merhabalar, bu konu forumda emınım yer alıyordur ancak güncel bilgi edinmek adına açtım. Bir süredir rapala düğümü ile at çek yapıyorum ancak sahte değiştirirken sürekli düğüm aç çöz , aç çöz banghead gına geldi aşağıdaki fotolarda yer alan klips sizce aksıyona zarar verir mi?banghead yoksa daha hafif bir klipse mi ihtiyacım olur?idk tavsiyelerinize şiddetle ihtiyacım var.
Sevgili Talha bu konuda googleda arattır rapala düğümü diye ordan bulursun ve klips konusuna gelince remixonun küçük rapala klipslerinden faydalan. Sağlıcakla kal
Talha ağabey merhaba, Ben yaklaşık 2 senedir okumanın rapala klipslerinden kullanıyorum. Herhangi bir açılma sorunuyla karşılaşmadım. Aksiyonda bir değişikliğe sebep olmuyor. Aşağıya bir adet fotoğrafını ekliyorum. Numarasını rastgele koyuyorum kendine uygun numarasını seçersin sen http://www.avmarketi.com/asp/product/8401/OKUMA-RAPALA-HALKASI-4NO İyi avlar dilerim.
REMIXON YM-3005 10 numara 12 numara : Çinekop-Sarıkanat-Lüfer Alternatif aratmadı hiç.. Tavsiye ederim.
Sevgili Erdoğan ben remixon klipslerden kullanıyorum uçlarında fırdöndü olduğundan rapala bedeninde burgu oluşmasını önlüyor,okuımaları kötülemiyorum okumanın bluehawk makinasını kullanıyorum memnunum ama okuma klipslerde beden ucuna fırdöndü takmazsan rapala bedeninde ister istemez burgu oluşuyor. Başıma geldiği için yazdım.. Sağlıcakla kal
Faruk Ağabey merhaba, Bu sezon bende bir paket remixon edinip avlarımda deneyeceğim. Tavsiyen için teşekkür ederim
talha o klipsleri kullanmayı düşünüyorsan,tavsiye etmem. resimdeki klips çok büyük ve su üstü sahtelerin aksiyonunu bozar.:nod:
Sevgili Talha Bir kandırıcı tam manasıyla aksiyonunu güzelce atılmış bir rapala düğümü ile verir. Hatta bu düğümü atarken sahtelerin çoğundaki ikinci sustalı halkayıda çıkarmanız yerinde olacaktır. Ancak sıkca sahte değişiminde bulunursanız,elbette bıktırıcı olabilir. Bilinizki her türlü sahteye direk misinayı bağlamak en yerinde harekettir. Kullandığın klipsli fırdöndüler o kadar büyükki,yani böylesine bir düzen adeta balık almamak için kullanılmış gibi. Rapala düğümü bir kaa düğümüdür,geniştir,salınma hareketlerine mani olmayacak şekildedir. Burada şu mantık öne çıkar.Şayet bir aparat kullanacaksam,o,olabildiğince geniş olmalıdır. Yanişekli yumurta gibi olmalıdır.Sahteye takılan kısmı geniş misinaya bağlanacak kısmı ise dar. Bu şekildeki en iyi ve kuvvetli klipsler Decoy markalardır ben buna inanırım. Sevgiler
FORUMUN DEĞERLİ ÜYELERİ SEVGİLİ DENİS SEVDALILARI BİLİYORUM BURADA OLMASDI AMA AYRI BAŞLIK ATMADAN KISACA YASMAK İSTEDİM .BU ARADA ALFABENİN SON HARFİ KLAVYEMDE BASMIYOR KUSURA BAKMAYIN....ACISIYLA TATLISIYLABİR YIL GEÇTİ ,BİR RAMASAN DAHA GEÇTİ VE BİS SEVDALILAR YİNE HER ŞARTTA SEVGİLİMİSLE BULUŞTUK....YARIN BAYRAM TÜM ARKADAŞLARIMIN BAYRAMINI KUTLUYORUM...SEVGİ İLE ŞEKER TADINDAAVLAR DİLİYORUM.....GÖNLÜNÜSDEN GEÇEN YARININIS OLSUN.....SEVGİLERİMLE..........:BU ARADA MIRMIR HALA YUMURTALI.....BİLGİNİS OLSUN.......RASTGELE DOSTLAR.......peace: eace: eace: eace:
Teşekkür ederim. Beninde tevafuk eseri aldığım klips sistemi senin gosterdiginle ayni cikti sadece ek parcasini cikarirsam işimi gorecektir.
Sayin Üstad, Klips banada sonradan büyük geldi, haklisiniz. Rapala düğümü en güzeli sahte o kavis içinde cok güzel aksiyon aliyor doğru, ancak dediginiz gibi yumurta biçiminde elips bir halka edinmek lazim veya üreteceğiz yoksada. Bu ragoylar içinde geçerli midir? Ondada bu şekilde bir rapala dugumune ihtiyaç olur mu? Paylasiminiz için teşekkürler. Bayraminizi şimdiden tebrik ederim.
http://www.avmarketi.com/asp/product/6111/OKUMA-RAPALA-HALKASI BENIM ALDIKLARIMA BENZIYOR FAZLASI VAR ONU CIKARIRSAM İŞ GÖRÜR GİBİ AMA YINEDE BUYUK KALIYOR GALIBA??idk
Evet yumurta şeklinde bir rapala klipsi en uygunudur.Pek misinayada gam yaptırmaz merak etme. İnternetten bak sanırım Türkiyede satanı bulabilirsin. Ragot Marka silikon rogloularda asla ne klips nede rapala düğümüsöz konusu değildir. Zira bilindiği gibikuyruk sallayarak gelir.Başkaca bir aksiyona ihtiyacı yoktur.Yeterki dengeliolup düz yüzsün,iğnesi ne fazla içeride olsun (kambur yapar)nede fazla dışırıda olup bel vermemesi sağlanmalıdır.
Klips bulamıyorsan bu düğümü atabilirsin geçen sene rapala klipslerini sezonda bulmak zorlaştığında başvurduğum yöntemdir, tek sıkıntısı rapala değiştirirken gerçekten sıkıntı vermesi ama doğrusuda budur. http://www.animatedknots.com/rapala/
Zahmet oldu teşekkür ederim. Umarım saroz'dan dönünce burayı levrek ve zarganlar ile süslerim mrsparkle