Ragot raglou İçin Kıstırma Kurşun mu Yoksa Beyaz Ağır Top mu

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Mustafa Mert tarafından paylaşıldı.

1. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Başlıktaki gibi kararsızım top mu yoksa kurşun mu bide top roglou arasında kac mm. misine kullanmamı onerirsiniz ( Örgü harici ) Not:Levrek Avı

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Ben bir karış uzağına 10gr civarı gezer kurşunu sabitliyorum.

ama şamandra da kullanılıyor.
    Sprido deniliyor .

3. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Kurşunla kullanıldığında atıp düz bir şekilde çekmek gerekiyor. Aksiyonu bozmamak lazm. Aksiyonun bozulmaması için kurşunu olabildiğince uzağa koymak gerekiyor. Açıkçası levrek alınmakla beraber çok da randmanlı olmuyor.

20 gramlık yuvarlak kafalı kurşunlu zokalarla da kullanılıyor. Bu çeşit kullanımda olabildiğince dibe indirip dipten getirmek iri levrekleri avlamakta daha etkili olduğunu gözlemledim. Çekerken ani deli aksiyonlar yaparak bir o yana bir bu yana oynatarak sağlı sollu çekimler levreğin daha çabuk atlamasını sağlıyor tavsiye ederim.

Zargana toplarıyla kullanıldığındaysa dediğim ani aksiyonlar zaten kendiğiğinden oluyor. Bu şekilde çok etkili bir ispendek avcısı oluyor. Zaten topu atınca ses ispendekleri çekiyor ama iri levrekleri pek avlamıyor. 300 600 gr arası ispendek toplar. Hatta 100 gr lık ispendek palazları bile çok atlar.

4. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Tarkan ve Serkan Bey, İlginiz İçin Teşekkür Ederim..

5. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Benimde ilgi alanımda Ragot Raglou,Silikon,Sahte atışlar var keza buna sebeb yem derdidir...Yeme para vermek,yemin tazeliği,kışın denizden çıkaramamak vesaire vesaire.....Ama bir türlü bende bu şekilde balık alamıyorum zamanla alışacagız sanırım.......

6. Odeon

Odeon abc dfg

spirolino tavsiye ederim.

batan, yuzen modelleri mevcut. istege gore kullanabilirsiniz.

7. Odeon

Odeon abc dfg

8. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Herkeze iyi aksamlar ,,

Sorunuzun , slikon yem montaj cesitlerinden Splitshot oldugunu zannediyorum.
    Yeminizle , daha farkli igne - agirlik iliskisiyle hazirlamak istediginiz beden-köstek tipi düsünüyorsaniz ,
    Diger hazirlama tekniklerinden Carolina , Texan yahut Dropshot olanlarada bakip incelemenizi öneririm.

Yuvarlak veya yassi kafa 7-14gr. Arasi kursunlu igne kullanmiyorsaniz , yeminize dipte « yiyecek ariyor , otlaniyor » imaji verdirmeniz zorlasir.
    Ama 10-12 cm mesafeye yine ayni agirlik yelpazesi icinde yerlestirilecek sabit kursunla yeminizi su icinde dikey bir konuma getirebilir kücük darbelerle animasyonlar yaptirabilirsiniz ! Odeon kardesimizin linkinde görülende , levregin Teksasli montaj teknigiyle avlanilmis oldugudur.

Simdiden kolay gelsin, sansin bol olsun,,

http://www.google.de/images?hl=de&source=imghp&q=texanrig&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
    http://www.google.de/images?hl=de&q=carolina rig&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi
    http://www.google.de/images?hl=de&q=montage drop shot rig&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi
    http://www.google.de/images?hl=de&u...=N&tab=wi&q=montage split shot rig&tbs=isch:1

9. Odeon

Odeon abc dfg

Boran hocam, sizin yolladiginiz linkler daha cok tatli su avlarinda kullanilan teknikler icin. mustafa arkadasimizin kullandigi ragot raglou silikon yemde zaten igne mevcut.fakat cok hafif bir materyal oldugundan sorun kandiriciyi uzaga yollamak.
    ve hedefteki balik deniz levregi.
    at cek aksiyonu kiyidan yapilacagindan, derinligin ve deniz tabaninin degiskenliginden dolayi daha cok jig-agirlik yerine floating-yuzen bir kandirici daha saglikli olacaktir.

10. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Sevgili toygun,

Söylediklerinin hepsine katildigimi bilmeni isterim.
    Yanliz, verdigin linkteki fotograftaki levregin yakalanis teknigini nasil izah edecegiz ?

Saglicakla ,

11. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    selam ben şu şekilde yaptım değerli abimizin tavsiyesiyle

12. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Kalın misina.... ağır kurşun vesayre bunlar aksiyonu bozar raglounun......

max...025mm geçmemeli misina...

kurşunda 15g geçmemeli...

ragloudan maksimum verim istiyorsanız yarım kulaç mesafeye fırdöndü ve arkasına gezer kurşun kullanacaksınız...

atılmıyor demeyin sakın ben çok rahat istediğim mesafelere atabiliyorum..siz atamıyorsanız anlayın ki ekipmanlarınızı yanlış seçiyorsunuz... forumdan tavsiye alınız.