Merhaba PROCATCH BBK 01 CAM RAPALA 11cm almayı düşünüyorum. Bu ürün hakkında bilgi, yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden ilgilenen tüm dostlara teşekkürler.
Procatch alacağınıza Gelibolu'ndan orjinalini temin edin daha iyi (Aksiyon bakımından bariz fark var).. BBK 01 rengini bulabilirseniz iyi olur tabii ki ama BBK 04 tipini de tavsiye ederim..
Ben sizin yerinizde olsam Gelibolu'ndan Tayyar Usta'nın yaptığını kullanırım.. He Procatch hiç iş yapmaz diye birşey yok ama dümdüz torpido gibi gelen sahte ile sağa sola sert dönüş yapan sahte her zaman verimlilik açısından farklıdır..
Cevap Bayramda arkadaşımın kuzeni Çanakkale'den gelecek ona rica edeyim o zaman. Getirirse hangi renk yada renklerini getirteyim.
Renk konusu, hangi suda kullanacağınıza göre değişir.. Ancak hologramlı kağıt ve sarı gövde kırmızı kafalı olan modeller işinizi büyük ölçüde görür.. Bir de avlanacağınız suyu bilmiyorum, eğer sadece İstanbul bölgesi için düşünüyorsanız bence Ges kullanmayın.. Ges, taşlık, sığ kıyı bölgesi ve suyun dalgalı olduğu havalarda tercih ediliyor..
Bende Tayyar ustanın adını duymuştum , onun yaptığı gerçek GES diye söylüyorlar,açıkçası bende yorumları bekliyorum,Tayyar ustaya nasıl ulaşırız ve onun yaptığı GES leri nerede görebiliirim acaba ,bilen arkadaşımız varmıdır.?
Gesin mucidi Tayyar Tunç'tur özser av malzemelerinin tel nosu 0 286 566 67 92 burdan irtibat kurabilirsiniz yada özserden temin edebilirsiniz...
Cevap Ben İzmir'deyim ve bu civarlarda avlanmaktayım. Daha önce hiç at çek denemem olmadı yani acemiyim bu işte avlandığım bölge kumluk ve derin balık yönünden de çok çeşitli (akya, levrek, çupra, mırmır, kırlangıç) böyle bir yere sizin öneriniz nedir.
Bu tip yerlerde 3'lü klasik dip takımını önerebilirim.. 0,30 beden 0,20 köstek Muhtelif boylarda pala iğneler.. ( 2 3 4 No'lar özellikle işinizi görür) Yem olarak Sülünez, Boru kurdu, Mamun,Teke, Sardalya kullanabilirsiniz..Canlı mamun ya da teke temin edebiliyorsanız 1. tercihinizin olmasında fayda var.. Çıkacak balığın boyuna göre köstek,beden ve iğne boyunu arttırabilirsiniz.. Levrek geziyorsa havalar soğuduktan itibaren (hatta bu mevsimde) Gagalı sahteler ve su üstü sahteler yine işinizi görecektir.. Ges iş yapabilir ancak elinizde klasik su üstü ve gagalı sahteler mutlaka bulunsun.. Akya konusunda ise pek bilgim yok.. O yüzden şu ya da bu teknik diyemem..