Rapala caparisi

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu gün baska bir konuda yazisirken ortaya cikti bu düzenek,benim aklimda yoktu bu takimi buraya eklemek ama alico arkadasimizin arayislarina belkide karsilik verebilir diye buraya bu takimi ekliyorum,aslina bakarsaniz bende alico arkadasimizin düsüncesine katilarak yani onun gibi düsünerek bir kac sene evvelinden almistim bu tel köstekleri...

Bu sekilde beden üzerine dizilir telden köstekler,tel kösteklerin sabitlenmesi gerekir...

Bunlarda piyasada satilan ama kendimizinde rahatlikla yapabilecegimiz telden köstekler,cesitli büyüklükleri vardir,bende bulunanlar 9-20cm arasinda,dahada büyükleri mutlaka vardir...

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Rapala çaparisi olur mu? Neden olmasın?

Ama temel sorun üçlü iğneler. Bunlar olduktan sonra, o sahteler mutlaka bir yerlere takılacaktır. Üçlü iğneler, boşluk bulmayı sevmez. Genel olarak, üçlü iğne balığı daha kolay yakalar ama çok çok daha kolay geri bırakır. O yüzden sürekli çekilen takımlarda tercih edilir. Ayrıca, üçlü iğne, simetriktir, yemin dinamiğini, dengesini bozmaz..

Bence rapala ile uğramak pek manidar değil. Bunun yerine, silikonlar daha iyi netice verecektir gibi düşünüyorum..

Son düzenleme: 1 Eylül 2009
  3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Serdar üclü igneler nereye takilacak burada,bu takim zaten atmak icin degil,suya birakarak sirtida kulaniliyor,ayrica üclü ignelerin takilmamsi icinde bir yol var...

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdar burda harika br olay var aslında düşünmediğin palamut her zaman apariye gelmiyor bazen derinlerde rapala ile tek tek tutuluyor yoksa biz çapariyle zaten yakalıyoruz balığı tek rapala ilede tutuyoruz bir bir ama epey bir sonuç çıkıyor
    bir yerine rapalalı bir çapari düşünüyoruz ve üstadın ellerine sağlık birşey koymuş buraya. ve bende bakıyorum sağına soluna.

Senın tüylü takıma olmaz dedık hala da dıyorum. dibi hala top gibi. ve dönecek ne yaparsan yap. başka çözümler lazım başka yada yap bi 20 li takım deneyelim. bir kulaç araya 70 cm köstekle 20 tane bağla kçstek boylarıda 70 cm olsun bakalım.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Şu tel köstekler neler çağrıştırdı bana neler neler.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Selim Abi, bulur onlar takılacak bir yer, öyle bir beladırlar..

Köstek bedene çarpar mutlaka, o anda asılır kalır.. Toplarken vs. çıkacak dertler de cabası.

Ama olmaz mı?

Bilgehan Sarp, çok kötü bir avcı olmasına rağmen, çelik tel üzerine iğne lehimlenerek yapılan bir takımı tarif eder. Bunu atelyede nasıl gerçekleştirdiğini de anlatır.

Bir amatörün bu tür atraksiyonlar girmesi güzeldir, iyidir. Bu yüzden, böyle bir takım yapmaya çalışmakta fayda vardır, her durumda..

Benim söylevim, çıkabilecek sorunlara dair. Aşılacak sorunlar bunlar. Bu sorunları bom ile kösteği tutarak aşabilir miyiz sanmıyorum..

Başka sorunlar da var elbet.. Damaklar örneğin. Damaklar iki amaçla sahteye takılır. Birisi, sahtenin dalmasıdır. Diğeri ise aksiyon yapması. Sürekli çekmeye, çekip bırakıp çekmeye vs. uygun sahteler, bu durumda damakları ile aksiyon sağlarlar. Damaksız sahteler, aksiyon yapamaz, kendiniz aksiyon verirsiniz, yada tepesinden bağlanır, sırtları damak görevi görür..

Eğer bolca rapala bulunabilirse, ben oturup yapayım ama, ucuz, adi, tek başına verimli olmayan bir modelin netice vermesi zor.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sorun "dipte olması".. dipte, silikonlar iş yapmaz, ezilir, esneklikleri kalmaz. Orada iş yaparsa (bu vurguya dikkat, yaparsa), tüyler yapar. Ama klasik çapari gibi değilde, fly'lardaki gibi.. Yada sert sahteler, yani rapala iş yapacaktır..

Şu dönme sorunu, sorun değil.. Teller bu sorun için çok fazla etkili değiller. Bunlar çapari gibi aksiyonla çalışan, sürekli çekilen şeylerde pek verimli olmaz. Bunun yerine, fırdöndü düzenekleri mevcuttur, onlara bakmak lazım:

Bunlar, kalın misinalar kullanılırken daha iyi netice verir. Daha farklı tiplerde mevcut zaten..

Genel olarak, fly düzenekleri hazır bir rapaladan çok daha avcıdır. dönme vs. gibi sorunlar halledilir, bunların formülleri fly bağlayan kişiler için bilinen şeylerdir zaten..

Rapala çaparisi veya fly çaparisi, oturup denemek lazım.. Denenir, ahanda şu sorun çıktı denir. O sorun çözülür. Başka bir sorun çıkar. O da çözülür. Böyle böyle neticeye adım adım ulaşılır. Bir defada olacak, tamam olacak, eksiksiz, mükemmel olacak diye düşününce, bu asla gerçekleşmez..

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    fırdöndüler asla olmaz dıyoruz köstek sert olmak zorunda yoksa ne yaparsan yap hepsi bedende.

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Serdar rapaladaki iki üclü kancayi tek kancaya düsürürüz,sadece kic kismina üclü igne birakiriz,aslina bakarsan denemeden hic bir sey söylemekte istemiyorum,seninde dedigin gibi arastirip dahada gelisebilecek takimlar cok,denenmeli denemeli ondan sonrada tartisarak olumlu takimlar piyasaya cikarilmali,benim her zamanki görüsüm bu...

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bunu sorun etme iki gözüm.. Bu fırdöndüyü koyarsın, üsütne o bomu koyarsın.. O telin meselesi, aslen, köstek bedene sabit bağlı kalacak olması..

BOM'a, yani telede pek hacet yok.. Kalın FC misina, 0.60 filan koyarız, tel kadar sert olur zaten onlar..

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    İki gözüm.......