Rapala Düğümü Atanlar ve Klips Kullanmayanlar! Mesina Tavsiyesi Lütfen

Konu, 'Misinalar' kısmında merkury33 tarafından paylaşıldı.

1. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    biliyorum defalarca bu konu koşuldu fakat bu maket balık ve mesina ile ilgili olan mevzuyu tek başlık aktında toplamak istedim.
    Bir süredir yaptığım at-çek olayında artık hiç klips kullanmamaya karar verdim. bu bağlamda Rapala ve sahte balık kullanıpta klips kullanmayanların ve rapala düğümü atanların kendine özel kullandıkları mesineler vardır. Bana mennun olduğunuz ve olmadığınız mesinaları yazarsanız ona göre seçme şansım olacağına inanıyorum ve aşağıdaki gibi soruları soruyorum:

1-Hangi Mesinayı kullanıyorsunuz
    (Mümkünse link ile beraber, yoksa marka - model - özellikler...)
    2-Memnunmusunuz
    (evet veya hayır ve sebebi)
    3-Kolaylıkla rapala düğümü atılıyormu?
    (kırılma, burulma, çözülme, kopma... vesaire sorunlar yapıyormu)
    4-Ne kadar süre kullanıyorsunuz
    (Bunu sormamdaki sebep her yemde mesinayı koparacağımdan ne kadar sürede bittiğini tahmini olarak hesaplamak olacak.)
    5-Fiyat aralığı
    (ürünün nekadara mal olduğu ben dar gelirli olduğum için önemli. Ama pahalıda olsa çok iddialı ürünler almayıda düşünürüm).

Arada kullanıpta memnun olmadığınız ürünleride eklerseniz çok makbule geçer. Zira o ürünün dezavantajı olsada ben o durumu göz ardı edip ve değerlendirip belki kullanabileceğim bir ürün çıkarabilirim. çoğumuz biliyorsunuz hiçbirzaman avlağa dörtdörtlük gidemiyoruz illaki birşeyler eksik veya yetersiz çıkacaktır.
    Buradaki durumdan anlaşılacağı gibi amac o anki durumuma göre en elverişli mesinayı bulabilmek. Kullananlardan yukarıdaki sorulara göre yardımlarını bekliyorum

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

3. karalahoz

karalahoz kemal apak

En İyi Avı:
    AKYA-27KG/SIRTI KARA 3.2KG/ZINDAN DELEN
    Cemil bey peki levrek turna vb gibi baliklar icin 10-15gr sahteler icin kac mm olanini onerirsiniz?28mm kalinlik icin 11kg yaziyor ciddi bir rakam.

4. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Nippon'un şu modelini kullanıyorumhttp://www.balikmarketim.com/?urun-56970-Nippon-Ghost-0-24-mm-180-mt-Floucarbon-Olta-Misinasi.html
    Levrek için 0.242'lik ,Kasna için 0,17'liğini.Fiyat değişiyor.Çoğu yer 20 deyip 15'e veriyor,başka bir yerden 7.5 liraya aldım.180 metre.
    Kullanıyorum dedim fakat atıp çekmekten başka bir şey yapmadım yani avım yok.
    Karışıp dolaşmadığı için memnunum.Rengi de gayet kamuflaj.http://www.duel.co.jp/catalogue/lineup/d_lineiso/power_carbon/index.html
    İp misinanın ucuna lider olarakta Yukardaki dueli kullanıyorum.
    Yalnız rapala düğümü yerine klips kullanıyorum.

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Denizde at-çek yapanlar rapala düğümü kullanlar, klips takmayanlar oralarda mısınız. konu güncel ve daha fazla tavsiyeleriniz bekliyorum.

6. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    yukaridaki nipponlari alicam geliba, başka hiç ses çıkmıyor!!

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Awa-shima

Memnun kalırsın