Kaç zamandır ispendek yakalasam da (yakala-bırak) kalama alan, mücadele eden levrekleri özlemiştim. İş çıkışı (Salı akşamı) yine programımı levreğe göre ayarlamaya çalıştım. Geçen haftalarda birkaç tane kiloluk levrek aldığım meraya doğru yola çıkmıştım. Yolda bir ağabeyi aradım; " burada henüz vuruş yok, ben seni ararım" cevabını duyunca direksiyonu sağa kırarak oldukça ıssız bir meraya doğru yolaldım. Yaklaşık 15 dk sonra poyrazın soğuttuğu buz gibi sularda çizmelerimi giyinmiş ,dolaşıyordum. Ayın çıkmasına kadar yaklaşık 1 saat vaktim kalmıştı. İlk atışımı sağıma doğru yaptım. Sessizce ve oldukça yavaşça çeviriyordum makinamın kolunu. İlk atışta olmadı bu kez (geçen hafta oldukça sessizce hareket edip ilk atışımda 1 kglik levreği almıştım-sanırım tek levreği sessiz yaklaşarak ürkütmeden aldım-). Ama ikinci atışı daha karanlık olan önüme doğru attım ve 3 yada 4. sarışta kamış gerildi. Gerçekten zor bir mücadele oldu. Zifiri karanlık; kimsecikler yok, poyrazın kulakta bıraktığı uğultu ve belinize kadar sudayken balıkla geriye doğru yürüyerek verdiğiniz mücadele. Anlatmaya çalışıyorum ama sizin de yaşamanızı dilerim. Adrenalin had safhada... Yerli levrek çok mücadeleci. 2-3 kg çok levrek aldım ama yerli başka. Tam bir dişli rakip. Neyse ki boşluk vermeden çıktık birlikte kıyıya. O da nefeslendi ben de. 10-15 sn sonra aynı yere doğru suya girdim ve 2. atışım aynı noktaya. ikinci levrek de yolda. Ama bu kez mücadele daha zayıf yarım kg ispendek. Daha sonra biraz daha ilerledim sığ sularda. Diz mesafesinde yürüdüm kıyıya paralel atışlar yaparak. 20-25 dk sonra bir asılma daha. En keyiflisi de bata çıka geriye doğru yürürken boşluk vermeden levreği çekmek. O da çantadaki yerini aldı. Aydede artık güleryüzünü görtermeye başlamıştı ki, devamının gelecek olduğundan oldukça emin olduğum bu akşamki avımı ,İçişlerinden aldığım saat akşam 8'e kadar olan vize yüzünden bitirmek zorunda kaldım. Ne de olsa geç kalırsam levrekler balkabağına dönüşebilirdi. hepimize rastgelsin. selamlar. exage 2500 catana telespin 270 MH şekspir 0.25 misina siyah\mavi sahteler poyrazın yerli levrekleri
tebrikler Zeki bey güzel levrolar yakalamışsın :hungry: nicesine rasgelesin bu gün nihayet beklediğimiz hava geldi..lakin levrek gelmedi ha geldi ha gelecek derken 3 saat yağmurun altında atçek yaptım ama nafileidk sabah suyuna ya nasip artık
Tebrikler Zeki güzel balıklar. Bu sene sizden levrek raporu gelmemişti sanırım, daha güzelleri rast gelsin.
Tebrikler, başladı bizi yoldan çıkartacak raporlar. Ben gidemedikçe, yazın raporları. İyicene kurtlandım.
Tebrik ederim gerçekten güzel levrekler. Uzun zamandır bende de levrek tutkusu oluşmuş durumda bunun için gerekli ekipmanıda hemen hemen oluşturdum. Daha levrek kısmet olmasa da umutluyum. Umarım bende bu zevki birgün yaşayabilirim.
4 saat sonra balığa gidecem at-çek yapmaya gün doğmadan oltalar denizle buluşacak bakalım bizede kısmet olur inşallah böyle güzel balıklar
Tebrikler. Haftaiçi kısa bir zamana sıkışmış harika bir av olmuş. Paşaların maşallahı var. Daha irilerine rastgelsin.
tebrikler zeki bey cok yakisikli pasalar masallah devamini dilerim... valla havalar patladi raporlar da gelmeye basladi ne kaa guzel ; ne kaa guzel