İyi akşamlar. Birsürü rapala alıyorum. Atçek yaparken ama asfalta ama taşa ama toprağa vurmaktan uzerınde çizikler boya kalması ve dokulme oluyor. Bunları nasıl tekrar eski haline boyarız nasıl onarırız. Bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Çizilme ve kaplamasının dökülmesinin olduktan sonra bir çözümü yok. Bunların olmasını istemiyorsanız sahtenizi aldıktan sonra kutusundan çıkarıp bildiğiniz, bayanların kullandığı renksiz şeffaf tırnak cilasıyla birkaç kat kaplayabilirsiniz(3 kat garantili oluyor). Her kullanımdan sonra uygulamayı tekrar ederseniz sahtelerinizin ilk günkü gibi pırıl pırıl kaldığını görürsünüz.
Tırnak cilası güzel bir çözümmüş bende uygularım artık . Pastan ya da lekelerden de bir şikayetiniz varsa ben size WD-40 isimli ürünü tavsiye ederim. Pas sökücüdür, benzeri markalar da vardır ama bu müthiştir. Güzel parlatır. At-çek yaparken WD-40 ı rapalaya sıkan insanlar da duymuştum, balık çektiği iddia ediliyordu ama hiç denemedim.
Kutuların içine hafif talk pudra serpelemede fayda var paslanmayı önler iğneler içinde geçerlidir.Rasgele...
Sadece cila değil ojeleride kulanıyorum ben. Özellikle silinen kısımlara kırmızı rengi kullanmak baya işe yarıyor. Kötü tarafı bunları malzeme çantanda gören herkese açıklama yapmak zorunda kalıyorsun
Kozmetik dükkanlarının önünde, elde kalmış abidik gubidik renklerde ojeler satılıyor ve fiyatları da 1-1,5 lira civarında oluyor. Rapalanıza uygun renklerde bir kaç tane alırsanız (fıstık yeşili, turuncu, kırmızı, limon sarısı v.s. her rengi oluyor genelde), boyaların kazındığı yerlere, rapalanızın o kısmının rengine uygun oje sürebilirsiniz. Kuruduktan sonra da, Yücel'in dediği gibi tırnak cilası ile 2-3 kat cila atarsanız (her katın kurumasını bekleyin), rapalalarınız yine eskisi gibi kullanışlı olacaktır.
Sana anlatmıştım sevgili Kardeşim Burada tekrarlarsam sadece iğnelerini arada değiştirirsin,kullandıktan sonra ılık tatlısu ile yıkar kurularsın.Nem emici kimyevi maddeler vardır minik poşetlerde istersen onlarıda kullanırsın. Boyası dökülmüş kandırıcılar daha iyi yaralı balık imitasyonu verirler.İddia ederimki randımanları düşmez ve hatta artarda. Sevgiyle kal
evet saygıdeğer üstat abayoğluna canı gönülden katılıyorum. yeniye göre eskilerinin neden daha iyi iş yaptığını hep düşünmüşümdür.
aynen katılıyorum. yeni sahteleri hem balıkta özellikle kalamarda eskiyene kadar başkalarına hediye etsem diyedüşündüğüm çok olmuştur.