arkadaşlar dün albadan raglou 5.5 aldım çok küçük bişi acaba bunu ne şekilde kullansam ? sıyırtma yapsam verim alabilirmiyim acaba ne dersiniz yada zargana topumu ?
Atış yaptığın yerdeki derinliğe göre tercihini yapmalısın. Sığ yerlerde bullrag, daha derince yerlerde sıyırtma kurşunu arkasında kullanabilirsin. Her iki şekilde de araya 2-2.5 metre ince misina kullanırsan randıman alırsın.
yücel abiminde dediği gibi araya 2,5 m kadar bırak ve kayalık (liman mendirek vs olabilir) yerlerde verim alırsın kasım başı roglou 5.5 ile iyi ispendek (3 günde 25-30 adet akşam 16:00-17:15 arası en verimli zamanıdır bu sıralar güneş batmadan önce yani sabahlarıda iyi çıkıyormu ama uykuyu bölüp gidilmiyo tabiiki) almıştım büyük levrek pek bakmıyor ama ispendekler hemen yapışıyor. Birde yanına 1-2 adet yedek almanda fayda var 30 cm civarı ispendekler direk mideye indiriyor çkarırken zahmet çekersin benen söylemesi el kadar balık o iğreneyi ve roglouyu nasıl bi kerede yutar anlayamadım ama 3 tanesini mideden çıkardım.
Bu şeffaf slikonla turna, levrek, melanur, zargana almanız mümkün. Gerçi tekne arkası sürütme ile yakalanmışlardı saydığım balıklar. Yani özetle küçük boyutlu olmasına rağmen becerisi büyük
Sevgili Kardeşim Raglo'nun 5,5 yoktur o 4,5 luktur.Bununla sıyırtma ucuna takarak şu aralar cıkmakta olan iri istavrit alabilirsin.Cinekopta atlar ama anında parcalar.