arkadaşlar abiler bu rapalaların ucundaki çelik halka nın getirisi ne için dir? bu tün rapalalar da bu var merak ettim,ben genelde çıkarıyorum hoşuma gitmiyor,aksiyona artısı varmı bu yuvarlak çelik halkanın ne biliyim sanki o yuvarlak çembere misinayı bağlayınca,balık arkadan gelirken benim misinayı görüyormuş gibi his uyandırıyor bende o halka sayesin de yanılıyormuyum acaba teşekkür ederim
merhaba bence o halka önemli bir ayrıntıdır halkayı sökerseniz,rapalanın aksiyonu düşecektir.iyi forumlar.
bende o halkanın aksiyonda işe yaradığını düşünüyordum.ama karaköyde diva balıkçılık yılların üstadı hasan abi onu çıkarmamı ve bağlamayıda rapala düğümüyle yapılmasını söyledi.bende öyle yaptım ama henüz yakalamış değilim
su üstü river98 de bu halkayı çıkarınca, sahte nin burnu suya daha yapışık geliyor,diğer türlü halka takılı iken,sahte nin burun kısmı arada bir havalanır gibi oluyor,su üstünü çözdüm de,gagalı sahteler için merakım sert aksiyon hareketlerinde sanki bu halka sahteye iletmek istediğim gücü yavaşlatıyor gibi geldi bana doğrumu düşünüyorum acaba
Eğer rapala bağı kullanıyorsanız halkaya gerek yok çıkarın. Palomar türü bağ atıyorsanız o halkanın kalması avantaja dönüşüyor. Halka yerine alternatif palomar türü bağ atıp klipsli fırdöndüyle kullanırsanız aynı işi görür halkayla... tek fark klipsli fırdöndü daha görünür bir beden oluşturur. Benim tavsiyem halkasız, fırdöndüsüz rapala knot kullanmanız. Hem kamuflaj daha iyi olur hemde halkayla aynı işi görmüş oluyor, aksiyonda bozulmadan oluşuyor.
sık sık sahte değiştirdiğim için,minik rapala klipsi kullanıyorum ama sözü edilen halkayı çıkarıyorum,klips rapala düğümünü andırıyor bana öyle geldi, ayrıca sormak istediğim bir konu daha var, yozurı pins mınnow M176 green,gold sahteyi kullananlar varmı aramızda? alt trafı yanları hamsi den daha çok parlak,araya altın sarısı renk atmışlar,sırtıda yeşil,sahteyi parmaklarınızın arasında şöyle bir oynatın acayip parlaklık saçıyor etrafa,dayanamadım aldım bu serinin iğneleride çok güzel miş,ete kendiliğin den yapışıyor,bu sahteyi kulananlar varmı aramız da?resimde yanlar komple altın sarısı gibi gözüküyor ama öyle deyil,sırasıyla parlak gümüş rengi,orta çizgi altın sarısı sırtı yeşil bilmeyenler için söylüyeyim Uploaded with ImageShack.us
İkinci sustalı halka uygulaması eski sahtelerde yoktu. Yeni sahtelerin hemen hepsinde vardır. Şayet sıkca sahte değiştirilmesi eğiliminde değilseniz sahteye en iyi aksiyon,ikinci halkanın çıkarılması ve sahteye gömük halkaya usulünce Rapala düğümü atılmasıyla sağlanacaktır. İkinci halkaya misina direkt olarak bağlanabilir.Ama bu kere misinanın sıkı olarak bağlanması ve bu sustalı halkanın üst üste gelen kısmına değmemesi lazım gelir.Zira bu ıuç keskindir ve zamanla misinayı yıpratır. Sıkca sahte değiştirmek eğilimdeyseniz,bu işe yarar özel kopçalardan kullanırsınız. Şayet ikinci halkayı çıkararak kullanacaksanız,armut biçiminde,yok ikinci halkaya takacaksanız,nispeten dar olanlarını tercih ediniz. Sevgiler
Özellilke yüksek çekerli ip misinaların kullanıldığı durumlarda olaki sahte kötü şekilde takıldı. Asılıp-çekmekten başka da yolu yok. Halka iğnelere nispetle daha bir esnek yapıda olduğundan, kuvvetlice asılınca halka pıt diye açılır. Sahte hariç takımı kurtarmış olduk. Marjinal fayda.
Vedat abi çok teşekkür ederim,başlığa mührünüzü vurdunuz,bu konuyu da iyice teyyid etmiş oldum siz ve konuya iştirak eden diğer arkadaşların katkıları ile sayglarımla abi geçen sefer silikon ile dip çektim,takımı teknenin halatına takmışım ara beden 30 luk sufix şeffaf renkli misina,makinada 20 lik remixon silk örgü misina,elimde deri eldiven vardı,2 elimede doladım misinayı,asılıyorum asılıyorum,gelmiyor kopmuyor bir türlü,misinaların üzerindeki çeker değerleri kadar yük bindirmişimdir kesin,kopmuyor takım,hadi örgü misina kopmuyor,mono misinaya ne demeli,başka çare yok örgü misinayı kesmek zorunda kaldım bir ara benzer sorunu suyun üstündeki halata takarak yaşamıştım,bu kez o ucuz yönlü klipslerden takılı idi,biraz büyük olanların dan,klips koptu misinalar da kırılma olmadı
Kopmayacak misina yoktur elbette,sayet takilma olduysa ve baska careniz kalmadi ise bedeni bir sopaya dolayin ve öyle kuvvet denemesi ile koparmayi calisin,belki sahte kurtulur olmazsa misina dügüm yerinden kopacaktir,sakin elinize dolayarak kuvvet denemesinde bulunmayin,ip misina eli keser,monoda kuvvetli ise kesme yapabilir,en iyisi dedigim gibi bedeni bir sopaya dolayarak koparmak...
bu yöntemi kullanıyorum,lakin misinaya çok yük biniyor,takım kurtulsa dahi aradaki mesafeyi kesip atıyorum,son takılmalarda aklıma gelmedi deyil,takılan rapala olsa hiç teredsüz bu yönteme başvuruyorum teşekkür ederim
selam halka fırdöndünün yardımcısıdır misinenin gamını alır aynı zamanda fırdöndüde yardımı ile metal sesi verir balığın dikkatini ceker aynı zamanda balığın hava kabarcığı çıkarıyormuş havasını verir ve rapalanın düz gitmesine yardımcı olur sevgilerimle
Eğer klips kullanıyorsan.bu halkaları çıkart.Ben hepsini çıkarttım.Klips zati halka görevini görüyor.
Sevgili Kadir Yo-zuri Pin's Minnowun M 176 ve 177 serileri kendilerini ispat etmiş sahtelerdir. Gümüş balığı imitasyonları olan bu sahteler,sular soğudukca ortadan çekilecek olan ilarya ve sair yemlik balıkların aksine liman içlerinde ve yakın çevresinde sürüler halinde bekleşen gümüş balıklarının en iyi taklitlerindendir. İşte bu devrede en iyi bu sahtenin çalıştığını iddia edebilirim. Sevgiler
abi ben gagalı sahteleri çekerken ara ara sert asılmalar yapıyorum,işte burda bu halka elektiriği tam veremiyor sahteye,ben istiyorum sahte kaçan balık gibi yüzsün,aklımda takıntı olduğun dan merak etmiştim bu halkayı ne sebeb ile takıyorlar diye teşekkür ederim sağol Muharrem kardeşim,ben klips li kullanıyorum bütün sahtelerimi,alba starın minik çekeri yüksek paslanmaz rapala klipsi var onu tercih ediyorum,yaz ayların dan beri aynı klipsleri kullanıyorum,paslanmıyorlar bir türlü teşekkür ederim Vedat abi aydınlatıcı bilgileriniz den dolayı çok teşekkür ederim söyledikleriniz harfii harfine doğrudur,merada son bir kaç hafta dır gümüş balığı sürüleri gözükmek de,bu sahtenin birde sırtı siyah olanı vardı,onu da almıştım,son dk vaz geçtim,önce yüzüşüne aksiyonuna bir bakayım gelir alırım dedim,karın yapısı benim kırmızı gözlü benekli yozurı me benziyor,yüzüşü nün onun gibi olacağını düşünüyorum bu gün yüzdüreceğim kısmet olursa,balık yönünden pek umudum yok,su aşırı bulanık idi dün,dalgaların mazallahı vardı tekrar teşekkür ederim Vedat abi saygılarımla