Metalist Özkan

Gayet açık durum. Balığı oltanın ucunda sallandırıp canını yakıp serbest bırakmak yerine, serbest bırakıp konuşma yapmak daha iyi olurdu diyorum.
    Biraz sert davranılmış bana göre.
    Doğa da saygıyı hakediyor...

16. checkmate

checkmate mert

Herkese tesekkurler, bildigim kadari ile baliklar aciyi hissetmez yanlis hatirimda kalmadiysa sinir sistemleri bizim anladigimiz anlamda mevcut degil. Metalci arkadasin atladigi birsey var, biz o video u baliksiz ceksek kime ne faydasi olurdu, paylasim olmazdi, mesaj veremezdik. Yakinda trofe levrek birakilis videosunuda insallah gulerek seyredecegiz.

17. Metalist

Metalist Özkan

Abilerim kardeşlerim beni yanlış anlamayım saygısızlık etmek gibi bir amacım asla olamaz.
    Balıklı video sizin de söylediğiniz gibi bırakılırken de çekilebiliyor...
    Atladığım bir şeyden bahsetmişsiniz, mesaj veremezdik demişsiniz ben burada balığın çaresiz çırpınışından başka bir şey göremedim.
    Benden farklı düşünebilirsiniz ben de görüşlerimi saygı çerçevesinde paylaştım.
    Herkes buyursun yazsın fikrini... Saygılar sevgiler...

Son düzenleme: 24 Mart 2011
  18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Balık salınacaksa -ki burada amaç bu ve salınmışta- mümkün olan en kısa sürede/bekletilmeden salınmalı. Ve yine mümkün olduğunca suya yakın olunarak balık nezaketle suya bırakılmalı. Suya yüksekten veya uzaktan fırlatılan/atılan balıkta bazı istenmeyen hasarlar olabilir.

Dedikten sonra;

Tebrik ederim ve de teşekkür. Selamlarımla.;)

19. MİSTARVİT

MİSTARVİT Feo

Favori Kamış:
    Yabomax-Bull/Panther
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    10 lu çaparide 8 palamut
    Paylaşımınız ve duyarlılığınız için tebrikler ve teşekkürler.Zavallı balıklara keyif adı altında yapılan öyle işkenceler gördüm ki size bu konuda eleştiride bulunmak haksızlık olur.Yine de kendi avları peşinde koşarken bize av olup keyif yaşatan bu muhteşem canlılara karşı olabildiğince nazik ve saygılı davranmamız gerektiğini düşünüyorum.Biz çoğu zaman keyif için avlanırken onlar yaşamak için avlanıyorlar.Bu düşünce ve sözlerimi yapmış olduğunuz avla ilgili değil, bu konuyla ilgili genel bir görüş olarak algılamanızı rica ederim.Bundan sonraki avlarınızda başarılar dilerim.Trofelere rasgele.

20. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    yazmıyayım yazmıyayımm diyorum ancak yazmam gerek,hele bu konuya,bazı insanlar vardır balığa saygı duyar,bazıları ise balığı küçük görür hor görür,bazı insanlar vardır klavyede olta atar,bazıları ise deniz kenarında..kardeşim balığa gidin balığa ki bir iki, raporda sizden gelsin..bizde sizi tebrik edelim..gidin trolcülerle uğraşın,gidin dinamitcilerle uğraşın,gidin serpmeciler ile uğraşın,gidin ağ atanlar ile uğraşın,ancak burda amacı sadece yakaladığı balığı bu platform üyeleri ile paylaşmak isteyen bir sportmen oltacı ile uğraşmayın..klavye oltacılığı yapmayın..
    Balığın çırpınışı kancaya takıldığı anda başlar..yani suyun içinde ee çırpınıyo diye balık avlamayalımmı? balık kancada olsa kovadada olsa yerdede olsa çırpınır,,efendim balık çırpınıyor balığa zulm ediyorsunuz gibi düşüncede olmanız doğru değil.
    hem balığın çırpınışını hazmedemeyen veya görmek istemeyenler ne diye olta balıkcılığı yaparlar ne diye balık tutmaya çalışırlar? yada oltacı forumlarında üye olarak katılırlar ve binlerce çırpınan balık videolarını izlerler?
    bazen anlaşılmaz oluyosunuz kardeşlerim..abilerim...,ve emeğe saygıyı unutuyorsunuz.
    saygılar.

Son düzenleme: 25 Mart 2011