selamlar bütün takımları hazırladım tek öğrenmek istediğim fırdındöndü ile rapala arasını şu şekilde 1,5 metre bırakıcam doğrumu acaba http://m1309.hizliresim.com/1f/8/sfrpc.jpg
Fırdöndünün ucuna bir klips takıp ya da klipsli fırdöndü kullanıp rapalayı da o klipse geçirebilirsiniz. ben şahsen öyle kullanıyorum. ayrıca rapalayı ya da kaşığı değiştirmek isterseniz de klipsi açıp hemen değiştirebiliyosunuz. Şunlardan..
Merhabalar, İsminizi göremediğim için nasıl hitap edeceğimi bilemedim. Lütfen af buyurun. Rapalayı takmadan once rapala düğümü yerine ben şu rapala klipslerinden kullanıyorum. http://www.incecizgi.net/images_buyuk/f54/SW-130-RAPALA-KLiPSi-NO-6_51354_1.jpg Birçok markanın klipsleri var. Yanlış hatırlamıyorsam forumdan abilerimiz bana fladen markasınınkini onermişlerdi. Klips kullanırsanız daha hızlı rapala değiştirebilirsiniz. Aksiyondada çok fazla değişikliğe sebep olmuyor. İyi avlar dilerim.
eğer ağırlıksız kullanacaksanız bu takım yanlış. fırdöndü ucuna sadece rapala takılmalı, fırdöndünün ucuna direk rapalayı takın, 1.5 mt misina gereksiz olmuş eğer ağırlıksız kullanılacaksa.
Ünal beyin dediği çok doğru. Eğer surf değil spin kamış ile avlanacaksanız ortaya fırdöndü takmanıza gerek yok direk misina rapala klipsi ve rapala şeklinde kullanırsanız daha iyi olur..
ana bedeni sahteye bağlamak daha iyi bence .avlakta hangi sahte iş yaptığını bilirseniz değiştirmeye gerek yok
Klipsli fırdöndü yerine rapala klipsi kullanmanızı ve kullandığınız sahte büyüklüğüne yada hedef balığın olası büyüklüğüne uygun olanını seçmelisiniz.
En pratik çözüm Rapala Klipsi kullanmaktır.Atış yaptığınız bölge de takip ya da saldırı almıyorsanız,farklı farklı sahteleri kullanmak gerekecektir,bu değişikliklikleri de en hızlı bir şekilde Rapala klipsi kullanarak yapabilirsiniz.Vedat Bey'in mesajında da ilettiği gibi kullandığınız sahte büyüklüğüne yada hedef balığın olası büyüklüğüne uygun olanını seçmelisiniz.Her tür boy ve çeşitte klips, özellikle sert suni yemlerde kullanılmaz,sahtenin gerçek yüzüşünü engeller.Bu nedenle özellikle Rapala klipsi olarak belirtiyoruz.Benim sizlere tavsiyem Savagear'ın ürettiği rapala klipsleri.Mükemmel bir rapala klipsi,hiç bir sahtemde aksiyon bozulması görmedim. Keyifli avlar geçirmeniz dileğiyle.
Resimdeki durumatışınızı zorlaştıracaktır.siz sadece rapala klipsleri var onu alın ve PALONAR düğümü ile klipsi bağlayın.rast gelsin.