rapala için son sorum lütfen yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alpialora tarafından paylaşıldı.

1. alpialora

alpialora emre

2. SERCAN

SERCAN Sercan

Fırdöndünün ucuna bir klips takıp ya da klipsli fırdöndü kullanıp rapalayı da o klipse geçirebilirsiniz. ben şahsen öyle kullanıyorum. ayrıca rapalayı ya da kaşığı değiştirmek isterseniz de klipsi açıp hemen değiştirebiliyosunuz.

Şunlardan..

3. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Merhabalar,

İsminizi göremediğim için nasıl hitap edeceğimi bilemedim. Lütfen af buyurun.

Rapalayı takmadan once rapala düğümü yerine ben şu rapala klipslerinden kullanıyorum.

http://www.incecizgi.net/images_buyuk/f54/SW-130-RAPALA-KLiPSi-NO-6_51354_1.jpg

Birçok markanın klipsleri var. Yanlış hatırlamıyorsam forumdan abilerimiz bana fladen markasınınkini onermişlerdi. Klips kullanırsanız daha hızlı rapala değiştirebilirsiniz. Aksiyondada çok fazla değişikliğe sebep olmuyor. İyi avlar dilerim.

4. alpialora

alpialora emre

teşekkürler yardımınız için kaç numara almalıyım bu klipsli fıdöndüden

5. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    eğer ağırlıksız kullanacaksanız bu takım yanlış. fırdöndü ucuna sadece rapala takılmalı, fırdöndünün ucuna direk rapalayı takın, 1.5 mt misina gereksiz olmuş eğer ağırlıksız kullanılacaksa.

6. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Ünal beyin dediği çok doğru. Eğer surf değil spin kamış ile avlanacaksanız ortaya fırdöndü takmanıza gerek yok direk misina rapala klipsi ve rapala şeklinde kullanırsanız daha iyi olur..

7. barracuda53

barracuda53 oguz

Favori Kamış:
    lıneaeffe ferrari power
    Favori Makine:
    daiwa opus bull
    En İyi Avı:
    yayın 4.250 gr
    ana bedeni sahteye bağlamak daha iyi bence .avlakta hangi sahte iş yaptığını bilirseniz değiştirmeye gerek yok

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Klipsli fırdöndü yerine rapala klipsi kullanmanızı ve kullandığınız sahte büyüklüğüne yada hedef balığın olası büyüklüğüne uygun olanını seçmelisiniz.

9. ali bumin

ali bumin ali bumin

En pratik çözüm Rapala Klipsi kullanmaktır.Atış yaptığınız bölge de takip ya da saldırı almıyorsanız,farklı farklı sahteleri kullanmak gerekecektir,bu değişikliklikleri de en hızlı bir şekilde Rapala klipsi kullanarak yapabilirsiniz.Vedat Bey'in mesajında da ilettiği gibi kullandığınız sahte büyüklüğüne yada hedef balığın olası büyüklüğüne uygun olanını seçmelisiniz.Her tür boy ve çeşitte klips, özellikle sert suni yemlerde kullanılmaz,sahtenin gerçek yüzüşünü engeller.Bu nedenle özellikle Rapala klipsi olarak belirtiyoruz.Benim sizlere tavsiyem Savagear'ın ürettiği rapala klipsleri.Mükemmel bir rapala klipsi,hiç bir sahtemde aksiyon bozulması görmedim.

Keyifli avlar geçirmeniz dileğiyle.

10. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Resimdeki durumatışınızı zorlaştıracaktır.siz sadece rapala klipsleri var onu alın ve PALONAR düğümü ile klipsi bağlayın.rast gelsin.