rapala hakkında yardım

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında melanur tarafından paylaşıldı.

1. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    [​IMG][​IMG][​IMG]herkese selam makina quantum marka kamış abu carcia carbon composite üç parçalı 20-60 gram atarlı kıyıdan levrek için düşünüyorum düşüncelerinizi yazarsanız teşekkür ederim

2. Cem Şafak

Cem Şafak CEM ŞAFAK

En İyi Avı:
    2,5-kğ istakoz
    levrek

sitenin av teknikleri bölümünden levrek avında yapay yemler hususunda bilgi bulabilirsiniz.. rastgele arkadaş

3. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    bence üstteki levrek için ideal,en alltaki de turnanın ilacı ;)

4. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

site içinde bu konu oldukça ayrıntılı incelendi ancak kıyıdan atacaksan rapalayla işin oldukça zor. Resimdeki gri renkli ranglou silikonun biraz daha parlak simli olanları benim favorimdir. Boyu 11 cm olanlarından kullanıyorum. 11 cm boyundaki silikona 15 cm ispendek bile atlıyor tabi onları salıyoruz ama kıyıdan atacaksan yemleme yapmn herşeyden önce ilk şart...

5. sky

sky

kıyı için kırmızı kafa

sıyırtı için silikon gayet ideal;)

6. Benim tavsiyem en üstteki karpuz olarak bilinen rapalanın FT modeli mükemmel sonuçlar veren bir rapala..

işin aslı Levrek hareketli olan uygun boydaki herşeye atlar..Tek gereken kullandığınız rengin gün ışığına uygun olması..;)

7. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Katılıyorum

Naçizane bir ilave yapmak isterim.Tabi karşı fikirlere de açığım.Aslolan bölge avlak ve yakın bölgelerdeki balıkların yavrularının sahteleri olmalarıdır.Hava kapalı olsa bile az ışıklı ortamlarda fosforlu rapala olmasına gerek yok.Bu gibi loş havalarda açık renkli olsa bile az parlayan modellerin daha çalışacağını düşünüyorum.Hatta geceleri bile.Sadece geceleri büyük levrek olan bir merada iseniz misina sarımını yavaş yapınız.Çok parlak (veya fosforlu diyeyim)rapala modelleri sadece rüzgarın denizi karıştırdığı , balığın görüş mesafesinin düştüğü zamanlarda etkili olurlar .Saygılar...

Son düzenleme: 21 Şubat 2008
  8. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    heseyin abi alanya da kiyidan at cek ile levrek cok zor,,belediye altindan alantura kadar sahilden atarak gidersen belki bir iki tral veya ispendek alma sansin var diyebilirim oda rapalayi taktirmazsan ha birde eskisi gibi denk gelirse oba cayi altinda akya(yalandirma)alabilirsin...allah kolaylik versin:)

9. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Makina ve kamış gayet güzel.Levrek için silikon yem ve üstten ikinci iş görür gibi geldi bana.