Merhabalar, Başka bir konuda bahsettiğim üzere daha önce bir adet Usami Puppy walker aldım. Bu son aldığım sahteydi. Ben daha çok silikon raglou kullanırım fakat bu sene rapala üzerinde yoğunlaşmak niyetindeyim. Şimdi Ima'dan bir sahte edinmek niyetindeyim. Bu iki modelinde aksiyonları çok hoşuma gitti. Popkey sanki biraz daha öne çıkıyor gibi şimdilik. Forumda benzer konu açılmış fakat belki güncek bilgiler edinebilirim diye daha net bir şekilde bu soruyu tekrar sormak istedim. Kullanacağım bölgeler sığ olduğundan sahtelerimin wtd aksiyonlu olmaları son derece önemli. Tecrübeli avcıların yorumlarını bekliyorum, Şimdiden teşekkür ederim.
Cobra ile Kadir abinin bolca avı vardır. Ama meraya göre bölgeye göre seçim değişkenlik gösterebilir. Mesela ben ve etrafımdaki arkadaşlarım, su üstü ile henüz av yapan yok
Anladım. Benim avlandığım bölgeler genellikle dalan sahtelere uygun değil. Su üstü kullanmam gerekiyor.
su üstünde klasik modellerin dışında bir de CHINUPEN diye Bir sahte var. aksiyon ve cazibesi çok yüksek .bulabilirsen edinmeni tavsiye ederim.
O uzunluğunu slim yapısı sayesinde avantaja çeviriyor. Sahte slimleştikçe avcılığıda bir o kadar artıyor. Yine de, silikonla yaptığınız avlarınızı mutlaka ararsınız. Ancak rüzgarlı havalardaki atış erimi dikkate alındığında almaya değer. Bizim kıyılar için sahte boylarında 8-11cm arasını geçmemek gerek.
Kararsız kaldım, popkey popper özelliği ile ilgi çekici ama skimmerada önyargılı yaklaşmamak gerek. İmkan olsa da hepsini alıp deneyebilsek..
popkey in aksiyonu farklı.şahsen ben almam bunu kendim sahte yapsam bu kadar yüzdürürüm video: http://www.youtube.com/watch?v=04e6VqfU9yo&feature=related skımmer in aksiyonu oldukca güzel.2iğneli sahte boyu sanıldığı kadar uzun ve geniş deyil,iri hamsi gibi,11cm boyu var ve ince belli.rüzgarı en iyi yaran sahtem,12cm ve ondan çok daha kalın sahteyi ispendek yarısına kadar yutmuştu videosu vardı forumda biryerlrde.. silikon ragot rapalalar gibi zevk vermez,rapala ile yakalamak daha zordur.onunda bir köşesi vardır,o köşeyi döndünmü.rapalalarda silikonlar kadar avcıdır çokda pahalı ürünlere yönelme,2 kalem su üstü yap yeter.yanına ucuz su üstü sahtelerdende ekledinmi kafidir.. ha 12 tavsye ederim.hem ucuz hem aksiyonu güzel..bunun gibi bir kaçtane yap,buna fırsat vermedim geçtiğimiz sezonda,2 levrek yakalasam stoklar tükenmişti cultiva zpın ziggy ler gibihihi http://www.avmarketi.com/asp/product/14270/take-bubble-pencil-10cm
Kadir abi merhabalar, Geçen gün İma Cobra ile levrek avını izledim, çok eğlenceliydi İzledikçe kendi av heyecanlarım aklıma geldi. Popkey'i elediğine göre bende Skimmer'a yönelirim. Aksiyonu ve şekli zaten çok hoşuma gitmişti, boyutu da sorun değil dediğine göre Skimmer almak daha mantıklı. Diğer gösterdiğin sahteyi de bir yerde görmüş aldırış etmemiştim, ha 12'den bir tane alırım. Yardımın için teşekkürler
pugachevs in varsa bence bunu alma,mesela ben sabah suyuna ilk sahte fırlatacak olursam bu 2si arasından pugachevs i seçerim,2tane var bende skımmer, 6 ile 7 nolu var,aldığım yerde o dönem onlar varmış almıştım, !! poper tipi kaç tane sahten var bende aynı modelden 8 tane var ,bir kaç tanede farklı marka