puslu gece...23.03.2010

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

puslu gece...23.03.2010...rapor eklendi...

aniden ısınan havanın etkisi ile olsa gerek dün akşam saatlerinde akyaka mendireğinin önü tıpkı gerilim filmlerinde ki gibi sudan kalkan sis tarafından kaplanmış...sanki sudan bir yaratık çıkacakmış gibi...

devrim ersin ve ben başladık at- çek yapmaya...ilk defa top-water sahte olan river2sea rower98 9cm ile avlanıyorum...ilk aldığım günlerde boşa para verdim bunun neresi katil dediğim sahtem dün öyle işler başardı ki of yani...şaştım kaldım...

ilk vuruş...beni kahreden az kaldı hayata küstürecek olan o ilk vuruş...

wtd aksiyonu vererek sahteyi yavaş yavaş bazen bekleyerek çekiyorum shimano catanam ile...

ikinci atış...sahte aynen wtd modunda bana doğru gelirken birden hızla aşşağıya doğru girdi ve tekrar su üstüne çıktı...telaşla devrime ve ersine seslendim gördünüz mü diye...bana bakıp neyi dediler...hemen sahteyi çekip tekrar atmamla beraber allah sahidim olsun sahte öyle bir darbe yediki yemin ediyorum içim ürperdi...kamış kırılacak misina kopmak üzere...kısa süren panik hali yerini daha bir panik haline bıraktı...bu arada kendi kendime neden hep böyle abukluklar beni bulur diye hayıflanırken ersinin çığlığıyla kendime geldim....abi levrekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...hemde kocaman...mücadele daha da şiddetli bir hale geldi...biliyorum çıkartamayacağım ama dedim belki şansım yaver gider...kalama sonda bir yandan olanca gücümle makinamın kolunu çeviriyorum bir yandan ersinin turgay abi of beeeeeeeeeee devvvvvvvv gibi devvvvvvvvv bağırışlarıyla iyice strese girip misina ha koptu ha şimdi kopacak diye düşünerek balığı almaya çalışıyorum...

bu arada etraf kalabalıklaştı herkes bağırışlara koşup geliyor ve o anda herkesin gördüğü ama benin bir türlü göremediğim levrekle ilgi ohaaaaaa balığa bak kocaman haykırışları arasında balığı çekmeye çalışıyorum...

benim harcım değil dedim bir an için...zaten oda son hamlesinde bana kendisini ve o kocaman gövdesini gösterircesine sudan çıktı...gözlerim fal taşı gibi açıldı...

sonra...

sonra havada bir kafa salladı...

baktım sahte uçarak bana doğru geliyor...

herkes sustu...

allah sizi inandırsın dünya başıma yıkıldı...

kendimi çok ama çok kötü hissettim...

devrim yanıma geldi...abi olsun hatırlasana akyayı çekerkende böyle olmuştu dedi...

balığı bıraktım öyle denize daldım puslu ve ağlamaklı gözlerle...her zaman mendirekte avlanan bir amca yanıma geldi...

olsun evlat zaten artık o bir daha buralara uğramaz dedi...

öylece kala kaldım...

sonra beni kendime getiren devrimin aldımmmmmmmm aldımmmmmmmmm turgay abi kepçeyi al çığlığıyla birden kendime geldim...sadece ben değil bütün akyaka...:)

kofana geliyor hemde nasıl uça uça...

balığı kıyılattı...kepçe ile aldım...harbiden kocaman...yüzler gülüyor..bende kendime küfrediyorum...sonra moderatörümüz FİSH FOUNDERİ arayıp abi dedim kofana aldı arkadaş...
    hemen telefondan mail attım balığı...bu arada daha mail gitmeden ersin ikinci balığı aldı...o da kocaman...hemen fish founderi aradım bi 2 oldu dedim...derin bir ahhhhhhh geldi telefonun diğer ucundan...

sonra ben bir vuruş aldım...ama maalesef kaçtı...ben yerle bir tabi...

15 dakika içinde ikinci vuruş balık kıyıda ben mutlu...hemen ardından bir tane daha...sov yapıyoruz mendirekte...bunlar profesyonel diyenler var..malzemelere bak diyor yanındakine...sonra hop devrim alıyor bir tane daha...

ya işte dostlar abilerim amcalarım kardeşlerim...eğer o levrek kıyıya çıksa idi ben bugün kesin hürriyet egenin birinci sayfasında manşet haberdim...inanın o kadar büyüktü diyorum...bir balıkçı kilo verdi...10 kg civarında var idi...sen altta olduğun için göremedin zaten çekseydin olay olurdu dedi...

tuhaf hissettim kendimi...

ama birgün mutlaka...

Son düzenleme: 24 Mart 2010
  2. 56562

56562 xxx xxxxx

Çok güzel, çok heyecanli bir anlatım olmuş. Keşke heyecanınızı yenip kalama ile o ilk levreği yorabilseydiniz diyeceğim ama......... Sağlık olsun.

Belki o kaçan balık birgün biryerlerde sizi bekliyor olacaktır.

Av ve rapor için tebrikler.

Son düzenleme: 25 Mart 2010
  3. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Bu gidişle kombine alacağız, :) rezarvasyonumuzu yapayım bende.;)

balıklar harika görünüyor, mutlaka hikayeside öyledir.

4. santor

santor mehmet

Turgay kardeş ''ızgarasını göstermeden'' hikayesini anlatabilirsin.:p
    bu resimler puslu muslu yeter bize:)
    tebrikler

5. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    söze gerek kalmamış resimler anlatıyor herşeyi.tebrikler afiyet olsun.

6. Sahilteam

Sahilteam Orhan YÜREKLİ

Favori Kamış:
    Balzer & Linea Effe Oyster & Okuma Salina
    Favori Makine:
    Ryobi ARCTICA 8000 & Daiwa 7000 C & Okuma Avenger 65A
    En İyi Avı:
    İstavrit 46 cm. & Turna 88 cm. 6 kg.
    Balığın Ağababası bunlar:))))

Turgay Kardeş eline ve emeğine sağlık Kofanalar gerçekten 10 numara
    Allah bizede tutmayı nasip eder inşallah birazda İstanbul'a gönder hep sizin oralarda gezmesin bunlar İstanbul'u anlat onlara:))))
    Tebrik ederim paylaşım için teşekkürler....

7. DieAlone

DieAlone Burak

Balıklar harika gözüküyor :) raporu sabırsızlıkla bekliyorum.

8. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,harika balıklar,güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

9. fish founder

fish founder Özgür

balıklar sudan çıkar çıkmaz bilgi almış olmama rağmen asıl tebriği av raporunu okuduğumda edeceğim,

10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Turgay abi valla balığı ben yakalıyom sandım çok heyecanlı bir anlatım olmuş o yazının heycanı benide sardı :D :D o kaçanlar gayet güzel balılar fakat kıyıya aldıklarınızda pek yabana atılan cinsten değil çok güzel kofana ve sırtıkaralar başta muğla olamka üzere güney egenin lüfer ırıkı çok güzel çooooookkk kocamanlar :D:D videolarda ve av raporlarında takip ediyorum tebrik ederim Her lüfer hastasının oralara gitmesini tavsiye ederim

11. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    vay be kofanalara bak. tek kelimeyle süper. anlatımda harika olmuş. canı gönülden tebrikler.

12. modena

modena

herkese ayrı ayrı teşekkürler...ama içim hala buruk...neden demeyin...biliyorsunuz...yalnız raporda yazmayı unuttum...bunlar mendireğe geldimi ortalık tam takır kuru bakır...balıkçını biri söyledi bazı sabahlar kıyıda yarım yarım balıklar oluyor diye...yarım kefal yarım ispendek...valla çete gibiler...ve popper a fena geliyorlar...içindeki bilyalar ses yapıyor...balık hemen yanında...aslında dün gitmeden önce youtube da bir japon herif var...hirohito yamito yada kişomino hıyarto gibi bir adı var adamın...top waterlar nasıl kullanılıyor onu anlatıyor...oradan öğrendik attık ve tuttuk...

bu arada ali kemal sende az kafa patlatmadın takımları kurarken...seni hep anarım...tekrardan teşekkürler sana...ve destek veren herkese...daha almam gereken çok yol var amatör bir kıyı balıkçısı olmak için...

ha bu arada unutmadan şunu da söylemek istiyorum...kamış iki parçalı spin makinada shimano catana olsun 40lık...ahni herkes tavsiye istiyor ya...valla yağ gibi alıyor balıkları...misina tracbucco 0,25...dün kopmadı ya bir daha asla kopmaz...bu vesile ile yücel ustanın kulaklarını da çınlatmış olayım...
    hepiniz çok seviyorum...desteğiniz için sağolun...

not:fish founderli rapora az kaldı...:)

13. fish founder

fish founder Özgür

işte ben buna av raporu anlatımına da nobellik bir baş yapıt derim,

sevgili turgay ilk kofana sudan çıkar çıkar çıkmaz telefon etti ve fotoğrafı hemen mail attı.inanılmaz moralim bozuk olduğu anda aldığım kofana fotoğrafı resmen yüzümü güldürdü,off be turgay'ım dedim,işte budur,helal valla,
    demeye kalmadı 2. kofana bilgisi geldi ve şarjım bitti,
    telefonu şarja koyarken telefon açıldığında kesin bu seferde levrek bindi oltaya ümidindeydim ama kısmet olmamış,

Arkadaşlar tüm av raporları bir yana turgay'ın av raporları bir yana,

neden derseniz,

sevgili turgay at,çek hastalığına kapıldığı günlerden itibaren sürekli irtibatta olduk,
    seçtiği malzemeler,aldığı sahteler misinalar ve boş geçen avlar,
    ama hedef hep aynıydı,
    trofe ve levrek trofesi,

ama işin ilginç yanı hep trofelik balıklar aldı,
    ya rapor yayınlıyamadı yada hedef balık olan levrek değildi olta ucundaki,
    ama sudan çıkarttığı turnalar hiçbir zaman yabana atılır cinsten olmadı,

çok kısa süre içinde at,çek konusunda ciddi bir ustalık mertebesi alacağını düşündüğüm sevgili dostum,forumdaki bir çok at,çek avlara ilgi duyan arkadaşımızada bilgisi ve deneyemleri ile ışık tutacaktır,

tabi unutmadan bu güzel av içinde koskocaman bir tebrik,
    ama trofe levrek içinde şimdiden rastgele,

14. modena

modena

eyvallah ustam benim...

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    İşte rapor diye buna derim, heyecanla okudum. Turgay çok sıkı sokrer bir spinci oldu, camiamıza hayırlı olsun. Unutma Turgay, o misina esner esener esner ha koptu ha kopacak derken sen bakar durursun ama kopmaz.
    Seni tebrik ediyorum, umarım yakın zamanda o kaçırdığın levrek bir daha uğrar. Hazır zehiri almışken sana bir tavsiye. "Büyük balık tek sefer yakalanmayacak kadar değerlidir"
    Sağlıcakla kal devamını bekliyoruz.

16. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Sevgili Turgay, inan leveriği kendim kaçırmış kadar oldum raporu okurken.:(

Ama şuna inanıyorum, sen o levereği sudan çıkaracaksın bir gün ve biz de seninle birlikte mutluluğuna ortak olacağız.

Güzel rapor ve balıklar için tüm ekibi kutlar, güzel avlarının devamını dilerim.

Bir gün...;)

17. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Öyle puslu gecelere kurban olayım.Tebrikler.

18. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    Tebrikler !

Kaçan balık büyük olur ya.

Benim nacizane bir tavsiyem olacak. Sakın tereciye tere öğretiyorum sanmayın.

Yanınızda kepçe götürüyor musunuz ava ?

Kepçe olursa yanınızda en azından "acaba ne kadar büyük", "karaya nasıl alırım", "misina ha koptu ha kopacak" diye düşünmekten kurtarır, "nasıl olsa kepçe var" diye düşünüp balığı rahatça yakın kıyıya getirmenize vesile olur :)

Benzer durum iki arkadaşımın başına da gelmişti. Gelen yine 10 kg civarı levrek.

Yanlarında kepçe yokmuş. Balık sudan çıkıma refleksiyle çırpınışı kancadan kurtulmasına sebep olmuş. Üstelik avlanılan yer iskele olduğu için balığın işi kolay olmuş.

Ben de şöyle kolay taşınabilir ve katlanabilir bir kepçe arayışındayım. Henüz bulamadım...

Sevgiler,
    Koray

19. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Ah be Turgay, akşam akşam okumasaydım keşke, bende kahroldum şimdi,

yılmak yok abisi, devam bu azmin karşılıksız kalmayacaktır, geçen akşam Özgür ile beraber dışarıdaydık, kulaklarını çok çınlattık, kim bilir yakında ziyaretine bile gelbiliriz :)

20. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Tebrikler Çokgüzel bir av...Nice Avlara

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.