R2S Rover 98 - HA04

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında YunusRıza tarafından paylaşıldı.

1. YunusRıza

YunusRıza Yunus Rıza Kayaturan

Sevgili Forumdaşlarım,

Başlıkdan da anlaşılacağı üzre sizler tarafından ( Vedat Amca Ve Kadir Abi) "son derece avcı bir sahtedir" olarak nitelendirilen ve ayrıca diğer arkadaşların başarılı geçen av raporlarından anlaşılacağı üzere bu sahteyi almak istedim , siparişimi adı önemli olmayan bir siteden verdim , sipariş seçeneğimi HA16R yada G15R koduna sahip ürünlerden yana kullanmak istediysem de bu ürünlerden hiç birinin stoklarında olmadığını söylediler, buna istinaden bende HA04 kodlu ürünü sipariş ettim.

Bu sahtenin sahip olduğu desen itibarı ile bilgi sahibi olan arkadaşlarımız ve büyüklerimiz varsa değerli yorumlarınızı bekliyorum...

Not: Sevgili moderatör , forumda HA04 ile ilgili bir başlık bulamadığımdan bu konuyu açtım , şayet varsa bu başlığı silebilir ve diğer başlıktan devam edebilirim.

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)

yüzüşü güzel bende 1adet almıştım ama levrek için kullanmak nasip olmadı.. kuyruktaki tüyü sökün diyenler vardı wtd aksiyonunu bozuyormuş..

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    g12r de olabilirdi..zaten benim ilk tercihim o bu listeden:) aksiyonu filan 10 numara...lakin çeşit yapmalısın..tek sahte ile şansın düşük olur:)

sahten sudan çıkancıya kadar disiplini bozma;)

her 2 modelden de hd13
    http://www.avmarketi.com/asp/product/9688/RIVER2SEA-BUBBLE-PEN-80-SUNI-BALIK

http://www.avmarketi.com/asp/product/9687/RIVER2SEA-BUBBLE-WALKER-80-SUNI-BALIK

aynı marka ürün..2sinden birini ha 12 al..2sinden de al..
    http://www.avmarketi.com/asp/product/14271/take-mran-pencil-12-5cm

http://www.avmarketi.com/asp/product/14270/take-bubble-pencil-10cm

4. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aksiyonunu bozduğu filan yok:) atımı birazcık etkiliyor o kadar:) wtd yaptırırken aman aman kıvrak hareket yaptırmanıza gerek yok..olduğu yerde sağa sola lay laylom laylom yapsın kafidir..:) burda o tüyün avantajı çıkıyor..iğneyi kamofile ediyor;)

tüy ile levrek alındığına çok şahit oldum..

5. YunusRıza

Evet sevgili Hakan , kuyruktaki tüy'ün wtd aksiyonunu bozduğu söylentisine bende şahit oldum bu forumda , fakat yanılmıyorsam balığın aksiyonunu bozmasına sebep tek şeyin balığın baş altındaki oval split halka olduğunuda okumuştum..

split halka ile birlikte ve split halka olmadan aksiyon çalışması yaptım hatırı sayılır oranda düzelme olduğunu fark ettim ve yanılmıyorsam bu birazda bizim spinn kamışa verdiğimiz aksiyonla da doğru olarak orantılı.. kamışın ucuna dikkat etmek gerekiyor, uç kısımdaki hareket oval olarak değilde zıt yönde hareket aksiyonu sağlamamız wtd aksiyonunu kusursuz kılabilir...

Peki HA04'ün sahip olduğu desen ile ilgili görüşü olan varsa ve burada bizimle paylaşırsa çok memnun olacağım... Sizce bu yeşil rengin tatlı suda avcılığı daha fazla olabilirmi???

6. YunusRıza

Evet bu üründen bir kaç farklı renkde olanını takımıma eklemeyi düşünüyorum , ayrıca sizinde söylediğiniz gibi bazı mevsimlerde tüy'ün levreği çekme konusunda başarılı olduğunu saygı değer büyüğümüz Vedat Abayoğlu'nun açtığı üst başlıklarda okumuştum...

7. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Valla belki benim kullanımımdan kaynaklıdır ama şunu kendim için net bir şekilde söyleyebilirim. Tüyü çıkarınca mükemmel seviyeye ulaştı aksiyon. Benim kullanımımı oldukça etkiliyordu..

8. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Doğru aksiyonla gayet etkili bir su üstü sahte bence :thumb:

İki hafta önce g15r ile levrek almıştım mesela :) ;)

9. GencoGnc

GencoGnc Genco

G15R nin en skorer olduğu bilinir.Belki de en eski satışa sunulan grupta olduğundandır.

Sonra 16,12,25 diye devam ediiyor.

Son dönemlerde mor,fosforlu,sarı kırmızı renklerini de ithal ettiler ama ilk grup kadar satış yapamadılar.

10. mustafa kaya

mustafa kaya MUSTAFA KAYA

Favori Kamış:
    dam green cross
    Favori Makine:
    dam slrspin 850 fd- okuma avanger 40
    En İyi Avı:
    3,600 kg. levrek
    HA16R var bende internetten sipariş üzerine almıştım. Çok denedim, tüylü tüysüz, halkalı halkasız, aksiyonlu aksiyonsuz, yaz kış her avımda denedim kısacası. Gel gelelim balık aldım mı? evet aldım bir tane zargana okadar. Görüntüsü çok güzel fakat bizim buralarda iş yapmadı nedense.
    Bu ürünle birlikte bir tanade rover 198 in G13'ünü de almıştım. İlk avımda deniz çalkantılı da değildi balığa kaptırıp kestirdim. O yüzden G13 modelini tavsiye edebilirim. Özellikle de hafif bulanık suda.

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bence iş yapar ha04..yanına linkini verdiğim diğer sahtelerdende ekledinmi tamamdır..alacaksan river 98 den takviye olarak g12r yahut g15r

12. rapalacikral

rapalacikral ali

tüye neden takıyorsunuz ?
    tüy belli atıştan sonra zaten kopuyor :=)

13. YunusRıza

tavsiyeniz için teşekkür ederim...

14. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    Abiler bende Su üstü kullanivisiyim ve halka olmadığında ve direk rapala düğümü ile siki bağlandığında emin olun bir önceki aksiyonun 2 katı guzel hareket ediyor bunu hep denedim en kalitesinden tutun en düşük kalitelisine bile

15. YunusRıza

Evet Kadir abi , tavsiyelerini göz önünde bulundurarak yukarıdaki "R2S Bubble Walker 80 HD-13 modelinden siparişimi geçtim....

Bu haftasonu Bodrum-Yalıkavak'da bir arkadaş ile tanıştım ,kendisi HD-13 ile yağmur başlamadan önce yanımda bir tane levrek çıkardı çok da yakışıklı bir balıkdı..

Benim sahtem(HA-04) ise dediğin gibi çok takip aldı fakat şans , balık bir türlü ısıramadı sahtemi ve tasma atamadım. Yanımdaki arkadaş da oldukça şaşırdı bu duruma çünkü HA-04 aynı koşullarda HD-13'den daha fazla takip aldı.... Ben kullanıcı hatası yani benim bir hatam olabileceğini düşündüm ve yanımdaki arkadaşa kamışı verdim aynı şey onunda başına geldi.. takip var ama balık yok...

Bu durumda yani balıkların sahte yemi ısıramaması ile ilgili benim hatam veya takım ile ilgili bir sıkıntı olabilirmi??

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

hd13 aldığına göre sanırım bu forumun takipçilerinden olabilir:D
    diğer sorun için,o gün orda levvrek varmış ve balığı uyandırmışsınız:) bu gibi durumda sahte değiştirmelisin..aksiyon verirken gevşek danrandın ise,balık uyanmış olabilir..takibi almasının başlıca sebebi,,riverin içindeki bilyenin aşırı tıkırdı yapmasından kaynaklanıyor:) balık 1cil olarak o sese geliyor.çoğu zamanda aniden takibi bıraktığıda oluyor,uyanıyor balık :).diğer sahteleride transfer et:)bütçeyi limiti artırırsan tabiki daha pahalı sahteler de var :)

17. YunusRıza

Alıcam yavaş yavaş , yanlız haftasonu benim köpek ben evde yokken kamışı parçaladı abim , önce bir kamış almam lazım.. kamış olmadan sahte bir işe yaramıyor ne yazık... :p

Not: ne kadar kıskanç bir köpeğim varmış.. :D :D