ragot raglou 12 cm

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında aileron tarafından paylaşıldı.

1. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    herkese selamlar yeni merak sardıgım spin avında yazlıgımın bulundudu bölgede bolca levrek olması sebebiyle bu gun gidip biraz(abartmadan) alışveriş yaptım.Herkesin önerdigi(araştırma sonucumda) ragot raglou 12 cm (muhtelif renklerde) ve 7 gr lık jig head aldım jig head i raglouya taktım fakat igne boyu gözüme kısa gibi gözüktü (üst igne fotoda gözüktügü gibi)bende bakarken ederken şöyle bir şey yaptım fakat pratikte olan şey uygulama işin içine girince olurmu bilmiyorum daha henüz denemedim siz degerli forumdaşlarım bilgileriniz dahilinde yorumlarsanız (belki hali hazırda kullanan vardır )olur veya olmaz diye +sını - sini yazarsanız sevinirim şimdiden herkese sonsuz teşekkürler....[​IMG]

Uploaded with ImageShack.us
    bu arada foto yüklemeyide yeni ögrendim bundan sonra inşallah bol fotolu avlar yüklerim:)

2. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Sevgili Murat uygulaman netice verebilir, ama slikonu çok düzgün takmalısın iğnelere, öyle kambur kumbur olmamalı slikon, rastgele.

3. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Bence gayet güzel sahte almışsınız.Tebrıkler.Rapor Fotoğraflarınızı bekliyoruz :)

4. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Recep amca en düzgün hali fotodaki resim :( alt igne sidiklikten üst igne sırttan tam ortadan çıkmış durumda (fotoda net gözükmüyor)iki igne birleşimi biraz kamburluk yapıyor gibi ancak bu kadar düzgün oluyor...

5. undercut

undercut OKTAY

Favori Kamış:
    okuma v system 2.40 10-40gr
    Favori Makine:
    okuma sna pro25-daiwa regal 3000ia
    En İyi Avı:
    sazan 2.2 kg,turna 56 cm,levrek 4.2 kg
    Bence çok güzel ve avcı olmuş.Ama silikona nasıl geçirdiğinizi merak ettim.Biraz açıklayabilirmisiniz?

6. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    ilk önce jig head i geçirdim ucunu çıkartmadan sonra alt ignenin yuvarlak halkasınından üst igneyi geçirdim resimde altta bitmiş hali üst resimdede iki ignenin durumunu fotoladım biraz ugraştırdı ama cok zor degil bence herkes kolaylıkla yapabilir...

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bana kalırsa bu sistem yerine;

Makineden çıkan misinaya fırdöndüyü bağlasanız. Daha sonra raglou, aldığınız şekilde(yani karnından çıkan) iğneye 0,35 mm civarı bir kulaca yakın florokarbon misina bağlayın.

Boştaki ucu fırdöndüye bağlayın, hemen ardından aynı fırdöndüye 25 gram kurşun takın. Oldu bitti:)

Gerek yok balığı yakalamak için bu kadar katakulliye:p Kısmette varsa istavrit tutmak için attığınız iğneye dahi gelir:)

Gelelim yaptığınız icraaya, raglonun kamburu çıkmış. Jig head'i az daha ileri iterseniz düzelir diye düşünüyorum:)

8. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    bu durum atış mesafesini çok kısaltmazmı ?

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ölçmedim ama fazla kısaltacağını zannetmiyorum, kaldı ki mesafeden ziyade raglo önünde bir jig head olmadan daha rahat aksiyon alıyor. Tabi bu bahsettîğim sistemin kullanımı farklıdır. Kamışı çekiyoruz, makine ile boşluğu alıyoruz:)

Kamış boyu nekadar?

10. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    2.7 okuma v system ...mesafe ve dolaşma sorunu olmuyor sanırım ?

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    20-25 gram kurşun ile gayet verimli atışlar yapabilirsiniz, sanırım 10-40 atarlıydı? Makinede ne sarılı ip mi yoksa misina mı?

12. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...

Bu kurşunu da kullanabilirsiniz, ancak eğer ip kullanıyorsanız makinenizde bazen dolanmalar ile karşılaşılabiliyor, düğümlenmeyle sonuçlanan dolanma değil bunlar. fırdöndünün yeteri kadar dönmemesi sonucu karşılaşılabiliyor.

Son zamanlarda bu sıyırtma kurşunları kullanmıştım ben:)

13. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Sevgili Murat birde şu linke bir göz at istersen http://www.youtube.com/watch?v=2dDuqpRnXZg

14. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Okuma seabass sarılı ip misinayı kullanamam sanırım biraz meşakatliymiş kullanimi

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tabi meşaakatli ve dikkat gerektirir, ama avdan 4 kat daha fazla zevk almanızı sağlar:)

Neyse gelelim konuya, bahsettiğim sistemi kullanmanız size hiç bir sorun yaratmaz bu takımlar ile:)

Haydi ozaman rastgelsin,

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Recep Abim,

Ben izlemiştim bunu ancak kafam ermedi, o iğne o silikonun aksiyonun bozar diye düşünüyorum.

17. selahattin123

selahattin123 Selahattin Babaoğlu

ragloulara jig head takarsanız yüzüşünü bozacagını düşünüyorum levrek gibi sahteyi seçen balık biraz zor gelir hayliyle ragloularda birlikte gelen üstündeki ignesini kullanmanızda fayda var ben o igneleri kullanarak cok basarılı avlar yaptım

18. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Evet videodaki sistemde mantikli ve yapimi kolay takimmis recep amca ilgin icin tesekkur ederim...

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bu sekilde sadece kiyidan düz çekim veya tekneden sirti yapabilirsiniz.

diger aksiyon türlerinde silikonu dipte birakma ihtimaliniz çok yüksek. jig headdeki igne boyu normal.

balik genelde alttaki igneyi çikardiginiz sidiklige denk gelen yerin daha önünden yandn atlar. veya arkadan saldirdiginda da solungaca kadar agzina alir sahteyi.

eger jig headin avciligi ile ilgili kuskulariniz var ise jigheadin misinayi bagladiginiz deliginden kevlar veya örgü ile bir 3lü igneyi sirt yüzgecinin sidiklege gelen bölümünden sirtina sokmaniz daha avci yapar.

20. Corydorass

Corydorass Hakan Benli

En İyi Avı:
    73 cm Turna, 61 cm deniz levreği
    murat bey bende bu yöntemle avlanıyorum 4-5 yıldır. denizde kıyıdan levrek başta olmak üzere açıkta uskumruda da iş yapıyor. tatlı suda ise turna ve perch affetmiyor.
    altta taktığınız kanca aksiyonu bozar o yüzden çıkarmanızı tavsiye ederim. levrek zaten çoğunlukla kafaya yakın yerden atlıyor o yüzden tek kanca yeterli olur.
    dikkat etmeniz gereken tek husus rapala bağı yapmanız gerekiyor.

rasgele