Arkadaşlar bu gece rapala ile ava çıkacağız Sarayburnu Bakırköy arası yalnız ilk defa rapala atacağım 12 gramlık 5 adet rapalamız var yalnız çok hafif geldi bana nasıl uzağa atacağız Kurşunlu bir sistem oluyormu yoksa sade şekilde yeterlimi.
Önce spinn ile avlanma hakkında biraz bilgi edinseydin keşke...O zaman daha rahat hareket ederdiniz...Elinizde o sahteleri atıp çeke bilecek düzeyde ekipman yoksa ağır ekipman var demektir yani surf ya da yemli... ondada 50-75 veya akıntıya göre 100-150 neyse... kurşun bağlayıp ucuna 1-1,5mt beden onunda ucuna sahte ilave edilerek olur da ne desem bilemedim şimdi...
Metin bey teşekkür ederim acemiyim fena bir şekilde ilgi başladı 3.60 normal bir kamış aldım birde basit bir makina toplam 100 lira civarı bir kaç tanede rapala aldım kâmışım normal sanırım At çekte yordu 10 kere denedim sarayburnundan ama hiç bir hareket yoktu oradan Galata Köprüsü'ne geçtik saat dün gece 12 civarı hiç bir şey yok istavrite çapari attık bomboş çeken yok sanırım saati değildi oradan Ortaköy Tarabya İstinye sabaha kadar denemediğimiz yer kalmadı ama inanin hiç bir şey yok sabah 9 gibi Ortaköy'de başladı 4 adet istavrit aldım ama bitmiş durumda idim bırakıp geldim rapala ile avlanmaya dehşet ilgi başladı bu yüzden sonuna kadar Öğrenmek istiyorum normal kamış ile bir süre denemek sonra belki ekipmanı yenilemek istiyorum sanırım zamanı daha gelmedi Havaların soğuması gerek daha erken gibi Kurşunsuz atıyorum 20 metre en fazla 25 metre Kurşunlu deneyeceğim ama Havaların sanırım biraz daha soğuması gerek sizede öylemi
Arkadaşım sana tavsiyem buradaki spinn av ile alakalı makaleleri dikkatlice okumandır.İstanbul'da avlanacaksın o halde sahtelerin ortalama ağırlığı 15 ile20gr arası olacak. bu demektirki 10-40 veya 7-35gr aksiyona sahip en az 2,40cm ya da 2,70cm boylarında makine olarakda en fazla 3000 kafa makine alman gerekli... Bu aylar İstanbul kıyılarında gece yemli sabah erken saatlerde istavrit yapar.Gürültü patırtı arttığı için balık eskisi kadar Marmara'da kıyılamıyor kanımca... bu işin püf noktası üşenmemek...Yani çoook erken kalkıp merada vaktinde olmak.Sen bence spinn e geçmeden önce iyice bilgi edin...Teorik olarak kabını doldur.Sonra fikirlerin ile birlikte burada konu aç,aç ki fikirlerine bakan tecrübeli yeler bir anlık gaz ile değil gerçekten araştırmış okumuş etmiş olduğun kanaatine varıp seninle ilgilensin.Sevgiler,
Teşekkürler cevabınız için vakit buldukça forumu araştırmaya devam ediyorum ve edeceğim sabır ile heves yada bir anlık bir şey değil bu hayırlı akşamlar dilerim.
Rica ederim aklım yettiğince ne biliyorsam söylerim.Google ve burayı iyi kullanmanı tekrar tavsiye ederim.İyi akşamlar.:thumb:
merhaba , rapala için size nacizane tavsiyem önce spin avı için doğru ekipmanlar edinin, okuyun araştırın. Önce Uygun kamış , makine ve misina . Sonra hangi hava koşulunda hangi rapala rengi modeli . Rapala konusu tam bir derya denizdir. Bu işe madem yeni başlıyorsunuz avlarınızı gündüz yapın. Gece karanlıkta kayalarda rapalanın kancaları tehlike arzeder. Sonra rapala düğümü, polamar düğümü , şemsipaşa düğümü gibi düğüm çeşitlerini mutlaka çok iyi düzeyde yapabiliyor hale gelin. Sık sık takım kopar , patlar , dibe takılır. Hobiniz eziyete dönmesin. Bende aynen sizin gibi bu işlere forumlar sayesinde bulaştım , araştırarak , dostlar edinerek ve onlardan birşeyler kapmaya çalışarak belli bir birikime ulaştım. Avlarınız bereketli olsun
Teşekkürler Dediğiniz doğru araştırıyorum sürekli geceleri pek olmuyor Kıyıdan denedim gündüz gideceğim bir kaç adet rapala aldım okuya okuya ve sizlerden zamanla bir Şeyler kaparım sanırım
ortadaki sahte karanlıkta soldaki sahte akşam suyunda sağdaki sabah suyunda verimli olur kanaatindeyim.