herkese selamlar yeni merak sardıgım spin avında yazlıgımın bulundudu bölgede bolca levrek olması sebebiyle bu gun gidip biraz(abartmadan) alışveriş yaptım.Herkesin önerdigi(araştırma sonucumda) ragot raglou 12 cm (muhtelif renklerde) ve 7 gr lık jig head aldım jig head i raglouya taktım fakat igne boyu gözüme kısa gibi gözüktü (üst igne fotoda gözüktügü gibi)bende bakarken ederken şöyle bir şey yaptım fakat pratikte olan şey uygulama işin içine girince olurmu bilmiyorum daha henüz denemedim siz degerli forumdaşlarım bilgileriniz dahilinde yorumlarsanız (belki hali hazırda kullanan vardır )olur veya olmaz diye +sını - sini yazarsanız sevinirim şimdiden herkese sonsuz teşekkürler.... Uploaded with ImageShack.us bu arada foto yüklemeyide yeni ögrendim bundan sonra inşallah bol fotolu avlar yüklerim
Sevgili Murat uygulaman netice verebilir, ama slikonu çok düzgün takmalısın iğnelere, öyle kambur kumbur olmamalı slikon, rastgele.
Recep amca en düzgün hali fotodaki resim alt igne sidiklikten üst igne sırttan tam ortadan çıkmış durumda (fotoda net gözükmüyor)iki igne birleşimi biraz kamburluk yapıyor gibi ancak bu kadar düzgün oluyor...
Bence çok güzel ve avcı olmuş.Ama silikona nasıl geçirdiğinizi merak ettim.Biraz açıklayabilirmisiniz?
ilk önce jig head i geçirdim ucunu çıkartmadan sonra alt ignenin yuvarlak halkasınından üst igneyi geçirdim resimde altta bitmiş hali üst resimdede iki ignenin durumunu fotoladım biraz ugraştırdı ama cok zor degil bence herkes kolaylıkla yapabilir...
Bana kalırsa bu sistem yerine; Makineden çıkan misinaya fırdöndüyü bağlasanız. Daha sonra raglou, aldığınız şekilde(yani karnından çıkan) iğneye 0,35 mm civarı bir kulaca yakın florokarbon misina bağlayın. Boştaki ucu fırdöndüye bağlayın, hemen ardından aynı fırdöndüye 25 gram kurşun takın. Oldu bitti Gerek yok balığı yakalamak için bu kadar katakulliye Kısmette varsa istavrit tutmak için attığınız iğneye dahi gelir Gelelim yaptığınız icraaya, raglonun kamburu çıkmış. Jig head'i az daha ileri iterseniz düzelir diye düşünüyorum
Ölçmedim ama fazla kısaltacağını zannetmiyorum, kaldı ki mesafeden ziyade raglo önünde bir jig head olmadan daha rahat aksiyon alıyor. Tabi bu bahsettîğim sistemin kullanımı farklıdır. Kamışı çekiyoruz, makine ile boşluğu alıyoruz Kamış boyu nekadar?
20-25 gram kurşun ile gayet verimli atışlar yapabilirsiniz, sanırım 10-40 atarlıydı? Makinede ne sarılı ip mi yoksa misina mı?
Bu kurşunu da kullanabilirsiniz, ancak eğer ip kullanıyorsanız makinenizde bazen dolanmalar ile karşılaşılabiliyor, düğümlenmeyle sonuçlanan dolanma değil bunlar. fırdöndünün yeteri kadar dönmemesi sonucu karşılaşılabiliyor. Son zamanlarda bu sıyırtma kurşunları kullanmıştım ben
Tabi meşaakatli ve dikkat gerektirir, ama avdan 4 kat daha fazla zevk almanızı sağlar Neyse gelelim konuya, bahsettiğim sistemi kullanmanız size hiç bir sorun yaratmaz bu takımlar ile Haydi ozaman rastgelsin,
Recep Abim, Ben izlemiştim bunu ancak kafam ermedi, o iğne o silikonun aksiyonun bozar diye düşünüyorum.
ragloulara jig head takarsanız yüzüşünü bozacagını düşünüyorum levrek gibi sahteyi seçen balık biraz zor gelir hayliyle ragloularda birlikte gelen üstündeki ignesini kullanmanızda fayda var ben o igneleri kullanarak cok basarılı avlar yaptım
bu sekilde sadece kiyidan düz çekim veya tekneden sirti yapabilirsiniz. diger aksiyon türlerinde silikonu dipte birakma ihtimaliniz çok yüksek. jig headdeki igne boyu normal. balik genelde alttaki igneyi çikardiginiz sidiklige denk gelen yerin daha önünden yandn atlar. veya arkadan saldirdiginda da solungaca kadar agzina alir sahteyi. eger jig headin avciligi ile ilgili kuskulariniz var ise jigheadin misinayi bagladiginiz deliginden kevlar veya örgü ile bir 3lü igneyi sirt yüzgecinin sidiklege gelen bölümünden sirtina sokmaniz daha avci yapar.
murat bey bende bu yöntemle avlanıyorum 4-5 yıldır. denizde kıyıdan levrek başta olmak üzere açıkta uskumruda da iş yapıyor. tatlı suda ise turna ve perch affetmiyor. altta taktığınız kanca aksiyonu bozar o yüzden çıkarmanızı tavsiye ederim. levrek zaten çoğunlukla kafaya yakın yerden atlıyor o yüzden tek kanca yeterli olur. dikkat etmeniz gereken tek husus rapala bağı yapmanız gerekiyor. rasgele