Rapala bilgisi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında celal75 tarafından paylaşıldı.

1. celal75

celal75 celal

Favori Kamış:
    VİRAX
    Favori Makine:
    RAZOR 60
    En İyi Avı:
    MEZGİT 2 KG
    Herkese merhabalar arkadaşlar ve günaydınlar...İstanbul Ü.kaynarca'dayım.Bu cumartesi sabahı pendik - kartal arasında sabah erkenden balığa çıkmayı düşünüyorum.Ve rapala kullanmayı düşünüyorum.(kıyıdan) Ve daha bu suni yem almadım.Bu kıyıda uygunmudur..Öneri verebilir misiniz..teşekkürler.

2. antiwar

antiwar HAKAN

Merhaba dostum bende pendikte oturuyorum :) pendik ve kartal arası suni yemle avlanabileceğini sanmıyorum.ben bu yüzden geçen pazar günü sırf rapala kullanmak için üsküdara gittim birde ne göreyim ana babagünü resmen. olta atacak yer yok oltayı kapan gelmiş neyse bir beden hazırladık rapala için ilk atışı bir üstad yaptı ama misanam yanmış kırıldı düğümden ilk rapalamı verdim denize ardından bir takım daha derken bir takım daha 3 tane rapalamı verdim sulara ve tövbe ettim ardından oğlum git dedim kefal tut istavrit tut neyine senin çinekop lüfer :) topladım takımları evin yolunu tuttum boş kovayla.

atış tekniklerini bilmeden atış yapma mazallah sonra takarsın rapala iğnesini birisine. boğaza gitmeyi düşünüyorsan en az 150 gram kurşun kullan ve birşey daha misina çok önemliymiş :) çok kaliteli bir misinan olmalı kamışın rapala atmak için uygun birşey olmalı 420 surf kamışlardan kullan atarı en az 100 olmalı 250-270 e kadar çıkmalı :) ayrıca özelime msn adresini at bu işe meraklı hiç arkdaşım yok avlar yanlız çekilmiyor kimi götürsem arkadaşlardan 1 saat sonra sıkılıyor :)

3. celal75

celal75 celal

Favori Kamış:
    VİRAX
    Favori Makine:
    RAZOR 60
    En İyi Avı:
    MEZGİT 2 KG
    teşekkür ederim Hakan kardeşim,özeline atıyorum...

4. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Celal bey, hedef balık nedir ?

5. celal75

celal75 celal

Favori Kamış:
    VİRAX
    Favori Makine:
    RAZOR 60
    En İyi Avı:
    MEZGİT 2 KG
    Murat Bey, zargana ve lüfer...Yani en azından bu kıyılarda rapala kullanarak alabileceğim balıklar bunlardır diye düşünüyorum...

6. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Celal bey pendik kartal arasında rapala yada kaşık ile lüfer almanız çok zor. Yemli ile gecelerce bekleyip hiç balık alamayan pek çok insan ile konuştum o bölgede. Belki su üstü küçük sahteler ve küçük kaşıklar ile zargana alabilirsiniz, ama benim tavsiyem o kadar zaman ve emek harcayarak lüfer tutmaya çalışacaksanız boğaza gitmeniz, aksi zaman ve emek kaybı olur.
    Yada lüfer-zargana hedefinden vazgeçerek yemli dip takımları deneyebilir farklı balıklar hedefleyebilirsiniz..

7. celal75

celal75 celal

Favori Kamış:
    VİRAX
    Favori Makine:
    RAZOR 60
    En İyi Avı:
    MEZGİT 2 KG
    Murat bey bu bilgi benim için çok değerli,çok teşekkür ederim :) ...Bugün spin kamış ve 1 küçük,1 büyük rapala aldım.Yarın sabah da,Pendik-Kartal arası bi yerde kısmetse kullanmayı düşünüyorum :eek: ...Evet,dip takımım da mevcut.Dediğinize göre sanırım bunu kullanmam gerkecek yada başka avlak yeri bulmam... :confused: