profosyonel olta ve kamış tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında myuksel tarafından paylaşıldı.

1. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    arkadaşlar ben beyoz sahilerinde boş zamanlarımda 3.90lık kamışım ve saıwa ss2000 marka makinamla balık tutuyorum ve bazende ömerliye yemliye yatırıyorum artık makinemi ve kamışımı profoyene olmasını istiyorum sorf bir kamış ve hafif bir makine düşünüyorum siz tecrübeli abilerim ve arkadaşlarımın tavsiyesini almak isterim tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok evinirim ve ayrıca çok pahalı olmaması iyi olur saygılarimla.idk

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    http://www.ebay.com/itm/Daiwa-Reel-SS2000-/280774360321

Doğru, değiştirme zamanı çoktan gelmiş. :p :p Karbürütörlü devri kapandı. Enjeksiyonlular var artık.:p :p

Yurt içinden mi, yurt dışından mı almayı düşünüyorsunuz ? Ayrıca limitiniz makina ve kamış için toplam ne kadardır.

Bu bütçe olayı. Kimine 80 liralik makina çok çok pahalı, kimine 1000 liralık makina sudan ucuz gelir.

3. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    size katılıyorum...

4. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    Murat abi çokta uzun olmasa da 2-3aydır bu kamışı kullanıyorum ve memnunum. En fazla 150gr kurşunla denedim ve atış performansı güzel. Kapalı boyu biraz uzun ama bana göre kaliteli bir ürün.http://www.avmarketi.com/asp/product/5009/Lineaeffe-oyster-cast-kamis-3-90. Makine olarak seçenek çok ancak kullandığım ve memnun kaldığım ürünleri tavsiye ederim gene http://www.avmarketi.com/asp/product/3170/Ryobi-ECUSIMA-6000Vi-makine
    http://www.avmarketi.com/asp/product/13466/OKUMA-AVENGER-AV-55-MAKINE. Fiyat olarak biraz yüksek ama alternatif olsun diye makine incelemek istersen gözağrım olan makinem:http://www.avmarketi.com/asp/product/6954/OKUMA-SALiNA-SA55-MAKINE. Rastgele.....

5. popeye1907

popeye1907 Gökhan

Favori Kamış:
    shimano Super Aero Technium 425, Lineaeffe Prestige 7000 450-200, Okuma Salina 3 parça Surf
    Favori Makine:
    Shimano Bull's Eye 9050 XT, Shimano Saros 4000 F
    En İyi Avı:
    2 kg. vatoz ve 420 gr zargana
    Kamış olarak 420, 430 veya 450 boyunda olması bir avantaj. Minimum 420 olarak düşünün. Makine olarak yüksek devirli jig veya düşük devirli bir surf makinesi almanız lazım. Bütçe önemli üst limit nedir??

6. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    arkadaşlar inanım makinem beni hiç yarı yolda bırakmadı hala taşgibi ama artık bana yetmiyor limitime gelince makine ve kamıştoplam 250 300tl yi gözden çıkardım yurtiçinden almayı düşünüyorum emrah senin makinede güzel ama kamış arkadaşlarında dediği gibi en az 4.20 olmalı sanırım bu modelin 4. 20 yada üzeri vardır araştırıcam

7. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
  8. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    emrah harikasın tamam buda olabilir bu makineyide araştırim

9. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

10. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    LINEAEFFE Oyster Cast Advanced Surf ciddi anlamda sağır bir kamıştır!!!

11. mctymn

mctymn mecit yaman

LINEAEFFE Oyster Cast berbat bir kamış.

12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Profesyonel takım deyince aklıma 450 cm 3 parça shimano super aero technium (eski grilerden) ve de super aero technium makina geliyor :)

Uygun fiyatlı derseniz 420 3 parça okuma salina kamış okuma raw makina.

Orta fiyatlı derseniz shimano beastmaster kamış, shimano ultegra 10000 CI4 makine :)

13. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    ceyhun senin oltanı araştırdımda sen memnunmsun tavsiye edermisin hafifliğive kulanımı nasıl

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yurtdışında 85 - 95 dolar gibi fiyatlarla Shimano ActiveSurf'ler bulunabiliyor. Tamam çok matah değil ama, fiyatı düşününce, shimano shimanodur demek lazım sadece. Buna alternatif, Daiwa Emcast'lar olabilr. TL olarak ona yakın fiyatlarda yurtiçinde bulunabiliyor. Karşılaştırırsak, Emcast biraz daha iyicedir.

Kamış olarak, hah, budur, iyidir diye tavsiye edebileceğim çok fazla kamış yok. Ama uygun fiyatlı bir şey olarak, Ron Thomson SteelHead Pro 3.90'ını tavsiye edebilirim. Çok surf işi değildir (sap kısa). Ama kullanımı gayet rahattır. Hafiftir ve sağır olmadığı gibi atışta da iyi netice verir. Ama 100gr üzeri kurşunlar için çok bir şey diyemem.

Birde gölde atacağınız kamışla Beykoz'da atacağınız kamış aynı olmayacaktır. Bunu nazara alın derim. Göl için ayrı bir şeyler düşünün.