ragot ragbar kulanan arkadaşlar bilgi verebilirmisiniz kıyıdan levrek avında verimli bir sahtemi at çek için uygunmudur suda nasıl bir aksiyonla kullanılması gerekir iş yapan renkleri nelerdir.paylaşımda bulunacak arkadaşlara teşekkürler http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=RAG RR 120
Çok güzel görünüyorlar bana bile böyle görünüyorsa levreklere nasıl görünür acana bence o beyazlara gelirler..
Kafadan zokalı silikonlar mutlaka silikonun ana unsuru olan kuyruk hareketini kısıtlıyor. Dikkatli bir çekiş gerektiriyor. Çekerken rapaladaki gibi kamışıın ucunu aşağıda değil yukarıda tutmanız ve aksiyonu buna göre şekillendirmeniz gerekiyor. Bu zokanın en büyük avantajı silikonu alttan takip eden levreğin üstten düğümlü misinayı seçememesi sanırım. Yine de ben aşağıdaki resimde yaptığım model ve benzerleri gibi kullanmayı tercih ediyorum. Her iki sistemde de levrek alınmasına rağmen benim sistemde aksiyonu sağlamak daha kolay. Ragbarda ise ufak bir boşluk takipteki levreğin hemen kaçmasını sağlıyor. Ayrıca ragbar çekerken daha çok yosun ve çöp topluyor. Bu da yosunlu sularda iki atıştan birinin boşa gitmesi demek.
Teşekkürler Alperen bey bir sorum daha olacak yavaşmı hızlımı çekiyoruz hangisi daha verimli oluyor ve sarma esnasında kamışın ucunu aşagı yukarı hareket etirsek faydası olurmu
Dediğim gibi her ikisinin sarım şekli farklı. Hangisi için soruyorsun? Ragbar için ise kamışın ucu havaya dik olacak, ani ve kısa hareketlerle çektirmelerle balık ileri atlıyormuş gibi bir aksiyon vereceksin. Sakin havada üst sudan dalgalı havada orta sudan getireceksin. Benim yaptığım sistemde kamışın ucu suya doğru inik olacak ara ara kamışı uzun çekmelerle (1-2 m kadar) balık kaçmaya çalışıyormuş gibi bir intiba vereceksin. Zaten takipte levrek varsa sen çekmeye başladığın an yapıştırıyor. Ancak çekmeler çok sert değil kaçan balık şeklinde seri olacak. Sakin suda mmkün olduğunca su üstü dalgalı havada dip sudan getireceksin. Devirli bir makinen varsa makineyi daha hızlıca sararak aynı hareketide verebilirsin. Önemli bir nokta silikon kıyıya yaklaşırken dört-beş adım gerileyeeceksin ki takipte balık varsa seni görüp takibi bırakmasın. Bazen sahte kıyıya çıkmak üzereyken levrek atlar. O nedenle kendini göstermemelisin.
Teşekkürler verdigin bilgiler için geçen sene gece dalgalı havada dere agzında yemli dip oltasını toplarkan arkadaşın oltasına levrek atladı gündüzleri'de çogu zaman kıyıya yakın yerde takipler çok gördüm haklısın
Bu tesadüf değildir. Aynı şekilde dalgalı havalarda ağırca bir kurşunla yem olarak tuzlanmış sardalyayı atıp çok ağır ağır çekerseniz benzer avlar yapma şansınız yüksek. Oltayı çekerken kurşun dipteki kumu kazar ve kum kalkar bu da levreği delirtir. Hemen kurşunun başında biter. Yanında yemi görünce de kapar. Dalgalı havada dip oltasını iyi alır denmesi de biraz bundan. Aslında su üstü dalgalıyken, üst su aynı çamaşır makinesinin oluşturduğu basınç gibi bir karambol oluşturacağından balıklar otomatik olarak dibe iner. Levrekte dipte sersemleyen kolay yemlerin peşine düşer ve devamlı dibi tarar.