Rapala Halkasının (2. Halkası) Neresine Düğüm Atarız ? Resimi İçeride !!!

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Turkey Fishing Club tarafından paylaşıldı.

1. Turkey Fishing Club

Turkey Fishing Club Meriç

Favori Kamış:
    Buffalo 300 Cm Pelican Kamış 50-100 Gr Atarlı
    Favori Makine:
    Alba Star RR 40 - KK 50
    En İyi Avı:
    4.5 Kg Levrek
    Arkadaşlar benim merak ettiğim husus şu ;
    Açıklamalar :

1 ) Hepimiz biliyoruz ki eğer aşağıda resmini sunduğum halka rapalanızın baş kısmında yok ise, rapalanın aksiyonlarını sağlıklı yapabilmesi için rapala düğümü kullanmak zorundasınız.

2 ) Eğer rapalanızın baş kısmında aşağıda resmini sunduğum halka var ise genelde rapala düğümü kullanmanıza gerek kalmaz. Halka zaten rapala düğümünün sunduğu free yüzüş olanağını sağlamaktadır.

Soru : Rapalamızda aşağıdaki gibi halka mevcut ise, normal düğüm metodu kullanırken rapalanın hangi tarafına düğümü sıkarız ? Neden ?

Not : Basit gibi gözüksede, hem bilenler için bir hatırlatma hemde bilmeyenler için hayat kurtarıcı bir bilgi olabilir. Şahsen sırf bunun yüzünden çok misina kestirdiğimi hatırlıyorum

Turkey Fishing Club
    http://turkeyfishingclub.blogspot.com.tr/
    Meriç Yalçın

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu halkayı çıkarıp, oraya rapala düğümü denen şeyden atmak daha iyi olacaktır.

http://www.animatedknots.com/rapala/index.php?LogoImage=LogoGrog.jpg

Eğer illa kalsın diyorsanız:

Bu halkalardan alıp, misinayı bunlara bağlamak, sonra da halkaya geçirmek daha iyi olacaktır. Bunlar minicik şeyler, 2-3 mm kadarcıklar. Bir kutusunda 4-5 farklı çeşit ve boyda bir sürü oluyor. Kutu dediğim, kibrit kutusunun yarısı kadar yok.

Teknik olarak, üst tarafa bağlarsanız, kayar, hele mücadele ederken; o kesik yere gelir, düğüm boşanır, sahte balığın ağzında gider. Alt tarafa bağlarsanız da, misina gider kesik yerlere sürter, yıpranır, kopar gider.

3. Turkey Fishing Club

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star RR 40 - KK 50
    En İyi Avı:
    4.5 Kg Levrek
    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

1- Önerdiğiniz metod kullanışlı olabilir fakat sizinde dediğiniz gibi rapalanın önüne 2 halka yığmaktansa halkayı söküp rapala düğümü kullanmak daha mantıklı.

2- Teknik olarak haklısınız. Fakat eğer rapalanın alsiyonlarını rahatlatmak amacıyla bu halkayı eklemişlerse, düğüm de iki yerden birine muhakkak bağlanıcaktır.

Belki bağlanış düğümünde farkı metodlar kullanılabilir. Ama böyle bir durum olsa da kesin bir gerçek var. O da ; aşağı yada yukarı muhakkak iki yönden birine bir şekilde bir düğüm atılacağıdır.

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Rapala klipsi al. En kullanışlısı o.

5. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 mt-Cormoran 1.60 mt
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    60 cm Turna :) kilosunu bilmiyorum
    Rapala düğümü ile bağlanmış kilps kullansak aksiyonda sıkıntı olurmu ki.

6. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Rapala klipsi çok hafif etki edecek kadar aksiyonu bozmuyor. Hele sahte boğaz gibi akıntılı bir yerde kullanılıyorsa veya rabala küçük değilde biraz ağır modellerden ise klipsin etkisi iyice azalıyor.

Bir numara ile gösterilen:

7. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Halkayı çıkar klips tak abim daha iyi aksiyon alırsın halka için dügümü ben önermiyorum nedeni işe halkaya ne kadar ip baglarsan ve bırakırsan paslanma o derece hızlı olur rapala düğümü kullanıpta o halkanın paslanmadığını kimse iddia edemez diye düşünüyorum ben aldıgım tüm rapalaların halkasını çıkarırım igne için yedek halka olarak kullanırım

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Atıp ileri son sürat çekiyorsanız bozmaz büyük ihtimalle. Ama atıp WTD gibi aksiyonlar veriyorsanız, netice alabilmeniz çok zor olur.

9. Turkey Fishing Club

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star RR 40 - KK 50
    En İyi Avı:
    4.5 Kg Levrek
    Vedat abinin bununla ilgili çift düğüm ( İki elle sıkmak ) tabiri ile bir önerisi vardı ama ulaşamadım.

Alternatif olarak klips kullanabilir. Belki WTD de sorun cıkarabilir. Ama denemekte fayda görüyorum.

10. kağan

kağan Kağan

http://www.youtube.com/watch?v=PelEOnoxFG0

11. Turkey Fishing Club

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star RR 40 - KK 50
    En İyi Avı:
    4.5 Kg Levrek
    Tam anlayamadım. :confused:

12. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Eğer sadece 1 sahte balık ile denizi/gölü/akarsuyu tarayacaksanız tavsiyem halkayı çıkarıp rapala düğümü atmanız olur. Fakat çoğu avcının yaptığı gibi farklı sahte balıkları denemek isterseniz bu düğüm işi biraz zahmetli olacaktır. Böyle bir durumda klips kullanmak çok daha pratik olur ve hızlı bir şekilde yeminizi değiştirebilirsiniz:thumb:

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    halka illa kullanılacak ise o halkaya palomar düğümü atmak kafi gelir. Atacağınız hemen her efektif düğüm suda kayacak ve o arzu etmediğiniz halka birleşimi olan keskin yere gelecektir. Bu sorun olur mu? Çok ciddi boy trofe balıkta belki sorun olabilir ama 3-5 kg balıkta hiç sorun yaşamazsınız misina sağlam ise. Yok, halkayı çıkaracağım derseniz, sahtenin kendi halkasına söylendiği gibi rapala düğümü atarsanız aksiyon/güç dengesi optimum yarar sağlayacak şekilde olur.

14. hdfhdf

hdfhdf Hüseyin DİNÇ

Favori Kamış:
    Okuma V-system 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    shımano exage 4000fd
    En İyi Avı:
    levrek 63 cm
    resimdeki halkanın üst kısmına bağla.

15. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Fırdöndülü rapala klipsini bağla istediğin rapalaylada rahatla değiştirerek at çek olayını gönül rahatlığıyla yap. Tecrübe ile sabit.

16. Allochthonous

Allochthonous Kemal

spine ilk başladığımda bende rapala klipsi mi yoksa rapala düğümü mü daha mantıklı diye araştırdım durdum. Herkes edindiği tecrübeye göre farklı bilgi paylaşımında bulunduğu için kendim iki şekli de deneyerek benim avlandığım yere göre optimum faydayı rapala klipsi kullanarak görüyorum.
    Ben aşağıdaki resimdeki gibi rapala klipsi kullanıyorum . Sürekli sahte değişimi yaptığım için rapala düğümü atmak hele rüzgarlı havalarda çok zor. Zaten su altı sahtelerde rapala düğümü ile rapala klipsi kullanımı aksiyonu etkilemiyor. Rapala klipsi kullanıldığında wtd aksiyonun bozulduğu söyleniyor fakat ben pek farkını göremedim , en azından rapala klipsi ile wtd aksiyonunu sorunsuz bir şekilde yapabiliyorum. 1,5 -2,0 cm boyutundaki klipsler gayet başarılı bir şekilde iş görüyor.