Rapala Bağlama ?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Muharrem_Gunes tarafından paylaşıldı.

1. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.

Arkadaşlar sizlere bir iki sorum olacak.Rapala yı klipsli fırdöndüyle yada özel klipslerle bağlarsak(bu şekilde değiştirmek kolay oluyor)yüzüşünde(dikkat çekme tahrik etme) problem olurmu.Yoksa direk misinaylamı bağlamalıyız.Dün ava gittim merada yüzlerce levrek vardı desem yalan söylemiş olmam belki.Sahteyi takip edenleri yakalasaydım 30 u geçik yakalamıştım belki.Ama hep takip edip (kıyıya kadar)geri dönüyorlar.Bu bahsettiğim sorumla alakalı olabilirmi.

Ayrıca makinem okuma flame 20 bu makineyle sağlıklı at-çek yapılabilirmi.
    sahtelerim river2sea rover 98 gr12 ve rover 128 g15.

Sizce yanlışım nerede.Dün kafayı yemek üzereydim bir tane bile yakalayamadım.Tam bir acemi budalalığı belkide.

Saygılar...

2. fishbone

fishbone yücel

Favori Kamış:
    Kamış olta,bi kaç kasnak,
    En İyi Avı:
    Ildırı'da Turna 50 cm. yaklaşık.
    muharrem arkadaşım;sakıncası yoksa o meranın neresi olduğunu söyleyebilirmisin.sorularınla ilgili mutlaka usta arkadaşlar yardımcı olacaktır.bende levreğe yeni merak salmış bi acemiyim.kolay gelsin...

3. fish founder

fish founder Özgür

lütfen ama lütfen mera bilgilerini özel mesaj yolu ile paylaşınız,

ne yazıkki,forumlarımızda ,şuana kadar en ufak bir paylaşımı bulunmayan,tek amaçlarının mera bilgisi almak olan art niyetli kişilerinde olabileceği düşüncesini unutmayalım,

4. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    yüzlerce levrek mi? kefal olmasın onlar. :)

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Açıktan mera şurası demek orayı bitirmektir.

Ben levrek için uzak izleyiciyim ama bildiğim balıklar bazen delicesine düştükleri bir yeme bir başka seferde ilgisiz kalabiliyorlar. Burada o anki şartlar dahilinde levreği kandıracak unsuru bulmak önemli olsa gerek. Belki karınları toktur, belki av konusunda etkin olan hava basıncı uygun değildir vs.

Rapalaya klips bağlama konusunda da kendi düğümünü önerenler çoğunlukta. Aksiyonu bozmayacak derecede ufak rulmanlı klipslerle de denemede bulunabilirsiniz.

Siz denemeye devam edin. Asıl yakalamanız gereken şey nasılsa tecrübe değil mi :)

Selamlar..

6. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    rapala düğümü zaten internet üzerinden bulabileceğiniz bir düğüm şekli. Google yazın ve aratın. Bunun dışında bu düğümün işini gören bir klips var. Şimdi markasını yazamıyorum. fakat sadece bu iş için kullanılıyor. balıkların bol olduğu yer konusu arkadaşlara katılıyorum. Buradan kesinlikle mera tarifi yapmayın. Sonrasında kendiniz dahi olta atamaz hale gelirsiniz.

7. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar dalga geçmek için açmadım bu konuyu.Mera ve balık konusunda ciddiyim.Özürdileyerek söylemeliyimki merayı veremem.Ciddiye alıp cevap veren arkadaşlara teşekkurler.Rapala düğümünü ve klipsleri biliyorum,bende var.Sorum şu ki rapalaya halka(standart kendi halkası) sokulup mu takılmalı yoksa halkayı sokmeden mi.At - çek te tecrübem pek yok.Sırtıyla bir iki levrek aldım ama at-çek te malesef.

Bu rarada bilgisi olan arkadaşlara sorum olacak OKUMA FLAME 20 makinam spin(at-çek)için ugunmudur.
    20'lik küçükboy makine. 8+1 bilyalı 0,15 mm misinadan 190 metre sarım. 5.0:1 devir oranlı makine.

Son düzenleme: 5 Mayıs 2010
  8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Gına geldi artık şu avlak ve mera sorma konusundan. Av raporları konularındada en az 1 mesaj avlak veya mera sormayla ilgili. Hani bölge sorulur tamamda gerisini öğrenmek bana artık paylaşımcılık değil tamamen hazıra konmak gibi geliyor.

Hepimiz amatör balıkçıyız, ülkemizin dört bir yanı denizlerle çevrili, alın oltayı gidin dağ, taş, tepe, bayır demeden gezin dolaşın, kültürünüz gelişir hem, yeni yerler keşfedersiniz. Amatör balıkçılığın doğasında var bu, zaten bilgiyi hazır alıyorsunuz siteden, avlağıda buradan öğrendikten sonra ne anlamı kaldı bu zevkin.

Belki yeterli vaktiniz yoktur ama balığa gidecek 1 saat vakit ayırabiliyorsanız, avlak veya mera bulabilecek 1 saatte pekala ayırabilirsiniz, illa balık tutmanız şart değil, 5 gün gidersiniz olmaz, 10 gün olmaz, 1 ay olmaz ama sonunda adam gibi bir yer bulursunuz ve keyifle avlanırsınız.

Şu avlak veya mera sorma konusu forumda yasaklansın bence, söyleyecek insan zaten açtığı konuda yazar bunu, tekrar tekrar sormanın manası yok.

Bu yazdıklarımı üzerinize alınmayın Yücel bey, tüm forum için söylüyorum.

9. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Ne renk ve ne tip sahte kullanıyorsunuz bilmiyorum ama takip varsa demekki sahte veya en azından rengi doğru,
    -Sahteyi canlandırmanız (aksiyon) yanlış olabilir.
    -Balığa görülüyor olmanız veya aykırı bir renk giyiyor olmanız
    -Ortamda bulunan veya sizin çıkardığınız sesler hayvanı ürkütüyor,
    -Bir ihtimal se Sahte levreğin av bölgesine girmiştir, tehdit unsuru olarak algılar saldırıp uzaklaştıracakken (çoğu zaman bu yüzden yakalanır iğnelere) yukarıdaki sebeplerden geri dönmüş olabilir.
    Levrek dişli balık olmadığı için solungaçlarının dış, ağzına yakın tarafındaki bumerang şeklindeki sıra sıra dizilmiş sert ve keskin diken silsilesini silah olarak kullanır bunuda yanaşıp kafa atarak yapar.

Bu kısma giren çarpma sebebiyle yakalanan bir çok levrek gördüm....

Polarize gözlükler gün ışığında veya en azından akşam üstü bile suyun içini ve takibi daha net görmenizi sağlayacağından ava katkısı yadsınamaz...

Sahtenizi aktif ama yavaş hareketlerle ara ara durarak çekmeyi deneyin ayrıca
    Çevreyle uyumlu renkte giyinmenizi, eğer zemin düzse ve mümkünse en azından bir süre çömelerek at-çek yapmanızı, sessiz olmanızı ve bir kaç takipten sonra hala verim alamadıysanız sahtenizi değiştirmenizi tavsiye ederim.

Rastgele...

10. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Çok teşekkür ederim.Benim beklediğim böyle bir fikir yardımıydı..Bunları dikkate alıp deneyeceğim..

Son düzenleme: 5 Mayıs 2010
  11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    İyi makinedir, ama 20 lik makara ufak, 0,15 ten 190 metre en azından 0,22 , 0,24 sarmalısın, irice bir balıkta da kalamayı çok iyi kullanıp, soğukkanlı olup, balığı iyice yorduktan sonra, su üstü yaptıktan sonra karaya almalısın derim.

12. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Abi zaten 190 metre kıyı at çeki için fazla değilmi.Ben 0.28 asso misina kullanıyorum.tahmini 100 metreyi geçer.Oda yeterlidir umarım.
    Bu arada böyle fikirler tavsiyeler almak mutlu ediyor.Kimileri yorum olsun diye yazabiliyor.Ama ne var sizin gibi bilgi verici yorumlar olsa...

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    0,28 biraz kalın olsada, iyi Muharrem, Okuma Flame 30 kullanan arkadaşlarım var, ben makineyi gördüm, 30 luk olan zaten 20 lik gibi duruyor, hafif ve küçük, şimdi merak ettim 20 lik ne büyüklükte acaba? Bende 30 luk başka marka bir makine kullanıyorum, daha öyle iri bir balık nasip olmadı, ama olusa ne yaparım diye düşünmüyorda değilim, misinadan yana olan soru işaretlerini sağlam bir örgü misina edinerek yendim, şimdi sıra büyük balığı yakalayıp doğru kalama kullanarak kıyıya almak, Allah gönlündeki avları nasip etsin, ama 20 lik makine yinede bana ufak geliyor,

En iyisi denemek, denemeden tecrübe edinemeyiz :D , yakala şöyle koca bir balık ve tecrübeni bizimle paylaş.

14. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abicim kafanı şişircem ama :
    bana uygun bir spin kamış tavsie edebilirmisin.kafamda 10-30 veya 20 gr atarlı 2.40 lık kamış var ama marka model fikrim yok.Açıkcası fazla para harcamaya limitim yok:)Benim Sea master 40*80 gr atarlı teleskobik kamısım var bununla 12-30 gr arası sahteleri 30 metre kadar atabiliyorum.10-20 gr atarlı kamısla bu mesafeyi rahat gecebilirmiyim.Tabi misina da etkili.0.20-24 misinayla.Bu konuda fikirlere tavsiyelere ihtiyacım var...
    Saygılar abicim.