arkadaşlar rapala yapmaya denedim yaptım suda denedim yüzüş hareketleri gayet güzel ... ama daha gözleriyle boyama işlemini yapamadım boyama işleminde kararsız kaldım nası boyayla boyasam acaba diye düşünüyorum... daha önce böyle şey yapanlar varsa yada engin tecrübelerinizden veya edindiğiniz deneyimlerden bana yardımcı olursanız sevinirim...iyi olursa bir kaç tane daha yapmaya düşünüyorum... (rapalaları genelde sudak avında kullanıcam..)şimdiden yorumlarınız için çok teşekkürler..
Eline sağlık Halim güzel olmuş renk seçeneğine gelince sırt kısmı kırmızı diğer bölgeler beyaz olursa iş yapar sanırım Yinede ustalar bu konuda yardımcı olacaklardır sana
beyaz veya yesil ustune kirmizi dalgali cizgiler verebilirsin birde avlaginizdaki yemlik baliklar neler ise onlari taklik edebilirsiniz renk acisindan...
Yapay yem yapım tekniği adlı başlığımızda onlarca deneme resmi var Halim ,istersen bakabilirsin malzeme bölümündeydi yanlış hatırlamıyorsam.. Ben çok beğendim oldukça iyi duruyorlar yüzüşleri de iyi ise problem yok,ben olsam birini kırmızı baş beyaz gövde,birini de fosforlu yeşil üzerine siyah çizgiler şeklinde boyardım.Ben boya olarak oje kullanıyorum,hem suya karşı dayanıklı oluyor hem de parlak renkler elde edilebiliniyor.
hocam boyama işlemi ne durumda bilmiyorum ama kendi deneyimlerimden yola çıkrak bir kaç nacizane bilgi vermek isterim. buyama işlemini kesinlikle sprey boya ile yapın. mutlaka beyaz ve sarı renkleri bulundurun. neden beyaz ve sarı derseniz anlatayım. ilk önce sahte yeminizin gaga kısmına bi bant yapıştırın boya sıçramalarına karşı önlem olsun diye. daha sonra yaptığınız bı yapay yemi baştan sona ince bir beyaz spreyle boyayın. ince olmasına dikkat edin bunu da boyayı belli bir mesafeden sıkarak başarabilirsiniz. bir gün ışık almayan bir yerde bekletin ve kurusun. ardından sırt kısmına yine çok ince sarı sıkın ve bekletin yine bir gün.bu arada hangi renge boyayacaksanız kafanızda belirleyin ve gerekli olan renkleri temin edin. ardından yine belli bir mesafeden sprey boya ile
boyama işlemini tamamlayın ve yine bir gün boyunca kurutun. kurutma işlemlerini yaparken kuyruk kısmına bir teli bükün ve geçirin oradaki halkadan ve herhangi bir yere temas etmeyecek şekilde asın. boyama işlemi tamamlandıktan sonra gagadaki bantı çıkarın ve balığınızı kutusu 3 liraya satılan ahşap verniğine daldırın ve çıkarın ve bir süre süzdürün. yanlız verniğe daldırma işleminden önce halkaların olduğu yere birer kürdan parçası sıkıştırın ki vernik haklayı kapatmasın gerçi açılıyor ama sizi uğraştırır boşu boşuna. vernikledinten sonra balığınızı 2 gün ışıksız bir ortamda kurutun ve güle güle kullanın. kolay gelsin umarım yardımcı olabilmişimdir.