kiyidan olta atarken havanin poyraz olmasi bence cok onemli bir faktor,,Bazi arkadaslar yer ve konuma gore degisir diyorlar,dogru olabilir..ama ege de ozellikle benim olta attigim akcay-burhaniye-altinoluk-gomec-karaagac-ve sarimsakli hep poyraz avi verir..lodos da suyun bulanikligi bence bir dez avantaj..su nekadar acik goruslu ise av okadar bereketli oluyor.Yasim 40 ve asagi yukari 30 senedir olta atiyorum..Nedendir bilinmez hep iyi boyda levrekleri poyrazli havada aldim..poyraz nekadar sert eserse okadar verim arti-yordu..diger bir etkende ay isiginin olmasi..ay isigi geceleyin cok onemli,,Nekadar parlak ve aydinlik ise avda bereketli oluyor..Sabahlari bizim oralar pek iyi levrek yapmaz..Ama saat 6 dan sonra hazir olun,,her an bir sansiniz olabilir Bu form bence cok guzel bir yer..Harika,,,sizlerle konusmak ve resimlerinizi seyretmek bana cok haz veriyor..gectigimiz mayisda Turkiyede idim,,,Bir cok dalgic arkadas ile konustuk,,Onlarin gozlemleri cok faydali oluyor..Cunku gordukleri sizi yonlendiriyor..Nasil ve ne tur bir baligin pesinde oldugunuzu kestirebiliyorsunuz,, Dun yazlikdaki sitedekiler ile konustum,,ve cipranin bol oldugunu ortalama 650 gr civarinda oldugunu soylediler..icim pir pir etti.. Yaklasik 8500 km uzakda olmak bile beni hayal kurmaktan edemedi..hepinize sevgiler balikci
Merhabalar ben Burhaniyede 6 yaşımdan beri avlanıyorum,dediğiniz gibi bırakma ve kaşıkla avlanmada sert poyraz olmazsa olmazdır,daha doğrusu edremit körfezinde bütün olta balığında poyraz çok önemli bir etkendir çünkü suyu soğutur bu soğuma küçük balıkları kaçırır ve soğuk su ile büyük balık kıyılara girer aç kalan balıklar ise poyraz sayesindeki berrak suda sahte yemlere ve kaşıklara atlar ama eğer mamun ile levrek yakalamak isityorsanız birinci şart sert lodos ve bulanık sudur sonuçta bu avlanmaların hepsi yılların deneyimleri ile öğrenilen birer sanattır....
sarımsaklı akşam 6 dan hava iyice kararana kadar güzel levreklerin uğrak yeri, bel seviyesinde suya geliyolar, rüzgarda levreğin daha çok oltaya atladığı gerçek sebebi de çok basit, levrek ufak balıkları yemek için kıyıya yanaşıyor ancak hava rüzgarlı olduğunda küçük balıklar kıyıdan uzak duruyorlar, yem bulamıyıncada bizim oltalar rağbet görüyor
levrek mersinde... sabah erken saatlerde... 05:30-07:00 arası daha iyi av veriyor... denizin sakin (dalgasız) ve berrak olduğu zamanlar yakalama şansınız daha fazla artıyor... burda böyle...