herkese selam makina quantum marka kamış abu carcia carbon composite üç parçalı 20-60 gram atarlı kıyıdan levrek için düşünüyorum düşüncelerinizi yazarsanız teşekkür ederim
levrek sitenin av teknikleri bölümünden levrek avında yapay yemler hususunda bilgi bulabilirsiniz.. rastgele arkadaş
site içinde bu konu oldukça ayrıntılı incelendi ancak kıyıdan atacaksan rapalayla işin oldukça zor. Resimdeki gri renkli ranglou silikonun biraz daha parlak simli olanları benim favorimdir. Boyu 11 cm olanlarından kullanıyorum. 11 cm boyundaki silikona 15 cm ispendek bile atlıyor tabi onları salıyoruz ama kıyıdan atacaksan yemleme yapmn herşeyden önce ilk şart...
Benim tavsiyem en üstteki karpuz olarak bilinen rapalanın FT modeli mükemmel sonuçlar veren bir rapala.. işin aslı Levrek hareketli olan uygun boydaki herşeye atlar..Tek gereken kullandığınız rengin gün ışığına uygun olması..
Katılıyorum Naçizane bir ilave yapmak isterim.Tabi karşı fikirlere de açığım.Aslolan bölge avlak ve yakın bölgelerdeki balıkların yavrularının sahteleri olmalarıdır.Hava kapalı olsa bile az ışıklı ortamlarda fosforlu rapala olmasına gerek yok.Bu gibi loş havalarda açık renkli olsa bile az parlayan modellerin daha çalışacağını düşünüyorum.Hatta geceleri bile.Sadece geceleri büyük levrek olan bir merada iseniz misina sarımını yavaş yapınız.Çok parlak (veya fosforlu diyeyim)rapala modelleri sadece rüzgarın denizi karıştırdığı , balığın görüş mesafesinin düştüğü zamanlarda etkili olurlar .Saygılar...
heseyin abi alanya da kiyidan at cek ile levrek cok zor,,belediye altindan alantura kadar sahilden atarak gidersen belki bir iki tral veya ispendek alma sansin var diyebilirim oda rapalayi taktirmazsan ha birde eskisi gibi denk gelirse oba cayi altinda akya(yalandirma)alabilirsin...allah kolaylik versin