Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim makineyi kullanan,duyan, bilen varmı? Başlıktaki makineyi 180 tl ye buldum. http://www.balikmarketim.com/protackle-viva-harbor-td-6000-surf-casting-makine Yada 100 - 250 tl arası surf kasting avlarında Antalya kumsalında kullanmak için makine tavsiyelerinize ihtiyacım var.Teşekkürler.
Hiç elimden geçmedi, nedir ne değildir bir fikrim yok. Fakat şu makineye bir göz atmanı tavisye edebilirim: http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=DW SHO5000B İlk bakışta senin makine, bu makinenin bir taklidi gibi görünüyor. Hiç bir taklidin gerçeğini yakalayamadığını düşününce, iş biraz karışıyor. Bu shorecast, aslında pek fena değil. Alırken, bir rulmancıya uğrayıp, iki tane kalitelisinden bilya alır, kol giriş/çıkışlarına takarsan, gayet tatminkar netice verir. Fakat, bu modifikasyon olmadan, biraz zayıf kalıyor. Şimdi, doğal olarak aslı biraz zayıf olan aletin taklidi ne kadar tatminkar olur? Zayıf olan aslı bir iki ucuz bilya ilavesi ile canavar gibi olabiliyorken, acaba bu taklid ne kadar başarım gösterir? Bunlar düşünülmesi gereken sorular.
Serdar bey, bu makine benimde takip ettiğim ancak rulman sayısının düşüklüğü nedeniyle cesaret edip alamadığım bir makinedir. Burada alacağımız rulmanları takılacak yerleri daha net nasıl tanımlayabilirsiniz,birde bu rulmanları nasıl bir ölçü ile arayacağız?
Teşekkürler Serdar abi.Belirttiğiniz makinenin sıkıntısı nedir? ryobi 8500 sörfu çok övüyorlar.Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Ölçüsü aklımda değil şu an. Kapağını sökünce, kolun girdiği yerde bir burç gibi şey var. Aynısından, kapağın öbür tarafında da var. Büyük dişliyi çıkarınca ona da ulaşabilirsin. O burç gibi şeyi alır gidersen, eminim o ölçülerde bir bilya bulursun. biraz kaliteli bir şey olmasına özen göster, çok boşluklu olmasın.
Son saydığımda evde 100 kusur makine vardı. Pazartesi mi ne, 2 tane daha aldım oldu 100 kusur artı iki. Eğer mükemmel makine olsaydı, eminim bu 100 kusurun içinde var olurdu, bizde gidip iki tane daha almazdık. Genellikle bozulmadıysa kırılmadıysa, pek çokları için makine pek güzel, şahane oluyor. Oysa makinenin sağlamlığı kadar konforu, kullanışlılığı filan önemli. Daiwa shorecast, sert. Yani sararken vs. ağır, zorlayıcı oluyor. Bunun dışında atışta vs gayet makul bir alet. Koldaki sürtünmeyi iki bilya ilavesiyle giderince rahatlıyor. Ryobi, fena bir alet değil, ama kalite bekleyene hitap edecek bir üründe değil.
forumdan Antalya'lı genç bir kardeşimin tavsiyesi üzerine aşağıdaki linkini verdiğim makineyi aldım bir süredir kullanıyorum. sarma kolunu çevirirken makine insana inanılmaz bir güç hissi veriyor ayrıca çok sağlam ve konforlu bir makine gerçekten. makinenin birçok mağazada güncel fiyatı 350 TL üzeri ama 250 TL fiyatla bu linkten almak mümkün... http://avbalikmarketi.com/asp/product/21742/Lineaeffe-Stylum-Surf-13-1-Rulman-Makine
Serdar abi teşekkürler.Ben biraz daha bütçeyi arttırmaya çalışayım. Shimano makinelerde aklımda var ama kaliteli markaların ucuz ürünlerinde kalite aranırmı bilmiyorum.
Kaliteli denen markaların, ki öyle olup olmadıkları başka bir tartışmadır, ucuz ürünlerinde kalite bazen denk gelir. Gerçi her ne hikmetse, Shimano'da böyle bir duruma hiç denk gelmedim. Fakat, kimse bir malı aynı kalitede, daha ucuza mal edemez, genel kaide olarak. Ucuz olma sebebi, her durumda daha kalitesiz olması olacaktır. Burada iki yol düşünülebilir. Öncelikle, bazı ucuz modeller, biraz takviye yapıp, ne bileyim bir iki bilya eklemek, biraz işlemek, bir kaç pul eklemek gibi yollarla üst segmentini yakalayabilecek kaliteye terfi edebilir. Sıklıkla, üreticiler kalıp vs. masrafı yapmamak için, aynı kasa, makara, kalama, dişli vs. kalıbı ile bir sürü farklı mamül üretir. Mesela, tek bir bilya koyar, ucuz model olur, 4 bilya koyar bir üst model olur vs. Bu hususa dikkat ederek, ucuz makine alıp modifikasyonla kaliteli bir alete elbette sahip olunabilir. Bir diğer yolda şudur. Kaliteden fedakarlık edilen hususlar, belki bizim stilimiz için önemsiz olan hususlar olabilir. Örneğin, ucuz bir makina çok ağır olur, ama biz zaten tekneden avlanıyoruzdur, ağır olması ehemmiyetsiz olur. Bir diğerinin bilyaları vs. tuzlusuya dayanıksız olur, ama biz tatlısuda avlanıyoruzdur. Bunun gibi. Bu hususlara dikkat edilirse, ucuz ama hizmete özel son derece uygun makineler bulunabilir.
İlaveten -Hep yemli avlar yapılıyorsa ağırlık konusu daha önemsiz olur. Rapaladaki gibi sürekli taşımıyorsunuz sonuçta. -Kamışınız diğerlerinden hafifse makine ağırlığındaki marjınız biraz daha geniştir, biraz gramaj hovardalığı yapabilirsiniz; sadece kamışın hafifliğinden yararlanamamış, ama bunun karşılığında makineye az para vermiş olursunuz. Benim kamış hafif sayılır, o yüzden elimdeki 580 gramlık makine yerine 100 gram daha hafifini almak için ilave 500-1000 TL arası para vermeye gerek duymuyorum. -10 atışta 8 balık çekenle 10 atışta 1 balık çeken adamın tercihleri de farklı olabilir. Ben yüksek devirli makineyi rahat kullanıyorum, çünkü 1/10 sınıfındayım. Yanımdaki arkadaş 8/10 sınıfında ve benim makineyi kullanırsa telef olur. Ben onun makinesini kullandığımda ise sıkıntıdan patlıyorum, takım kıyıya gelmek bilmiyor. Bir gün 8/10 sınıfına terfi edersem de hafifini ve düşük devirlisini alırız, o durumda giden para olsun Bunların bazısı kişisel tercihler, ama işte hepsinin bir anlamı var...
Arkadaşlar hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Biraz daha kafanızı ağrıtacağım.Nette araştırma yaparken şu makine dikkatimi çekti. Markası eski bir marka gibi aklımda kalmış. Yorumlarınızı bekliyorum. Tica gx8000 http://www.seafaristore.com/gx8000-4-1-tica-makina Bunların 2 devir seçeneği var galiba.5,2 de var. https://www.google.com.tr/search?q=...Ft%2F714049%2Ftica-scepter-gx8000-4-s;525;394